No SSO cookie

Bursa transferurilor in Formula 1 (partea a doua)

voteaza
(0/ 0)
Bursa transferurilor in Formula 1 (partea a doua)
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro revine cu toate zvonurile legate de transferurile din Formula 1 pentru sezonul 2012.

 
 

Asa cum v-am promis in urma cu ceva vreme, atunci cand am discutat prima data despre zvonurile legate de transferurile din Formula 1, revenim cu situatia actualizata a tuturor echipelor si pilotilor din Marele Circ.

Cu doar trei etape inainte de finele sezonului in curs, situatia este inca neclara in cadrul multor teamuri, fiind libere inca mai multe locuri, unele mai importante, altele mai putin.

1. Red Bull

Lucrurile sunt batute in cuie la campioana constructorilor, acolo unde atat Sebastian Vettel, cat si Mark Webber au contracte semnate pentru sezonul 2012 si sanse 100% de a pilota si anul viitor la Red Bull.

Sebastian Vettel-100%

Mark Webber-100%

2. McLaren Mercedes

Lucrurile s-au clarificat si la McLaren in ultimele saptamani, atat Lewis Hamilton, cat si Jenson Button avand contracte valabile pentru 2012.

Jenson Button-100%

Lewis Hamilton-100%

3. Ferrari

Prima echipa la care exista inca neclaritati este Ferrari, acolo unde Fernando Alonso va ramane cu siguranta in 2012. Numele celui de-al doilea pilot nu este inca sigur, cu toate ca brazilianul Felipe Massa are sanse mari sa ramana.

In cazul in care scuderia italiana va avea totusi ''tupeul'' sa-l inlature pe cel care este de multa vreme veriga slaba a echipei, exista mai multe nume care ar putea fi luate in considerare. Sergio Perez a testat deja pentru Ferrari si se pare ca a impresionat, fiind tanarul pilot cu cele mai mari sanse de a ajunge la echipa italiana in viitorul apropiat.

Este totusi greu de crezut ca se va risca sa se mearga pe mana unui pilot atat de neexperimentat, motiv pentru care exista banuieli ca Nico Rosberg sau chiar Kimi Raikkonen s-ar afla pe lista Ferrari.

Fernando Alonso-100%

Felipe Massa-75%

4. Mercedes GP

La Mercedes lucrurile sunt destul de clare si nu se pot schimba decat cu o conditie. In cazul in care Nico Rosberg va fi dorit la Ferrari... Altfel, atat Schumi, cat si Rosberg raman pe pozitii.

Michael Schumacher-99%

Nico Rosberg-95%

5. Lotus Renault

Una dintre cele mai complicate situatii este la Renault, acolo unde nu cunoastem inca numele niciunui pilot din 2012. In privinta lui Robert Kubica, stirile sunt confuze si il dau pe acesta ba refacut, ba inca departe de a reveni in Formula 1.

Vitaly Petrov nu a impresionat in acest sezon si nu va fi pastrat decat daca nu vor exista alte variante. Bruno Senna, in ciuda unui debut bun, a slabit ritmul si nu pare capabil sa-si mentina locul. Ar mai exista francezul Romain Grosjean, pilotul de rezerva al echipei in acest moment si proaspat castigator al campionatului GP2.

Totusi, in cazul in care se va renunta la Petrov, Kubica si/sau Senna, Renault ar putea incerca aducerea unui pilot cu mai mare experienta. Kimi Raikkonen si Adrian Sutil ar fi doar doua dintre variante...

Robert Kubica- 50%

Vitaly Petrov-50%

Bruno Senna-20%

Romain Grosjean-20%

6. Force India

Vijay Mallya, boss-ul echipei, se incapataneaza sa anunte pilotii pentru sezonul viitor de-abia in decembrie, asa cum a facut-o si anul trecut. Totusi, ca si anul trecut, lucrurile sunt mai mult sau mai putin clare la acest moment, cu Paul di Resta fiind aproape sigur de locul lui si cu germanul Nico Hulkenberg avand sanse mare de a-si asigura si el o pozitie de pilot titular.

In aceste conditii, pe dinafara ar ramane Adrian Sutil, cel care si-ar putea astfel indrepta privirea spre Renault sau Williams.

Paul di Resta-90%

Nico Hulkenberg-70%

Adrian Sutil-40%

7. Sauber

Atat Kamui Kobayashi, cat si Sergio Perez au intelegeri cu echipa elvetiana valabile in 2012 si singurul lucru care i-ar putea impiedica pe unul din cei doi sa alerge la Sauber in sezonul viitor ar fi ca unul sau altul sa fie cautat de Ferrari.

Niponul si-a cam irosit sansa cu evolutiile submediocre din ultima vreme, in timp ce Perez are inca o mica speranta de a-l inlocui pe Felipe Massa.

Kamui Kobayashi-99%

Sergio Perez-95%

8. Toro Rosso

Situatie complicata la echipa secunda Red Bull, acolo unde exista trei candidati pentru doar doua locuri. Jaime Alguersuari a mers excelent in acest sezon si ar trebui sa fie prima optiune pentru Toro Rosso. Totusi, spaniolul isi doreste in acest moment asigurari ca el va fi inlocuitorul lui Webber la Red Bull in 2013, lucru cu care sefii Red Bull ar putea sa nu fie de acord.

Sebastien Buemi si Daniel Ricciardo sunt ceilalti doi candidati la un loc de pilot oficial, ambii avand sanse bune de a-l prinde.

Sebastien Buemi-70%

Jaime Alguersuari-70%

Daniel Ricciardo-50%

9. Williams

Dezamagirea actualului sezon este in cautari in acest moment, niciunul dintre actualii piloti nefiind sigur de locul sau in 2012. Barrichello si Maldonado au fost asadar cel mult mediocri in acest sezon, iar Sir Frank Williams exploreaza foarte multe optiuni, dintre care ii amintim pe Kimi Raikkonen, Adrian Sutil, Mirko Bortolotti sau Vitantonio Liuzzi.

Greu de spus ce va fi pana la urma la Williams, dar suntem aproape siguri ca in 2012 nu-i vom mai vedea pe Barrichello si Maldonado alergand impreuna.

Rubens Barrichello-60%

Pastor Maldonado-60%

10. Team Lotus

Jarno Trulli si-a prelungit in mod surprinzator actuala intelegere cu Lotus, iar daca nimic spectaculos nu se intampla in urmatoarele luni finlandezul Kovalainen va face acelasi lucru.

Nordicul a depasit de multe ori conditia micutei echipe in acest sezon si cu siguranta si-ar dori o masina mai valoroasa in 2012, dar locurile sunt limitate si nu vedem cine l-ar putea dori pe Kova dintre echipele mai bine plasate.

Jarno Trulli-100%

Heikki Kovalainen-95%

11. Hispania

Macinata de probleme financiare si de incertitudini de ordin tehnic, echipa manageriata de romanul Colin Kolles va lasa probabil pe ultima suta de metri numirea pilotilor oficiali pentru 2012. In aceste conditii, este foarte dificil de prevazut ceva, cu toate ca pe lista candidatilor exista multe nume, dintre care ii amintim pe Vitantonio Liuzzi, Narain Karthikeyan, Daniel Ricciardo, Karun Chandhok, Pedro de la Rosa, Javier Villa si Ramon Pineiro.

12. Virgin

Aceleasi probleme la Virgin si probabil aceeasi tactica va fi adoptata. Totusi, este de asteptat ca germanul Timo Glock sa ramana pe pozitii, acesta avand un contract valabil pentru 2012. Pentru celalalt loc, exista multi candidati, belgianul D'Ambrosio avand sanse mari sa paraseasca echipa, dupa ce nu a dat satisfactie in acest sezon.

Numele cele mai vehiculate in ultima vreme sunt cele ale lui Charles Pic, Giedo van der Garde, Bruno Senna, Esteban Gutierrez si Robert Wickens.

Timo Glock-99%

Jerome D'Ambrosio-50%

Indiciul zilei, 26.10.2011, este : Formula 1

CLICK PENTRU A ADAUGA INDICIU

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1132 :: 22.18MB