No SSO cookie

Mark Webber, noul principe de Monaco

voteaza
(0/ 0)
Mark Webber, noul principe de Monaco
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Webber si Vettel au realizat o dubla istoria pentru Red Bull in cursa de Formula 1 de la Monaco.

 
 
Mark Webber, australianul de la Red Bull, si-a mentinut pozitia de favorit la plecarea in cursa de Formula 1 de la Monaco si a castigat cel mai ravnit grand prix din Marele Circ. Australianul a repetat la indigo evolutia din urma cu o saptamana de la Barcelona si a condus din primul tur pana in ultimul cursa din principatul monegasc. Red Bull si-a confirmat suprematia din Formula 1 din acest sezon, germanul Sebastian Vettel ocupand locul al doilea si facand o dubla istorica pentru team-ul Red Bull.


Cursa din Monte Carlo a inceput sub semnul Safety Car-ului, care a intervenit inca din primul tur la accidentul lui Hulkenberg, si s-a terminat tot in prezenta safety Car-ului care a condus plutonul in ultimul tur, din cauza unui nou incident de pe pista stradala. Webber a condus toata cursa de la un capat la altul, reusind de fiecare data dupa intrarea Safety Car-ului pe circuit sa se desprinda in fata coechiperului sau Vettel.


Responsabil cu spectacolul in cursa a fost spaniolul Fernando Alonso, care a plecat ultimul in cursa, de pe linia boxelor, dar care a reusit sa se pozitioneze pe locul al saselea in ultimul tur. Alonso a fost depasit in ultimul viraj de Michael Schumacher, in urma unei neatentii a spaniolului, imediat dupa retragerea Safety Car-ului de pe circuit. In orice caz, la ora in care cursa s-a incheiat nu este clar daca manevra septuplului campion mondial Michael Schumacher a fost sau nu regulamentara, insa neamtul a fost pozitionat pe locul sase in Marele Premiul din Monaco.


Robert Kubica de la Renault a fost un alt erou al zilei, dupa ce a reusit sa plece de pe doi in pole-position, polonezul a reusit sa termine pe podium, pe locul al treilea. Cursa din Monte Carlo a fost terminata doar de 12 piloti din 24, singurii care nu au punctat dintre cei care au trecut linia de sosire fiind cei doi piloti Toro Rosso, Buemi si Alguersuari.  Au mai punctat in Marele Premiu din Monaco, Felipe Massa (4), Lewis Hamilton (5), Michael Schumacher (6), Fernando Alonso (7), Nico Roseborg (8), Adrian Sutil (9) si Vitantonio Liuzzi (10).


In urma etapei de Formula 1 din Principatul Monte Carlo clasamentul general al pilotilor a suferit modificari substantiale. Prima pozitie este ocupata acum de Mark Webber si Sebastien Vettel, la egalitate cu cate 78 de puncte, cei doi piloti Red Bull fiind urmati la 5 puncte de Fernando Alonso. Red Bull conduce la constructori cu 156 de puncte, urmati de Ferrari cu 134 de puncte si McLaren cu 129 de puncte.

 1.  Webber        Red Bull-Renault           1h50:00.000
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     0.448
 3.  Kubica        Renault                    +     1.600
 4.  Massa         Ferrari                    +     2.600
 5.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +     4.300
 6.  Schumacher    Mercedes                   +     5.700
 7.  Alonso        Ferrari                    +     6.300
 8.  Rosberg       Mercedes                   +     6.600
 9.  Sutil         Force India-Mercedes       +     6.900
10.  Liuzzi        Force India-Mercedes       +     7.300
11.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +     8.100
12.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +     9.100
13.  Petrov        Renault                    +    4 laps


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1462 :: 22.11MB