No SSO cookie

136 de campanii de recall au readus in service 17,2 milioane de vehicule, in anul 2010!

voteaza
(0/ 0)
136 de campanii de recall au readus in service 17,2 milioane de vehicule, in anul 2010!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Desi cele 136 de campanii de recall au atins un numar impresionant de 17,2 milioane masini, anul 2010 nu este un an record in aceasta privinta.

 
 
Intreaga lume este convinsa ca anul 2010 a fost unul nefast pentru industria auto, in special prin prisma deselor si masivelor recall-uri. Evident in minte ne vin recall-urile firmei Toyota, cu problemele pedalei de acceleratie, sau cele ale sistemului de franare, insa alte probleme, minore, au aliniat aproape toti ceilalti producatori in randul celor obligati sa faca aceste recall-uri.


Cu toate acestea, anul 2010 nu a fost cel mai nefast an, din aceasta privinta! Potrivit publicatiei Ward's Auto, cele 136 de recall-uri, insumand 17,2 milioane de masini, care au ajuns inapoi la dealeri, nici macar nu se apropie de cel mai nefast an, adica anul 2000.
In anul 2000, producatorii au rechemat 24,3 milioane de masini, dintre care, o mare parte s-a datorat deja faimosului scandal care a implicat Ford Explorer si anvelopele Firestone.


Desi anul 2010 e cu mult sub anul-record 2000, fata de anul 2009 numarul de recall-uri a crescut cu 800.000 de unitati.
Toyota e lider si in acest top, cu 17 recall-uri masive, care au vizat 6,6 milioane vehicule, insa potrivit Ward's niponii inca mai au de rezolvat un numar mare de probleme aparuta anul trecut.
Toyota se afla doar la jumatatea drumului rezolvarii problemelor, cu 65% vehicule cu defectiunile rezolvate, ceea ce inseamna 5,6 milioane unitati care au fost rechemate din cauza problemei covorasului dela picioarele soferului. Aceste cifre includ si 80% dintre masinile care au fost rechemate din cauza pedalei de acceleratie care se bloca, in anul 2009.


Cum stau ceilalti producatori auto? Ward's afirma ca o cifra insumata, care ii include pe cei Trei Mari, adica General Motors, Ford si Chrysler, au adus inapoi in service 4,6 milioane unitati.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2012 :: 22.11MB