No SSO cookie

Button se impune in Canada dupa o cursa nebuna

voteaza
(0/ 0)
Button se impune in Canada dupa o cursa nebuna
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Britanicul Jenson Button a obtinut o victorie entuziasmanta in Marele Premiu de Formula 1 al Canadei dupa o cursa nebuna, plina de accidente, penalizari si depasiri si care a durat peste patru ore.

 
 

Cinci masini de siguranta, opt investigatii, patru penalizari, sapte abandonuri, o durata totala a cursei de patru ore si patru mine si un singur invingator surpriza. Britanicul Jenson Button se impune in Marele Premiu de Formula 1 al Canadei dupa o cursa care are toate sansele sa intre in istoria competitiilor de motorsport.

Germanul Sebastian Vettel a dominat si aceasta cursa de la un capat la altul, detasandu-se dupa fiecare restart al cursei, dar a demonstrat intr-un final ca este om si a comis o greseala incredibila in chiar ultimul tur, oferindu-i lui Jenson Button victoria pe tava.

O victorie mai mult decat meritata pentru Button, cel care a fost implicat in mai multe acrosaje cu adversari ca Lewis Hamilton sau Fernando Alonso si cel care ajunsese la un moment dat ultimul in ierarhia cursei. De asemenea, britanicul ocupa cu doar 20 de tururi inainte de final un dezamagitor loc 12, victoria sa fiind cu atat mai merituoasa.

Sebastian Vettel s-a multumit pana la urma doar cu locul doi, o pozitie care ii permite sa se mentina in continuare detasat lider al clasamentului general al pilotilor, in timp ce coechipierul acestuia, australianul Mark Webber, a ocupat ultima treapta a podiumului.

Pe patru s-a clasat germanul Michael Schumacher, cel care a avut probabil cea mai buna evolutie a sa de la revenirea in Marele Circ, ocupand pentru o buna bucata de vreme spre finalul cursei chiar locul al doilea. Pe cinci a venit Vitaly Petrov, de la Renault, in timp ce al saselea s-a clasat Felipe Massa, cel care a platit tribut unei erori copilaresti si a ratat prezenta pe podium.

Kamui Kobayashi a reusit o noua clasare in puncte, incheind cursa pe sapte, cu toate ca niponul va fi mai degraba dezamagit de acest rezultat, in conditiile in care la randul sau acesta a ocupat multa vreme locul al doilea. Jaime Alguersuari, Rubens Barrichello si Sebastien Buemi au obtinut si ei clasari in puncte la finele nebuniei din Canada, nebunie care s-a lasat cu victime extrem de ilustre, precum Lewis Hamilton, Fernando Alonso sau Nick Heidfeld, toti cei trei fiind obligati sa abandoneze.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1250 :: 22.11MB