No SSO cookie

Piquet face dezvaluiri despre Crashgate

voteaza
(0/ 0)
Piquet face dezvaluiri despre Crashgate
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Pilotul brazilian Nelson Piquet Jr. a marturisit pentru prima data cu lux de amanunte tot ce s-a intamplat in jurul Marelui Premiu de la Singapore, din 2008, cand sefii echipei Renault i-au impus sa provoace in mod intentionat un accident.

 
 
Fostul pilot brazilian de Formula 1 Nelson Piquet Jr. a vorbit pentru prima oara pe larg cu presa despre evenimentele din jurul Marelui Premiu de la Singapore din 2008, evenimente care urmau sa declanseze asa-numitul scandal Crashgate.

Ambele masini Renault obtinusera atunci performante slabe in calificari, Fernando Alonso urmand sa plece de pe locul 15 in cursa, iar Piquet cu un loc mai in spate. Piquet descrie minutele dinaintea cursei si atitudinea lui Flavio Briatore, la vremea aceea seful Renault si managerul lui Piquet, si a lui Pat Symonds, inginerul sef al echipei franceze la acel moment.

Dupa ce acestia doi s-au consultat vreme indelungata, Symonds l-a luat deoparte pe tanarul pilot brazilian si i-a comunicat decizia sefilor. Astfel, cei doi i-au spus ca, avand in vedere situatia in care se afla cele doua masini Renault, probabil ca nu vor obtine nimic din acea cursa, asa ca cel mai bine pentru toata lumea ar fi daca ceva extraordinar s-ar intampla la momentul potrivit.

Piquet spune ca initial a ramas blocat, ascultandu-i pe cei doi si nevenindu-i sa creada ce urma sa i se propuna. Intr-un final, Briatore a atacat direct, transmitandu-i ca va trebui sa provoace un accident in turul 14, pentru ca masina de siguranta sa intre pe circuit, iar Alonso sa profite si sa obtina cat mai multe puncte.

Brazilianul marturiseste cum fostul sef Renault, care a observat ezitarea acestuia, i-a transmis apoi foarte clar ca, daca nu va face acest lucru, nu va mai prinde o alta cursa in F 1. Pana la urma, tanarul pilot a acceptat, declarand ca: '' Am crezut ca va fi o modalitate de a-l multumi putin pe Briatore, sa-l atrag de partea mea.''

In ceea ce priveste cursa propriu-zisa, Piquet Jr. a descris cu lux de amanunte spaima si emotiile prin care a trecut, intreband din tur in tur mecanicii unde se afla. Apoi, cand a venit momentul propice, brazilianul spune ca a avut totul sub control, ca nu a simtit niciun fel de dureri, dar ca a simtit adrenalina momentului din plin.

'' Privind in urma, pare ca a trecut atata timp de atunci, dar stiu ca n-o sa pot niciodata sa scap de umbra acelor evenimente. Imi cer scuze pentru ce am facut si sper ca oamenii sa inteleaga contextul si presiunea care apasa pe umerii mei in acele momente. '' si-a incheiat Nelson Piquet Jr. dezvaluirile socante.


Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1140 :: 15.06MB