No SSO cookie

Oficialii Ferrari recunosc ca au gresit strategia

voteaza
(0/ 0)
Oficialii Ferrari recunosc ca au gresit strategia
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Aldo Costa, unul dintre oficialii echipei de Formula 1 Ferrari, a marturisit ca strategia prea prudenta si deciziile impulsive ale inginerilor scuderiei italiene au fost doi dintre factorii care l-au costat pe Fernando Alonso titlul mondial.

 
 
Aldo Costa, directorul tehnic Ferrari, a recunoscut ca Fernando Alonso a pierdut titlul mondial al pilotilor si din cauza strategiei excesiv de prudente a oficialilor echipei.

Alonso avea inaintea cursei de la Abu Dhabi opt puncte in fata australianului Mark Webber si nu mai putin de 15 avantaj fata de Sebastian Vettel. In aceste conditii, inginerii Ferrari au decis sa adopte varianta mai prudenta si sa copieze strategia celui mai apropiat adversar, Webber. Astfel, Alonso a facut oprirea la boxe in turul 16, la doar patru tururi distanta de australian. Strategia a esuat insa lamentabil, cand atat Alonso, cat si Webber au fost blocati de piloti mai slab cotati care facusera oprirea chiar mai devreme decat ei.

In cele din urma, ibericul a ocupat doar locul sase, in timp ce Vettel a castigat fara probleme cursa, cu ajutorul unei strategii diferite decat cea a colegului sau de la Red Bull.

Costa a declarat: '' Am gresit. Nu am abordat cursa sa dam ce aveam mai bun, ci sa obtinem un rezultat mediocru. '' De asemenea, directorul tehnic a recunoscut ca deciziile s-au luat in mod impulsiv, dar a fagaduit ca o astfel de tactica nu va mai fi niciodata adoptata de oficialii scuderiei italiene.

Oficialul Ferrari a fost transant insa si in alta privinta, spunand ca nu doar strategia a fost cea care i-a costat un titlu extrem de pretios. Masina lenta a fost un alt factor cheie in contextul infrangerii lui Fernando Alonso.

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0876 :: 17.78MB