No SSO cookie

FIA da stewarzilor mai multa putere de decizie

voteaza
(0/ 0)
FIA da stewarzilor mai multa putere de decizie
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Stewarzii vor putea lua decizii mai importante incepand cu sezonul 2011 din Formula 1, putand exclude piloti din cursa sau putandu-i suspenda pentru o cursa viitoare.

 
 
Noul regulament al Federatiei Internationale de Automobilism, care va intra in vigoare incepand cu sezonul 2011, va permite stewarzilor sa acorde mult mai multe sanctiuni decat cele care le erau permise pana acum.

Astfel, pana in 2010, stewarzii de cursa puteau acorda penalizari cu trecerea pe la boxe, penalizari de 10 secunde sau puteau trimite un pilot cu un numar de pozitii mai jos pentru Grand Prixul succesiv. In schimb, incepand cu sezonul viitor, pilotii pot fi direct exclusi dintr-o cursa sau suspendati pentru un Mare Premiu succesiv de catre stewarzi.

FIA a hotarat de asemenea sa continue introducerea printre stewarzi a unor fosti mari piloti de calibru. Printre acestia se numara Damon Hill, Nigel Mansell sau Alain Prost, care vor avea rolul de a-i asista pe stewarzii obisnuiti.

O alta regula nou introdusa de FIA este legata de orele care preced sesiunile de antrenamente libere din zilele de vineri si sambata. Astfel, niciun membru al echipei nu va avea voie sa aiba acces la circuit cu sase ore inainte de prima sesiune de antrenamente de vineri sau de sesiunea de antrenamente de sambata. Totusi, echipele vor avea permisiunea sa incalce aceasta regula de patru ori pe durata unui campionat.

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0886 :: 17.78MB