No SSO cookie

BMW 320d EfficientDynamics costa, in Romania, de la 28.950 Euro

voteaza
(0/ 0)
BMW 320d EfficientDynamics costa, in Romania, de la 28.950 Euro
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cel mai eficient model din gama BMW este o combinatie fara precedent intre emisii reduse si placerea de a conduce

 
 
Cel mai eficient model din gama BMW - o combinatie fara precedent intre emisii reduse si placerea de a conduce: 4,1 litri/100 kilometri si 109 grame CO2/km pentru o putere de 120 kW/163 CP.
Producatorul de automobile premium BMW isi demonstreaza inca o data expertiza in a produce automobile eficiente care pastreaza placerea de a conduce la un nivel ridicat. Noul BMW 320d EfficientDynamics Edition a fost prezentat in premiera cu ocazia editiei 2009 a Salonului Auto de la Frankfurt si este disponibil acum si pe piata din Romania. Aceasta versiune sedan unica se remarca cu un consum al combustibilului de numai 4,1 litri de motorina/100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 109 grame per kilometru in ciclul de testare EU, cu un maxim al puterii de 120 kW/163 CP.
Motorul diesel cu patru cilindri, capacitate de 2,0 litri, al acestui model dispune de un bloc motor din aluminiu, turbocompresie cu geometrie variabila a turbinei si injectie directa common-rail de ultima generatie. intregul automobil a fost inca o data modificat pentru un standard si mai ridicat de eficienta cu o aerodinamica optimizata, diferential cu rapoarte mai lungi si volanta dubla inovatoare, ce incorporeaza un pendul centrifugal.
Toate acestea fac din BMW 320d EfficientDynamics Edition modelul cel mai eficient si cu cele mai mici emisii din intreaga gama actuala a marcii BMW.

Motor diesel cu patru cilindri optimizat pentru emisii si consum reduse.

Punctul de plecare in dezvoltarea motorului pentru BMW 320d EfficientDynamics Edition este propulsorul cu patru cilindri, capacitate de 2,0 litri, cu carter integral din aluminiu, turbocompresie si cea mai noua generatie a injectiei directe common-rail, disponibil deja in diverse versiuni de putere la BMW 316d, BMW 318d si BMW 320d. Motorul special conceput pentru BMW 320d EfficientDynamics Edition dezvolta o putere maxima de 120 kW/163 CP la o turatie cuprinsa intre 3.500 si 4.200 rpm si atinge un maxim al cuplului de 360 Newton-metri pe o plaja cuprinsa intre 1.750 si 3.000 rpm.
Motorul se evidentiaza in special datorita raspunsului excelent inca de la turatii mici. Inovatorul pendul centrifugal, incorporat in volanta dubla, impreuna cu rapoartele mai lungi ale transmisiei, contribuie la reducerea semnificativa a nivelului turatiei propulsorului la orice viteza de rulare, cu un impact semnificativ pentru scaderea consumului.

Pendul centrifugal in volanta dubla pentru o calatorie cursiva si confortabila fara vibratii, chiar si la turatii
foarte joase.

Pentru a asigura caracteristici de condus cursiv, fara vibratii chiar si la turatii foarte joase, propulsorul modelului BMW 320d EfficientDynamics Edition este echipat cu un asa-numit pendul centrifugal, care compenseaza cu eficienta orice anomalie in caracteristicile de rulare, intalnite mai ales la turatii reduse. Aceasta componenta inovatoare integrata sistemului de ambreiaj, in volanta dubla, amortizeaza vibratiile generate la turatii joase, asigurand rularea confortabila la turatii joase ale motorului.
Aceasta crestere a confortului calatoriei va incuraja conducatorul sa utilizeze mai des o treapta mai mare sau sa nu retrogradeze asa cum ar fi tentat sa o faca in conditii normale. Dar, atunci cand accelereaza, BMW 320d EfficientDynamics Edition pastreaza comportamentul si agilitatea atat de specifice pentru BMW.
Caracteristicile dinamice ale unui model BMW reies si din acceleratia automobilului, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 8,2 secunde, iar BMW 320d EfficientDynamics Edition accelereaza in treapta a cincea, de la 80 la 120 km/h, in 9,6 secunde. Viteza maxima atinsa este de 225 km/h.

Emisii mai scazute, placerea a condusului mai mare: implementare constanta a potentialului masurilor BMW
EfficientDynamics.

BMW 320d EfficientDynamics Edition dispune de o gama completa de tehnologii care contribuie la reducerea atat a consumului de combustibil, cat si a emisiilor si care deja sunt oferite standard la alte modele BMW Seria 3. Spre exemplu, Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei la franare) cupleaza alternatorul pentru alimentarea acumulatorului doar in momentul franarii, lasand motorul sa dezvolte puterea liber pe acceleratii. Functia Auto Start Stop opreste motorul chiar si in cazul unei scurte stationari in trafic, astfel ca se evita orice consum inutil de combustibil la relanti. Indicatorul treptei de viteze recomandate de la BMW 320d EfficientDynamics Edition ofera informatiile necesare soferului pentru un condus economic. Operarea activa si inteligenta a mai multor sisteme permite reducerea consumului de energie si pastreaza puterea motorului pentru acceleratie. De exemplu, compresorul de aer conditionat de motor poate fi decuplat printr-un ambreiaj magnetic, EPS Electronic Power Steering (servodirectia electrica) opereaza numai atunci cand se roteste volanul sau pompa electrica de apa care este operata electric.
Aerisirea activa prin controlul clapetelor de aer din grila radiatorului si pneurile cu rezistenta redusa la inaintare contribuie de asemenea la sporirea eficientei automobilului. BMW 320d EfficientDynamics Edition este echipat cu un filtru de particule diesel si indeplineste normele de poluare EU5.
Solutiile EfficientDynamics prezente si la alte modele din cadrul gamei BMW Seria 3 sunt combinate la BMW 320d EfficientDynamics Edition cu o serie de inovatii care, impreuna cu scaderea puterii motorului fata de BMW 320d cu 10 kW sau 14 CP, contribuie la reducerea emisiilor de CO2 sub standardul de 110 grame per kilometru, de la care se platesc taxe in mai multe tari.
Aceste particularitati suplimentare includ un raport mai lung al diferentialului si o garda la sol coborata. Jantele Aero nou dezvoltate, cu design special - singurul element vizual care evidentiaza modelul la exterior -, imbunatatesc nivelul de aerodinamica suplimentar, oferind modelului BMW 320d EfficientDynamics Edition un coeficient de rezistenta aerodinamica de numai 0,26. in cadrul gamei, BMW 320d EfficientDynamics Edition este de departe cea mai consistenta implementare a strategiei de dezvoltare BMW EfficientDynamics. Ofera alegerea ideala in segmentul mediu pentru acei conducatori care apreciaza cu adevarat caracterul premium si calitatile sportive de care dispune BMW Seria 3 si, in acelasi timp, doresc un consum si un nivel de emisii deosebit de scazute.

BMW continua politica EfficientDynamics si ofera noul model la acelasi pret de lista cu modelul BMW 320d. Prin urmare BMW 320d EfficientDynamics este disponibil pe piata din Romania de la 28950 Euro fara TVA.

"Ne asteptam ca acest model sa atraga in special interesul clientilor de flote, aflati sub presiunea constrangerilor politicilor de mediu legat de emisiile de C02. impreuna cu Basic Service Inclusive (care acopera complet costurile de revizie de baza pentru primii 100.000 km sau 5 ani sau 150 000 km si 6 ani) reusim sa oferim o solutie care asigura costuri de exploatare deosebit de reduse, nu numai fata de competitorii nostri directi, dar si fata de modele din segmente mai mici" a declarat Camelia Bocu, Corporate Sales Manager.


BMW Group Romania

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1936 :: 22.19MB