No SSO cookie

Anadolu Automobil Rom a lansat doua noi autovehicule de transport calatori

voteaza
(0/ 0)
Anadolu Automobil Rom a lansat doua noi autovehicule de transport calatori
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Compania Anadolu Automobil Rom, importator autorizat al autovehiculelor de calatori MAN Turcia, a lansat, joi, pe piata romaneasca, noile autobuze MAN SL 223/283 si noile autocare MAN Lion's Coach, ultimele avand o estimare de vinzari de circa 20 de unitati in 2003.

 
 
[poza1s] Anadolu a incheiat, in acest an, un contract pentru livrarea a 50 de autobuze MAN SL 223/238 cu Regia Autonoma de Transport din Ploiesti, din care 35 vor fi deja livrate pina la sfirsitul anului, restul de 15 urmind a fi aduse pina la jumatatea anului viitor.
Noul model de autobuz urban MAN are o capacitate de transport de 95 de pasageri, din care 32 de locuri sint pe scaune. Vehiculul dispune de motoare diesel turbointercooler cu o capacitate de 6.871 cmc, de 220 CP, dotate cu o cutie de viteze ZF manuala, in sae trepte. Optional se poate alege o cutie de viteze automata, marca Voith. Pretul unui astfel de autobuz este de aproximativ 120.000 de euro. Acest model a fost ales autobuzul urban al anului 1999.
Lion's Coach R07 este rezultatul de ultima ora specialistilor de fabrica MAN din Turcia. Principala caracteristica a acestui "rege al soselelor" este tehnologia avansata, in care electronica domina toate sistemele de control al vehiculului.
Autocarul dispune de o multitudine de dotari interioare, precum aer conditionat, mini bar, toaleta, sistem video DVD, la care se adaug design-ul modern si gama de facilitati care fac din acest vehicul un partener ideal pentru calatoriile long courier.
[poza2d] Gama de motorizari a celui mai nou produs MAN Turkiye include doua propulsoare turbodiesel intercooler, de 410 si 460 CP, in sase cilindri in linie, care permit deplasarea autovehiculului cu viteze de pina la 154 km/h. Sistemele de siguranta includ ABS si ASR, precum si un sistem de franare ZF Itarder, pentru frana de urgenta.
In functie de versiune, autocarul poate transporta intre 44 si 53 de pasageri, in fotolii comode, dotate cu centuri de siguranta pretensionate, cotiere, masuta si suport pentru pahare. Soferul dispune de un post de comanda modern, asemanator cu cel al autovehiculelor, ceea ce permite o manevrare mai facila a autocarului.
Pretul informativ al acestui autocar se ridica la circa 220.000 de euro, ceea ce-l face destul de accesibil, comparativ cu alte modele din aceeasi clasa produse de alte marci.
Cele doua modele se incadreaza in normele de poluare prevazute de Regulamentul European, standardul emisiilor de gaze fiind Euro 3.
Fabrica MAN Turkiye As, situata la Ankara, poate produce peste 1.500 de vehicule anual. Uzina isi are inceputurile in anii dupa 1960, cand a fost infiintata o filiala MAN pentru constructia de motoare. Dupa anii '90, a fost construita noua fabrica pentru autobuze si autocare, produsele de la Ankara fiind perfect adaptate cerintelor de pe piata europeana.

 

Cuvinte cheie:
MAN |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2518 :: 22.15MB