No SSO cookie

Avancronica MP Singapore: Pregatiti coroana!

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Singapore: Pregatiti coroana!
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro va prezinta avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al statului Singapore, la capatul caruia Sebastian Vettel ar putea deveni matematic campion mondial.

 
 

Japonia, Coreea de Sud, India, Abu Dhabi si Brazilia. Cinci curse va mai numara calendarul sezonului actual din Formula 1 la finele acestui week-end. Cinci curse care s-ar putea dovedi de vacanta pentru Sebastian Vettel cu cateva conditii.

Vettel, in cazul in care va castiga cursa de la Singapore din aceasta duminica, are nevoie ca Fernando Alonso sa incheie pe locul patru sau mai jos, iar Jenson Button si Mark Webber sa nu prinda mai mult decat ultima treapta a podiumului. Daca toate aceste lucruri se vor intampla, germanul se va incorona pentru a doua oara consecutiv campion mondial si probabil pentru prima oara in istoria recenta Formula 1 vom avea un campion cunoscut inca din luna septembrie.

Cursa din Singapore, una dintre cele mai dificile din campionat, se anunta asadar foarte interesanta, miza fiind in continuare una mare. In cele ce urmeaza vom analiza sansele pilotilor importanti la victoria in aceasta etapa.

1. Sebastian Vettel

Locul sapte in 2008 pentru Toro Rosso, locul doi in 2009 si 2010 pentru Red Bull, iar Vettel se poate spune ca se simte excelent pe '' Monaco-ul asiatic''. Daca mai luam in calcul si rezultatele din antrenamentele de vineri, atunci cand Vettel a fost primul si al doilea, dar si recentele declaratii Red Bull, cum ca germanul '' vrea sa castige cu stil campionatul'', este clar ca Sebastian are si masina, si viteza, si ambitia necesara pentru a se impune duminica. Ramane de vazut daca-l va ajuta si vremea...

Sanse victorie: 30%

2. Fernando Alonso

Daca Vettel se simte foarte bine in Singapore, Alonso se simte probabil ca acasa aici. Spaniolul s-a impus in 2008 si 2010, iar dupa antrenamentele de vineri pare capabil sa repete performanta. Doua lucruri ne fac insa sa ne indoim de aceasta posibilitate. In primul rand, ploaia care se anunta in ziua de duminica nu-l va avantaja pe pilotul Ferrari catusi de putin, acesta fiind un pilot care are nevoie de un circuit uscat si tehnic pentru a da totul. In al doilea rand, fara a contesta combativitatea lui Alonso, nu suntem foarte siguri ca acesta mai este suficient de motivat pentru a lupta pana la capat in contextul unui sezon in care nu a obtinut pana acum decat o victorie.

Sanse victorie: 20%

3. Jenson Button

Niciun podium pentru Jenson la Singapore, iar siretul britanic se simte oricum, numai in largul sau, in toropeala asiatica si pe circuitul ingust si complicat. Cu toate acestea, dezavantajul lui Alonso ar putea fi asul din maneca al lui Button, stiut fiind faptul ca acesta este probabil cel mai bun pilot pe ploaie dupa Michael Schumacher. Antrenamentele de vineri nu au decurs deloc fericit pentru pilotul McLaren, cel care a facut cele mai putine tururi dintre oamenii importanti, dar Jenson este la momentul la care este scris acest articol cel mai rapid in ultima sesiune de antrenamente.

Sanse victorie: 15%

4. Mark Webber

Viteza- da si nu prea, ambitie- spre zero, circuit favorabil- deloc. Mark Webber pare inca o data pilotul important cu cele mai putine sanse la victorie, fiind greu de crezut ca australianul va reusi sa sparga gheata in 2011 pe un circuit care nu-i convine nici lui, dar nici echipei Red Bull foarte mult. Am putea spune ca asteptam un zvac de orgoliu de la ''batranul'' Mark, dar am asteptat acest lucru de atatea ori in acest sezon incat... mai bine ne vedem de treaba.

Sanse victorie: 10%

5. Lewis Hamilton

Fostele mari glorii din Formula 1, cu cateva exceptii, il ataca. Diferenta din clasament pana la locul doi creste. ''Dusmanii'' de pe circuit se inmultesc pe zi ce trece. Coechipierul/ bunul prieten de pana acum clameaza categoric si fara dorinta de gluma ca el este numarul unu la McLaren. Ce-i ramane in aceste conditii lui Lewis? Sa faca ce stie mai bine... Sa piloteze, sa dea totul si sa fie cel mai rapid. Iar daca nu va fi implicat in cine stie ce coliziune stupida cu cineva si ii va iesi si startul de data aceasta, suntem de parere ca britanicul are sanse cel putin la fel de bune ca Alonso si Button de a pune probleme duminica.

Sanse victorie: 15%

Alti piloti- sanse victorie 10%. Felipe Massa a fost extrem de rapid in antrenamentele de vineri, Michael Schumacher a crescut enorm in ultima vreme, iar Nico Rosberg vine cu ambitia celui care a fost scos din cursa de la Monza in mod nedrept prea devreme. Mai mult decat atat, Schumi s-ar putea bucura si de ploaie duminica, ceea ce inseamna ca nu trebuie exclusa o surpriza de proportii in cursa din Singapore.

Atentie la...: Jaime Alguersuari. Spaniolul a facut senzatie la Monza, acolo unde, ajutat si de putin noroc, a realizat cea mai buna performanta a carierei in ciuda unor calificari ratate. Tanarul pilot Toro Rosso poate repeta macar, zicem noi, rezultatul excelent din Italia, in conditiile in care cursa din Singapore se anunta una extrem de incinsa, la propriu si la figurat, si un numar mare de piloti are sanse sa nu incheie foarte bine ostilitatile. Jaime mai are si o ambitie personala in acest final de sezon, fiind din ce in ce mai clar pentru toata lumea ca acesta nu mai are rabdare sa astepte un semn de la Red Bull si ar putea cauta un contract nou in 2012. Sir Frank, Eric Boullier si Luca di Montezemolo sunt deja pe fir...

Pariul nostru: Pentru ca suntem niste visatori incurabili si nu ne dorim ca acest campionat sa fie ''ucis'' atat de devreme, pronosticul nostru pentru acest week-end este victoria lui Fernando Alonso. Ibericul va fi probabil urmat de Sebastian Vettel, in vreme ce podiumul va fi incheiat de Jenson Button, zicem noi.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0774 :: 17.79MB