No SSO cookie

Americanii nu se mai inghesuie la modelele hibride

voteaza
(0/ 0)
Americanii nu se mai inghesuie la modelele hibride
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Mentinerea pretului la benzina pe pita americana a cauzat o scadere semnificativa a vanzarilor la modelele hibride.

 
 

Principala piata a hibrizilor este Statele Unite ale Amercii. Impulsul cresterii vanzarilor la modelele hibride este dat de pretul benzinei sau mai bine zis de cresterea pretului la benzina. Daca nu se intrevad cresteri ale preturilor la benzina, vanzarile de modele hibride au de suferit.

Cifrele lunii august demonstreaza din plin aceasta teorema. Astfel, vanzarile de hibrizi pe piata americana au scazut cu 40 de procente in luna a august din 2010 fata de august 2009. Chiar si simbolul acestui segment de piata, modelul Prius, a avut de suferit. Toyota a raportat o scadere a vanzarilor cu 37%, fata de perioada similara a anului precedent.

Impreuna, Toyota si Lexus au inregistrat o scadere de 36% a vanzarilor la hibrizi. Ford, un alt important jucator pe segmentul modelelor hibride, a inregistrat o scadere mai mica, de doar 17 procente.


Daca anul trecut, vanzarile la modelele ecologice au fost impulsionate de programele guvernamentale, in 2010 nu s-a mai intamplat acest lucru iar rezultatele se vad imediat. Toyota ramane lider al pietei cu 15.444 unitati vandute luna trecuta, fiind urmata la mare distanta de Ford cu 3.894 unitati si Honda cu 3.485 unitati.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2206 :: 22.11MB