No SSO cookie

BMW – marca premium numarul unu pe piata auto din Romania

voteaza
(0/ 0)
BMW – marca premium numarul unu pe piata auto din Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW si MINI – unele dintre cele mai importante cresteri de pe piata auto din Romania, in anul 2010.

 
 
Cu 1574 unitati livrate in 2010, BMW este cea mai de succes marca premium de pe piata auto din Romania. Luna decembrie a adus de asemenea rezultate record pentru acest an, cu 202 automobile livrate. Aceste rezultate au dus cota de piata a marcii la 31% in segmentul premium, cu peste 7 puncte in fata urmatorului competitor.


Pozitia de leader a marcii a fost intarita de seria de studii independente care a pozitionat constant BMW ca cea mai apreciata marca de automobile din Romania. In 2010, in studiile BIZ, auto motor si sport, precum si Superbrands, marca BMW a ocupat de fiecare data primul loc.


Lansarile de noi modele au deschis segmente noi si au reprezentat un important motor de crestere. Noul BMW X1, primul model premium din segmentul sau, a debutat la sfarsitul lui 2009. in 2010 a adus un plus important volumelor gamei BMW X, cu 156 unitati.


Liderul incontestabil al segmentului SUV premium, BMW X5, a beneficiat din plin de imbunatatirile tehnologice si de design din primavara anului 2010, inregistrand o crestere de 81% (395 unitati) fata de 2010. BMW X5 si-a pastrat pozitia de cel mai bine vandut BMW din Romania. Este urmat indeaproape de BMW X6 cu un total de 326 unitati. Ambele modele beneficiaza din martie 2010, printre altele, de o cutie automata ultramoderna cu 8 trepte si de motorizari diesel noi, deosebit de performante si cu un consum de combustibil excelent.


Lansat pe piata in martie 2010, noul BMW Seria 5 s-a impus repede ca cel mai de succes model in segmentul limuzinelor din clasa mare (111 unitati livrate, 139 modele BMW Seria 5 livrate in 2010).  Suprematia BMW in segmentul superior este intarita de BMW Seria 7, care ocupa prima pozitie in segmentul limuzinelor de lux cu un total de 45 unitati.
2010 a fost si anul debutului modelelor BMW hibride in productia de serie. In total sase unitati BMW X6 ActiveHybrid si un BMW Seria 7 ActiveHybrid au fost livrate clientilor din Romania. Tot in categoria automobilelor exclusive, modelele super-sport ale marcii au cunoscut un succes deosebit. In total au fost livrate nu mai putin de sapte BMW X6 M, doua BMW X5 M si doua BMW M3.


Si MINI a beneficiat din plin de extinderea gamei de modele, noul MINI Countryman, dupa debutul din septembrie, a devenit deja cel mai de succes model al marcii si a urcat livrarile MINI pentru 2010 la 95 unitati.


In contextul unui trend negativ al pietei (-18,3%),  BMW si MINI au inregistrat cresteri importante. Cu un plus de 38,3%, respectiv  17,3%, BMW si MINI se claseaza pe locurile 2 si 4 in topul celor mai importante cresteri in piata. si in cifre absolute, cu un plus de 436 de unitati, BMW se pozitioneaza pe locul al treilea in topul cresterilor, in spatele unor marci de volum.


La nivel mondial BMW Group a inregistrat cel mai bun an din istorie, cu un total de 1.461.166 livrari, din care 1.224.280 BMW si 234.175 MINI. Cu o crestere totala de 13,6% fata de 2009, BMW si-a marit avansul fata de competitie.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.5654 :: 17.8MB