No SSO cookie

5 sfaturi care reduc riscul de evenimente in primele luni de sofat

voteaza
(0/ 0)
5 sfaturi care reduc riscul de evenimente in primele luni de sofat
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Orice sofer se afla la un moment dat la inceput de drum. Riscurile asumate de un sofer incepator sunt mult mai mari decat cele pe care si le asuma soferii cu experienta, deoarece nu sunt dezvoltate foarte bine reflexele, nu este cunoscuta masina asa cum ar trebui si nu exista inca acea rutina care sa faca persoana de la volan stapana pe situatie.

 
 

Chiar si asa insa, daca se respecta o serie de sfaturi utile, experienta de la volan poate sa fie una placuta si corecta, indiferent de gradul de experienta.

Pentru a reduce riscul de a provoca evenimente neplacute, toti cei care fac parte din categoria de soferi incepatori trebuie sa aiba in vedere urmatoarele lucruri.

Legislatia, importanta si inainte, dar mai ales dupa examen

Majoritatea soferilor rezolva chestionare auto si se dau peste cap pentru a sti cat mai bine codul rutier doar inainte de examen. Odata ce se vad cu bucata de plastic ce le da dreptul sa conduca in buzunar, legislatia ajunge prafuita intr-o biblioteca sau ajunge sa fie istorie veche in browserul web. Pentru o siguranta cat mai mare, legislatia trebuie sa fie cunoscuta in detaliu ori de cate ori se iese pe drumurile publice. Practic, orice sofer trebuie sa cunoasca extrem de bine partea teoretica ce reglementeaza circulatia.

Din acest motiv, este bine sa se rezolve ocazional chestionare drpciv si sa se urmareasca frecvent noutatile aparute in acest sens.

Primele drumuri trebuie sa fie efectuate alaturi de o persoana cu experienta

Oricarui incepator ii va fi mult mai confortabil sa conduca singur. Acest lucru este si mai riscant, insa. Daca pe scaunul din dreapta se afla o persoana cu experienta, atentia la detalii va fi mult mai mare iar riscul de a face greseli va scadea si el.

Persoana din dreapta trebuie sa fie cat mai calma si sa poata oferi explicatii cat mai concrete.

Orele suplimentare de condus, secretul unor soferi foarte buni

Cei care nu se simt stapani pe volan, trebuie sa faca ceva in sensul asta. Experienta este mama invataturii si aceasta se poate obtine fie prin greseli, fie prin ore suplimentare de condus cu un instructor licentiat. In felul acesta, se pot cimenta foarte bine obiceiuri corecte.

Semnele de incepator sunt si ele foarte importante

In primul an de condus, semnele de incepator trebuie sa fie amplasate in mod vizibil pe luneta masinii si pe parbriz. Acestea nu sunt motiv de rusine, ci doar o atentionare pentru ceilalti participanti la trafic ca trebuie sa fie mai prudenti.

Ritualul de dinainte de pornirea motorului poate sa salveze vieti

Orice sofer trebuie sa aiba un ritual inainte de a porni motorul pentru a pleca la drum. Centura de siguranta, aranjarea scaunului si a oglinzilor, aranjarea volanului si orice este necesar pentru un condus cat mai confortabil si sigur, toate trebuie sa fie facute cu mare grija.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1716 :: 22.11MB