No SSO cookie

Audi, ce ochi mari ai!

voteaza
(0/ 0)
Audi, ce ochi mari ai!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Audi R18 este o masina diesel, de curse, cu o multime de LED-uri, si nu numai!

 
 
Audi si-a eliberat pe pista cel mai nou bolid de curse LMP1, denumit R18. Dupa noua victorii in Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, din 1999, pana in prezent, cu modelele R8, R10 TDI si R15 TDI, firma din Ingolstadt tinteste din nou podiumul, cu un coupe acoperit.


"In viitor, eficienta aerodinamica va avea un rol mult mai important decat pana acum, pe Circuitul Le Mans", a declarat seful Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. "O masina acoperita are avantaje clare in acest aspect. Simularile efectuate pe computer ne-au confirmat aceasta, atat in tunelul aerodinamic, cat si in testele de pe pista".


Spre deosebire de predecesorul sau, care avea un motor V10 de 5,5 litri diesel, noul model are o motorizare mult mai mica, un V6 de 3,7 litri, cuplat la o transmisie modificata, cu sase viteze.


R18 are o caroserie dintr-o songura bucata, detip monococa, care beneficiaza de o greutate redusa si de o rigiditate marita. Audi declara ca sasiul si aerodinamicitatea au fost dezvoltate cu ajutorul know-how-ului dobandit de la precedentele versiuni R.


Farurile sunt insa partea cea mai atractiva parte a noului R18. Ele capteaza garantat atentia ochiului, datorita formei cifrei "1", realizata cu ajutorul tehnologiei LED, fiind totodata lumini de zi. Potrivit comunicatului de presa, forma nu este intamplatoare, dorindu-se o asociere cu istoria brandului.


Audi R18 a primit unda verde inca din anul 2009, insa testele au inceput abia in vara anului 2010. Primele tese pe pista au avut loc in noiembrie, cu Alan McNish la volan.


Firma din Ingolstadt intentioneaza sa alinieze, la startul Cursei de 24 de Ore de la Le Mans, trei vehicule, sub steagul echipei Audi Sport Team Joest.



Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
2.4062 :: 22.14MB