No SSO cookie

Draga soferule, zambeste! Guvernul iti pozeaza rovinieta!

voteaza
(0/ 0)
Draga soferule, zambeste! Guvernul iti pozeaza rovinieta!
Editoriale · · 11 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Rovignetele de tip nou sunt verificate cu ajutorul camerelor fixe. Afla unde sunt amplasate acestea si ce patesti daca nu ai rovinieta!

 
 
In intelepciunea sa, guvernul a decis, si nu de cateva zile, ca toti soferii trebuie sa plateasca suplimentar o taxa de drum, sub forma unei roviniete. Nu vom intra in detalii privind calitatea drumurilor, necesitatea acestor roviniete, sau normalitatea existentei lor. Ar fi doar un discurs retoric!


Cert este insa faptul ca tot guvernul Romaniei a decis ca e mai "ieftin" sa controleze electronic existenta rovinietelor. Astfel ca la cati bani se cheltuiesc oricum aiurea in tara asta, cumpararea si amplasarea intr-o forma functionala a unor camere fixe prin tara, nu reprezinta decat "bani de tigari".

Asadar, intr-o prima faza, au fost amplasate camere fixe pe 10 drumuri nationale din Romania. Acestea sunt localizate dupa cum urmeaza:

1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m
2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m
3. DN1 Bucuresti - Ploiesti la km 48 + 800 m
4. DN2 Buzau - Rm. Sarat la km 115 + 080 m
5. DN2A Slobozia - Constanta la km 113 + 500 m
6. DN5 Bucuresti - Giurgiu la km 28 + 120 m
7. DN7 Rm. Valcea - Sibiu la km 188 + 900 m
8. DN6 Bucuresti - Alexandria la km 60 + 450 m
9. DN7 Deva - Arad la km 411 + 865 m
10. DN17 Vatra Dornei - Bistrita la km 85 + 380 m


Dar daca ai crezut ca evitand cele 10 puncte de trafic vei scapa, te inseli! Peste 80 de echipaje mobile, dotate cu aparatura moderna, sunt capabile sa verifice instantaneu daca rovinieta este valabila.

Reamintim ca obligativitatea cumpararii rovinietei le revine si soferilor care conduc, pe teritoriul Romaniei, autovehicule inmatriculate in alte state.
De asemenea iti reamintim ca in cazul in care ai fost depistat fara rovinieta, ti se poate retine certificatul de inmatriculare, iar in cazul in care ai "norocul" de a fi depistat in trafic doar de camerele fixe, acasa, intr-un plic frumos, cu antet, va sosi o dubla surpriza: plata atat a despagubirii datorata CNADR, cat si amenda.
Si in cazul in care inca nu ti-am imbunatatit considerabil ziua, mai punem o bomboana pe coliva si iti readucem la cunostinta cuantumul despagubirilor si al amenzilor:

Pentru autoturisme, valoarea despagubirii este de 28 de euro, dupa care, ea evident creste: 96 de euro pentru vehiculele de marfa cu masa pana la 3,5 tone, 320 de euro pentru camioanele cu masa intre 3,5 si 7,5 tone, 560 de euro pentru camioanele cu masa intre 7,5 si 12 tone si vehiculele de transport pasageri cu mai mult de 23 de locuri, 720 de euro pentru camioanele cu masa mai mare de 12 tone si trei axe si 1.210 euro pentru vehiculele cu masa mai mare de 12 tone si patru axe.

Amenzile sunt cuprinse intre 250 si 500 de lei pentru autoturisme, intre 750 si 1.200 pentru vehiculele cu masa maxima de 3,5 tone si pot ajunge pana la 4.500 de lei, daca vehiculul cu care ai plecat la drum este un camion cu masa de minimum 12 tone si patru axe.


Ieftin ca braga! Pentru ca exista turisti, evident straini, care ar da bani grei pentru a practica off-roadul in conditii de inghesuiala extrema de pe soselele patriei! Si nu intelegem de ce nu exista si o initiativa turistica in sensul acesta! Ca tot suntem The End of Choice.


Corvin (Cristian Szilvassy)




 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (11)

scris de Anonim

Mǎi oamenilor, ce cǎutǎm noi în UE ? Oare cât ne mai rabdǎ ǎştia ?!

scris de Anonim

- SOCRATES: acea taxa, Base si-a bagat-o acolo pe unde-i iese numele! - mike: ai dreptate! Ca mai dam un ban in plus, din care o particica se reflecta in unele portiuni de asfalt refacut, deci si in beneficiul nostru, e acceptabil, dar nesatul hulpavilor , ce au pus stapanire pe petrolul tarii, e inacceptabil!

scris de Anonim

ce ne mai place sa ne plangem... noi, astia, detinatorii adevarului absolut...

scris de Anonim

fredy vorbesti numai prostii!!! 1. nu trebuie sa-ti dea nimic sa pui in geam!!!Se verifica doar nr. de inmatriculare. 2. sunt doar bonuri care ies din aparat, pe o hartie termica...nu au nr. limitat(doar daca nu se termina hartia...) 3. doar trebuie sa apese 3-4 taste sa seteze perioada de valabilitate...deci poti "tranzita in voie.." 4. in Bulgaria starea drumurilor este mult sub a noastra....dar te rup pe genunchi daca nu ai vinieta... in plus de asta necesitatea ei este doar pe DN-uri sau autostrazi sau europene...care scuza-mi "prostia" dar nu poti sa reprosezi ca sunt "carpite" ci doar aglomeratia care se produce de la efectul de "turma". Si mie imi este greu sa dau 1mil pe o rovinieta pe un an...nici pe mine nu ma enerveaza ca am prea multi bani, dar parca prea ne-am invatat sa dam spagi la plutonier... sau sa mergem pe moka. mai revoltat este ca dau 4,7 lei pe 1L de motorina...nu ca dau 13 lei pe o vinieta pe 1sapt. Bafta.

scris de Anonim

DAR,PE VREMEA LU' BASESCU,N-AU BAGAT TAXA DE DRUM IN COSTUL BENZINEI..??? SE VE CAPOPULATIA DI ACEST TERITORIU(CA TARA NU-I)ARE "MEMORIA MUSTEI")CAND SE LOVESTE DE UN GEAM PAN' LA URMATORU')..!!! HOTI,BANDITI,ESCROCI..!!

scris de Anonim

Tocmai am cumparat rovinieta, dar nu mi-a dat nimic de pus in parbriz. Cand am intrebat, mi s-a raspuns ca nu este nevoie.

scris de Anonim

CA LA NOI LA NIMENEA,,SA TRAIASCA GUVERNANTII DIN ZIUA DE AZI"

scris de Anonim

se fotografiaza vigneta ok dar daca intru seara la ora 22 si nu gasesc vigneta la acelea gerete (stiti nu nea dat mai multe) intrebare trebuie sa astept 14 ore pina se livreaza ?sau sa remediat insuficienta? am nevoie doar de tranzit prin RO (nu avem doar30 de zile) asa se castiga banii(lei) ?? SOSELELE sint carpite asfaltu turnat in loc de 4metri latime doar 3 frumoasa treaba respect sper ca la vara gasesc vigneta fara sa stau la coada sa obtin una ca de amenzile sint piperate . te prinde tea amendat dar nu se pune problema ca nu se gasesc respect ce se va schimba la vara???

scris de Anonim

Sa lasam rovinieta si sa incercam sa ne gandim la obligativitatea schimbarii anvelopelor de vara cu cele de iarna. Poate ne spune cineva ce vom face cu acele anvelope pe care le schimbam, unde anume le putem depozita? Majoritatea traim si locuim in ghetoanele acelea de beton, adica blocuri fie cu doua sau trei camere, in functie de necesitati si nr. de persoane. Cred ca este singurul lucru care ne lipsea din mobilierul unui apartament. Noi nu avem case, garaje, vile, de cele mai multe ori nici macar locuri de parcare, unde vom tine anvelopele? Si-a pus cineva aceasta intrebare?

scris de Anonim

bip! guvernanti

scris de Anonim

Guvernu sa **** **** cu astfel de abuzuri. In loc sa faca ceva util sa ofere locuri de munca sau sa prduca ceva, inventeaza chestii sa jecmaneasca si mai mult.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1004 :: 17.8MB