No SSO cookie

Audi A3 a intrat oficial pe piata româneasca

voteaza
(0/ 0)
Audi A3 a intrat oficial pe piata româneasca
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Audi A3, noua generaţie a modelului sport al constructorului german din Ingolstadt, s-a lansat oficial şi pe piaţa românească, vânzările estimate până la sfârşitul lui decembrie fiind de circa 100 de unităţi, a declarat, în conferinţa de presă prilejuită de eveniment, Brent Valmar, director general Porsche Romania, importator oficial al mărcii.

 
 
[poza1s]Audi A3 este un model de clasă premium din segmentul compact, caracterizat prin forţă şi expresivitate, mobilitate şi dinamism. Pentru început, modelul este prezentat într-o caroserie cu trei uşi, cu design nou şi echipat cu 5 variante de motorizare. Una din realizările precedentului model Audi A3 a fost aceea de a defini un nou segment auto - segmentul premium compact - şi de a-l domina până la încetarea producţei. Audi A3 a fost un lider in segmentul său, atât în Germania, cât şi pe pieţele de export, fapt cofirmat nu doar de numărul de premii obţinute, dar şi de cifra vânzărilor, care a se ridică la 876.000 de exemplare. [poza2s]Noul Audi A3 are toate premisele de a repeta succesul predecesorului său. A doua generaţie, lansată anul acesta la Salonul Auto de la Geneva, în martie, şi intrată pe piaţa europeană la sfârşitul lunii mai, are un caracter distinct, accentuat pe latura sportivă în care se îmbină tehnologia avansată cu un design dinamic, unic în clasa sa. Spre deosebire de modelul anterior, noul Audi A3 este o maşină cu un pronunţat caracter sportiv, masculină, agresivă, cu o mare putere de seducţie, un lider înnăscut. Motoarele disponibile sunt 2.0 litri FSI, 150 CP, 200 Nm cuplu motor, 1.6 litri, 102 CP, 148 Nm cuplu motor, 2.0 litri TDI, 140 CP, 320 Nm cuplu motor, 1.9 litri TDI, 105 CP, 250 Nm cuplu motor, la care se va adăuga din septembtie, supersportivul 3.2 litri V6, 250 CP, 320 Nm cuplu motor. [poza3s]În funcţie de motorizarea aleasă, se poate opta pentru cutie manuală în 5 sau 6 trepte sau cutie automată Tiptronic în 5 trepte. Ca alternativă pentru cutia de viteză manuală, cele mai puternice motoare pe benzină şi TDI pot fi comandate cu noua cutie de viteze sport DSG® (Direct Shift Gearbox ). Acest sistem inovator de transmisie - inspirat din tehnologia folosită la maşinile de curse - permite schimbarea instantanee a treptei de viteză fără întreruperea forţei de tracţiune, datorită ambreiajului dublu acţionat automat. [poza4s]O altă premieră în clasa compactă o constituie tracţiunea integrală permanentă quattro®, care oferă atât dinamism, cât şi siguranta activă. Un alt factor care determină caracterul dinamic al maşinii îl reprezintă suspensiile sale, cu o versiune îmbunătăţită a sistemului McPhearson la axa faţa şi o nouă suspensie independentă în patru braţe pentru axa spate. În ce priveşte aşteptările de vânzări ale Porsche România, companie importatoare, pe lângă marca Audi şi a mărcilor Seat, Skoda, Volkswagen şi Porsche, acestea sunt previzionate la peste 14.000 de unităţi, în acest an, din care circa 800 vor fi Audi şi peste 4.500 VW.

 

Cuvinte cheie:
Audi | A3 |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1674 :: 22.14MB