No SSO cookie

Vettel castiga din nou, Heidfeld la primul podium pentru Renault

voteaza
(0/ 0)
Vettel castiga din nou, Heidfeld la primul podium pentru Renault
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sebastian Vettel a castigat a doua etapa consecutiva a sezonului 2011 din Formula 1, germanul fiind urmat la Sepang de Jenson Button si Nick Heidfeld.

 
 
Germanul Sebastian Vettel s-a impus destul de clar si in Marele Premiu al Malaeziei dupa ce facuse acelasi lucru si in prima etapa a sezonului 2011 din Formula 1, desfasurata la Melbourne, in Australia. Campionul mondial en-titre a fost urmat si de data aceasta de un pilot McLaren si unul Renault in ierarhia cursei, Jenson Button si Nick Heidfeld luandu-le locul lui Lewis Hamilton si Vitaly Petrov pe podiumul de premiere.

Vettel a condus ostilitatile de la inceputul si pana la finalul cursei si nu a avut deloc emotii, cu toate ca nu a putut nici de data aceasta pentru mare parte din cursa sistemul KERS. Jenson Button, cel care a ocupat in final pozitia a doua, a avut o evolutie foarte buna, fiind avantajat si de opririle foarte rapide reusite de mecanicii McLaren.

Iar daca la Melbourne Vitaly Petrov a fost senzatia, acum a fost randul veteranului german Nick Heidfeld sa arate ce poate masina Renault, acesta reusind o clasare pe podium, dupa ce a ocupat o perioada de timp chiar si pozitia a doua. Pe patru s-a clasat australianul Mark Webber, cel care a avut un start extrem de slab, multe probleme tehnice, o strategie cu patru opriri la boxe, dar care cumva a reusit in mod miraculos sa faca o figura frumoasa, fiind chiar foarte aproape de clasarea pe podium.

Dezamagirile cursei din Sepang au fost fostii campioni mondiali Fernando Alonso si Lewis Hamilton, acestia luptandu-se pentru locul patru pana cand s-au acrosat, iesind sifonati si fiind nevoiti sa se multumeasca cu locurile sase, respectiv sapte. Sauber a impresionat din nou cu o strategie aparte, japonezul Kobayashi fiind singurul pilot cu doua opriri la boxe, ceea ce i-a adus locul opt in clasament.

In ierarhia generala a pilotilor, conduce deja detasat Sebastian Vettel, cu 50 de puncte, fiind urmat de Jenson Button, cu 26 si Lewis Hamilton si Mark Webber, cu 22. La constructori, Red Bull este in frunte, cu un total de 72 de puncte, McLaren este pe doi, cu 48, iar Ferrari este doar pe trei, cu 36.


Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0805 :: 17.78MB