No SSO cookie

EDITORIAL: Ce-i Cabral, nu-ti mai ajunge strada?

voteaza
(0/ 0)
EDITORIAL: Ce-i Cabral, nu-ti mai ajunge strada?
Editoriale · · 5 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cabral Niculai Ibacka, omul care le stie pe toate, mai nou si presa auto! Replica Masini.ro.

 
 
In urma unui editorial scris de subsemnatul, adica acesta, Cabral Niculai Ibacka, cunoscut om de televiziune, actor de mana a doua, blogger de prima mana, si mai nou, specialist in presa auto, dar si consultant onorific al Academiei Romane, pe probleme semantice si morfologice ale limbii romane, a tinut sa-si mai creasca rating-ul de pe blogul propriu.

Astfel, intr-un demers "jurnalistic", domnia sa, Niculai, a decis urmatoarele:

1.Cei mai nesiguri oameni se grabesc sa puna etichete defavorabile altora, asta din dorinta arzatoare de a avea o imagine buna in fata propriilor ochi.
2. Cristian Szilvassy care face parte din echipa masini.ro si care vorbeste despre masini fara sa se priceapa la… masini.
3. Stimabile, in primul rand… folositi persiflant un termen, jignind taranii. Pentru ca este foarte probabil ca sunteti la doar a doua generatie cu apa curenta in baie dar vorbiti cu scarba de cei care stau la tara.
4. Spre deosebire de noi, (n.r. - romanii) care deszapezim si aleile de parc cu niste huidume imense, in vest sunt folosite SUV-urile pe strazile mici, alei si parcari de dimensiuni medii si mici. SUV-uri ca Suzuki Vitara, Mitsubishi L200 sau Pajero, Toyota Hilux si altele.
5. Care este cel mai dinamic producator/distribuitor de sisteme hidraulice si lame de deszapezire? THE BOSS.
6. Domnu’ Szilvassy, cum era dom’le cu taranii? Ne pricepem si noi la masini, scriem si la site-uri, suntem profi… este?


Pai sa o luam metodic si punctual, domnu' Niculai Cabral Ibacka:

1. Se pare ca domnia voastra, pe baza unor informatii secrete pe care le detineti, ati pus din start o eticheta. Aceea ca semnatarul articolului incriminat este un tip nesigur pe el. Da, sunt nesigur. Inca nu stiu daca merita sa va dau atata importanta incat sa va dedic un editorial.
2. Conform caror studii si in baza carui sistem de referinta universal acceptat, domnia voastra se poate erija intr-un cunoscator al masinilor, capabil sa puna -din nou - o eticheta, de data asta unui editor din presa auto? Faptul ca dati cu subsemnatul intr-o fituica internautica, cu iz de presa auto, sau ca ati cochetat cu pilotatul unui Logan, va da dintr-o data ascensiunea necesara, care va aseaza apoi pe fotoliul de jurnalist auto?
3. Daca a-i compara pe tarani cu un posesor de SUV e o actiune persiflanta, va rog sa ma scuzati, dar limba romana poate avea multe intelesuri, pentru unii! Eu credeam ca-i persiflez pe Taranii din Trafic, de unde si rubrica Tarani Fara Frontiere, dar sa nu intram in fineturi lingvistice! Cat despre probabilitatea ca eu sa fiu la doar a doua generatie care folsoeste apa calda, e totusi un avans fata de altii care inca nu au descoperit beneficiile-i! Nu toti pot fi coborati din pom si datatori cu parerea pe ici, pe colo.
4. La acest punct, ati dat flagrant cu bata in balta! Si va mai dati cunoscatori auto, dar asta la punctul cinci. Cu un Suzuki Vitara puteti deszapezi maxim sufrageria proprie, inzapezita de fulgi de polistiren.
5. Faptul ca sunteti un adevarat cunoscator al utilajelor de deszapezire, gen lama de tip buldozer, de ce nu, pluguri, semanatori, si alte unelte agricole, ma face sa cred ca de fapt, cand l-am "jignit" pe posesorul Mitsubishi-ului din articol, v-am atins pe dumneavoastra. Cei care cunosc toate aceste elemente, sunt cu adevarat tarani, lucratori ai pamantului, etc, si imi pare rau ca nu am avut cunostinta de aceasta calitate pe care o posedati, altfel va includeam solo intr-un articol, ca sa nu fie nevoie sa va simtiti lezat si ignorat. Cat despre nivelul dumneavoastra de "pricepere" in domeniul auto, sa fim seriosi! Daca l-am citit pe Kant nu inseamna ca sunt filozof! Sper ca pricepeti aluzia!


Suplimentar:

Articolul cu pricina este un pamflet. Scrie si la cuvinte cheie si in tag-uri, mare: pamflet. Daca ati fi citit, am fi evitat aceste schimburi de replici neplacute. La fel, turma care v-a urmat orbeste, s-ar fi abtinut de la comentarii inutile si impertinente.
Abtibildul "The Boss" este realizat in cel mai pur stil cocalaristic cu putinta. De aici si facila confuzie.
Necunoasterea uneltelor agricole sau pentru deszapezire este o "meteahna" la care subscriu circa 95% dintre oamenii de pe glob, iar cand vorbim despre cei din presa auto, sunt convins ca procentul mai poate creste. Daca nu erati prieten cu posesorul camionetei, sunt constient ca habar n-aveati ca exista lame de atasat la SUV-uri si alte masini 4x4.
Cand folositi o fotografie de pe un site legal, inscris in toate cele, se numeste reproducere. Cand o faceti fara acordul proprietarului de drept, se numeste furt. Nu am cunostinta despre vreun acord semnat intre Inform Media si Cabral Niculai Ibacka, iar fotografia este realizata de mine, pentru firma mai sus mentionata. Nici pe mine nu m-ati intrebat.
Evitati sa mai folositi obsesiv punctele de suspensie, care credeti dumneavoastra ca sunt in stare sa revitalizeze orice fraza lesinata si lipsita de substanta.
Revenind la posesorul Mitsubishi-ului din articol, astept sa-mi raspunda cei care s-au simtit lezati alaturi de dumneavoastra la intrebarile:
- cum se numeste unul care-si comanda numarul de inmatriculare preferential "666"?
- cum se numeste unul care-si parcheaza huiduma de pick-up pe trotuar, transversal, cu numarul de inmatriculare "666"?
- cum se numeste unul care nu face diferenta dintre un pamflet si un articol de scandal?


foto Viva, Masini.ro

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (5)

scris de Anonim

Ha ha ha ha Domnule redactor,mai iesi si mata din tara ca nu afli nimic nou Stau in Viena. Dezapezirea se face cu suzuki vitara. Si asta de vreo 10 ani.

scris de Anonim

Corvin, am urmarit disputa pe ambele medii online fara sa dau dreptate cuiva, dar vad acum ca ai probleme mari. Ai furat-o grav, se mai intampla si pe la case mai mari, tu ai avantajul ca esti unul din cei mici si aceasta gafa iti poate fi repede uitata. Dar vad ca suferi de un cult al personalitatii demn de un dictator. Nu esti o somitate in niciun domeniu, ai comis-o amatoriceste vroind sa pozezi in individul superior si totusi ai replici de genul @laur.

scris de Anonim

@laur, e usor: poti recunoaste un om de valoare dupa un simplu indiciu: toti imbecilii se unesc imporiva lui @vizitator: replica a fost pe masura scrierilor lui Cabral

scris de Anonim

alooooo! cred ca te agiti degeaba, vorba 'taranului': ti-a tras-o rau de tot, ti-ai furat-o, etc. O sigura intrebare: de ce nu s-a gasit nimeni sa-ti explice 'Pamfletul' tau?Din cate am vazut nu a fost nici-un aparator de-al tau...sau nimeni nu te intelege?Nu uita ca turma ce l-a urmat orbeste pe domn' Cabral, este tocmai turma ce va citeste voua abjectiile din site.

scris de Anonim

slab, slaba. si diletantismul lui cabral si replica

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0866 :: 17.79MB