No SSO cookie

Americanii: Poluare? Care poluare?

voteaza
(0/ 0)
Americanii: Poluare? Care poluare?
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Desi producatorii investesc peste 50 de miliarde de dolari in incercarea a se conforma noilor reglementari referitoare la poluare ce vor intra in vigoare in 2016, yankeii nu cumpara inca suficient de multe masini "curate” pentru a le permite acestora atingerea tintei de 6,6 litri medie la 100 km.

 
 
 

Aceasta este concluzia unui nou studiu publicat de Ward Automotive, rezultatele pentru 2010 sustinand ideea ca americanilor nu prea le pasa, inca, de economia de combustibil si, foarte important, de valul de modele hibrid si electrice lansate in ultimii ani.

 

De mentionat ca aceasta atitudine se pastreaza in conditiile in care pretul combustibililor traditionali este cu aproape 50% mai mare in prezent fata de nivelul mediu din 2010, iar tendinta de crestere accelerata se va pastra si in perioada urmatoare.

 

Mai mult, consumul mediu al automobilelor noi cumparate anul trecut, de 12,72 litri/100 km, a fost MAI MARE decat cel din 2009 (12,67 l/100 km), in timp ce vanzarile de masini hibrid a scazut de la 2,9% din total in 2009 pana la 2,4% anul trecut.

 

De asemenea, in segmentul de piata pe care americanii il numesc “light trucks” (pick-up-uri, SUV, crossover si minivan) vanzarile au crescut in 2010 pana la 51% din total, fata de 48% in anul precedent.

 

O serie de analisti au incercat desigur sa explice lipsa de reactie a consumatorilor din America de Nord. “Pentru ca un consumator sa isi schimbe obiceiurile de cumparare, este nevoie sa creada cu adevarat ca preturi foarte mari la combustibil vor fi pentru o lunga perioada de timp, iar prin termen lung ei inteleg de regula cinci ani sau mai mult,” considera Gloria Bergquist, vicepresedintele AAM (Alliance of Automobile Manufacturers). In plus, daca tinta de 6,6 litri/100 km nu va fi atinsa in 2016, cei care vor plati amenzile nu sunt consumatorii, ci producatorii.

 

In prezent, in zona NAFTA sunt oferite 160 de modele cu un consum mediu de 7,84 litri sau chiar mai bun. Chevrolet Volt si Nissan Leaf sunt disponibile la vanzare, precum si 25 de modele hibrid. Si totusi, Chevrolet a vandut doar 602 Volt in primele luni ale anului 2011, iar Nissan doar 154 Leaf, in timp ce americanii au cumparat 2.793 Cadillac Escalade si 1.193 Lincoln Navigator in aceeasi perioada.

 

In sfarsit, o concluzie la fel de ciudata daca te raportezi la actualele preturi ale combustibililor traditionali, de aceasta data de la IHS Automotive. “Am studiat anii ’70 si cele cateva crize petroliere ce au urmat si am observat ca americanii cumpara masini mai mici, cu un consum redus de combustibil, pentru o perioada de 3 sau 4 luni maximum. Dupa aceste luni, se reintorc invariabil la modelele mari, cu motoare de mare capacitate,” spune Rebecca Lindland, de la IHS. No further comment...

 

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2132 :: 22.18MB