No SSO cookie

Asigurarile obligatorii auto se scumpesc cu 30% începând de anul viitor

voteaza
(0/ 0)
Asigurarile obligatorii auto se scumpesc cu 30% începând de anul viitor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis că primele anuale pentru asigurările obligatorii de răspundere civila auto (RCA) cu valabilitate în 2004 să fie majorate cu 30%, la stabilirea acestui nivel ţinându-se cont de nivelul inflaţiei prognozat pentru anul 2004, informează CSA.

 
 
[poza1s]“Procentul este mai mic comparativ cu cel stabilit pentru anul în curs, când creşterea a fost de 35% faţă de anul 2002”, a precizat Nicolae Crişan, preşedintele Comisiei. Cu toate că este de trei ori mai mare decat rata prognozată a inflaţiei, scumpirea decisă de CSA este semnificativ mai redusă decat cea anunţată, în urma cu doua saptămâni, de Nicolae Crişan. Aruncand la înaintare “normele impuse de aderarea la Uniunea Europeana”, oficialul CSA susţinea la vremea respectivă că poliţele de asigurare auto obligatorii trebuie sa fie mai scumpe cu 35-40%. Consiliul CSA a aprobat, în sedinta din 27 noiembrie, normele privind aplicarea legii în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse terţilor prin accidente de autovehicule şi autorizarea asiguratorilor care vor practica aceasta asigurare în 2004. Vineri, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a semnat ordinul de aplicare a normelor, acestea fiind transmise spre publicare in Monitorul Oficial. În esenţă, normele conţin câteva modificări în ceea ce priveşte limitele de răspundere ale societăţilor de asigurare care vor fi autorizate să practice aceasta asigurare in 2004. Astfel, este prevazută suma de două miliarde lei pentru pagube materiale directe şi indirecte, respectiv de 3,5 miliarde lei pentru vătămări corporale sau deces, fiind incluse şi prejudiciile fără caracter patrimonial, cu o limită de maximum 700 milioane lei pe persoană. Celelalte prevederi din aceste norme sunt aproape similare cu cele prevăzute în Normele 9/2003 privind aplicarea legii în domeniul asigurărilor obligatorii de raspundere civilă pentru pagube produse terţilor prin accidente de autovehicule şi autorizarea asiguratorilor, menţinându-se aceleaşi facilităţi pentru pensionari şi persoane cu handicap.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1343 :: 17.77MB