No SSO cookie

10 Euro litrul de benzina super!

voteaza
(0/ 0)
10 Euro litrul de benzina super!
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

La o benzinarie din Germania s-a vandut litrul de benzina premium cu 9,99 Euro!

 
 
La o benzinarie din oraselul Filderstadt, aflat langa Stuttgart, Germania, pretul beniznei premium a ajuns la aproape 10 Euro/litru, in dimineata de luni, adica a doua zi de Paste. Proprietarul a motivat cresterea pretului cu faptul ca rezerva acelui sortiment era in scadere si nu dorea sa ramana cu stocul epuizat. Benzinaria Esso se confrunta cu aceasta problema, pe fondul unei mini crize creata datorita Sarbatorilor Pascale si a traficului intens din perioada respectiva.


In ciuda numeroaselor semne care avertizau pretul la pompa de 9,99 Euro/litru, mai multi clienti  si-au alimentat masinile cu sortimentul respectiv, avand la punctul de plata o surpriza mai mult decat neplacuta. Unul dintre ei a fost obligat sa plateasa 209,98 Euro pentru 21 de litri de benzina premium, cu care isi alimentase BMW-ul, in timp ce un altul a avut de plata aproape 200 Euro pentru 20 de litri de combustibil.


Furiosi, clientii au alertat politia si au refuzat sa achite notele de plata, insa autoritatile le-au adus la cunostnta ca nu pot face nimic, iar ion cazul n care refuza sa plateasca, ar putea sa se trezeasca cu o plangere din partea angajatilor benzinariei, ceea ce ar agrava situatia. Obligati sa plateasca, clientii au sperat intr-un compromis la care sa ajunga marti, impreuna cu proprietarul statiei respective, insa acesta nu a comentat in niciun fel situatia.


Desi nu exista niciun temei legal prin care autoritatile sa intervina asupra deciziei de a majora, chiar si la nivel exorbitant, pretul la pompa, un purtator de cuvant al Auto Club Europa a catalogat gestul ca fiind un fel de renastere a pietei negre si spera ca inspectoratele de resort sa intreprinda cercetari. De asemenea sespera ca aactiunea sa fie catalogata drept "crestere nejustificata a pretului".


Una din cinci benzinarii din zona Stuttgart a ramas fara rezerve de benzina premium in perioada Sarbatorilor Pascale, datorita mini vacantei, problemelor de logistica pe fondul introducerii caombustibilului E10, pe baza de ethanol si a traficului infernal inregistrat in perioada aceea. Insa morala este usturatoare: chiar si la 10 Euro/litru, unii isi permit sa-si alimenteze masinile!


Cristian Szilvassy

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (1)

scris de Anonim

uau. din ce in ce mai scump. bine ca putem recupera in alta parte. de exemplu, la anvelope

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2254 :: 22.11MB