No SSO cookie

Audi va decide în curând intrarea în productie a primului model SUV

voteaza
(0/ 0)
Audi va decide în curând intrarea în productie a primului model SUV
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Constructorul german Audi se va decide în curând asupra întrării în producţie de serie a primului model de tip SUV din istoria companiei, denumit Pikes Peak, ca urmare a bunei primiri a acestuia la Salonul Auto de la Detroit ce a avut loc în luna ianuarie, informează AutomotiveNews.

 
 
[poza1s]“În urma reacţiilor pozitive ale presei şi vizitatorilor Salonului de la Detroit am simţit că trebuie să ne apucăm să îl construim”, a declarat la Geneva, în cadrul Salonului Auto, preşedintele grupului german, Martin Winterkorn.
Acesta a adăugat că hotărârea finală va fi luată în mai puţin de o lună de acum înainte (declaraţia a fost făcută pe 4 martie – n.r.).
Audi Pikes Peak este un model de automobil construit pe aceeaşi platformă cu modelele surori Volkswagen Tuareg şi Porsche Cayenne, însă are o lungime a bazei mai mare cu 25 de centimetri.
[poza2d]Spre deosebire de ultimul model Audi, limuzina A8, noul model SUV nu va avea o structură bazată pe aluminiu, ci va fi construit pe un schelet în întregime din oţel. Aluminiul va fi folosit ca material auxiliar pentru anumite părţi ale caroseriei.
Potrivit conducerii Audi, nu au fost încă stabilite aspectele privind locaţia unde Pikes Peak ar putea fi construit.
Dacă se ţine cont că platformele şi caroseriile modelelor Volkswagen Tuareg şi Porsche Cayenne sunt realizate la uzina Volkswagen din Bratislava, Slovacia, atunci există posibilitatea ca şi pentru noul Audi să fie luată în consideraţie această locaţie.
[poza3s]Cu toate acestea, a mai spus preşedintele companiei, este foarte posibil ca producţia să înceapă într-o fabrică proprie Audi.
Intrarea în costrucţie de serie a modelului Pikes Peak i-a entuziasmat deja pe oficialii Audi. Aceştia au mai spus că modelul ar putea fi gata pentru piaţă în anul 2005, cu o producţie estimată în termeni realişti de circa 30.000 de unităţi anual.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1686 :: 22.02MB