No SSO cookie

BMW, masina oficiala a Festivalului de Film Independent ANONIMUL

voteaza
(0/ 0)
BMW, masina oficiala a Festivalului de Film Independent ANONIMUL
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW a pus la dispozitia organizatorilor cele mai importante modele din programul BMW EfficientDynamics. Printre acestea: BMW 320d EfficientDynamics Edition, modelul cu cel mai mici emisii din actuala gama BMW.

 
 
Organizat in perioada 9-15 august, Festivalul de Film Independent Anonimul este un  eveniment anual, competitiv, nespecializat. Programul Festivalului cuprinde trei sectiuni competitionale - Competitie lungmetraj (anuntand 7 titluri), Competitie scurtmetraj fictiune (24 scurtmetraje) si Competitie scurtmetraj animatie (18 scurtmetraje) precum si programe necompetitive. Alaturi de sustinerea proiectelor de film independent, festivalul se evidentiaza si printr-o locatie unica: Sfantu Gheorghe in Delta Dunarii. Festivalul continua cu Restrospectiva Anonimul in perioada 17-22 august, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeul Taranului Roman.


Pentru spatiul deosebit de desfasurare al evenimentului si in contextul in care preocuparea pentru mediu in cadrul festivalului are o pondere tot mai mare, BMW a pus la dispozitia organizatorilor cele mai importante modele din programul BMW EfficientDynamics. Printre acestea: BMW 320d EfficientDynamics Edition, modelul cu cel mai mici emisii din actuala gama BMW (109 g CO2/km in contextul unei puteri de 166 CP), si BMW X6 ActiveHybrid, primul model BMW care poate rula exclusiv propulsat electric.


in cadrul festivalului a fost prezentat si un scurt metraj semnat de Tudor Cotovelea despre spectaculosul BMW Z4 construit din 4128 cocori de origami. Este vorba de proiectul cu care artistul Alexandru Mirea a castigat locul al doilea in concursul VisualArt "Joy is BMW" desfasurat in toamna anului 2009, unul din cele mai importante proiecte culturale ale marcii in Romania.


in 2010 BMW Group Romania a sustinut in calitate de "Masina oficiala" mai multe evenimente culturale, precum Festivalul  de Jazz de la Garana sau Festivalul de Film de la Sighisoara. Pentru final de an sunt programate alte proeicte importante, cu a doua editie a concursului de creatie VisualArt in prim-plan.


La nivel international BMW a deschis implicarea in proiecte culturale de anvergura cu seria de lucrari "Rosu", "Galben", "Albastru" comandate artistului german Gerhard Richter in 1972. Acestea au fost folosite pentru inaugurarea noului sediu al marcii - cladirea "Patru cilindrii", care poarta semnatura celebrului arhitect german Karl Schwantzer. Colaborarile cu case de arhitectura de renume au fost continuate 30 de ani mai tarziu, cand Coop Himelb(l)au a creat BMW Welt si Zaha Hadid noua fabrica BMW de la Leipzig.


Muzica clasica, design si arhitectura si arta contemporana, toate beneficiaza de programul de sponsorizari culturale BMW la nivel intenational. O directie importanta este sustinerea tinerilor artisti prin premii precum cel al Galeriei Nationale Berlin, "Prix BMW" prezentat la Paris Photo sau "Premio de Pintura" oferit de BMW impreuna cu Coroana Regala a Spaniei. Art Basel, Art Basel Miami Beach, the Frieze Art Fair din Londra sau FIAC Paris - BMW a sustinut sau sustine aceste evenimente ca sponsor si cu servicii de VIP shuttle. La lansarea de noi modele, BMW a colaborat cu artisti contemporani de anvergura precum Joshua Davis, Rankin sau Robin Rhode, ultimul pentru prezentarea noului BMW Z4.


Insa cel mai important proiect cultural al marcii este seria de modele BMW Art Car. 16 automobile au fost deja personalizate de artisti contemporani precum Andy Warhol, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Jenny Holzer sau Olafur Elliason. La 35 de ani de la lansarea proiectului, pe 2 iunie, este programata lansarea celui de-al 17 Art Car, la Centrul Pompidou din Paris. Acesta este un BMW M3 GT2 sub semnatura lui Jeff Koons. Multe dintre aceste opere de arta au participat in competitii de motorsport si s-a creat astfel o legatura unica intre artisti, ingineri si piloti, definitorie pentru BMW. Noul model Jeff Koons a respectat traditia si a participat in celebra cursa de 24h de la LeMans din acest an.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2278 :: 22.19MB