No SSO cookie

Avancronica MP Italia: Cand zarurile sunt aruncate...

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Italia: Cand zarurile sunt aruncate...
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro va prezinta o avancronica a Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei, care va avea loc in aceasta duminica pe circuitul de la Monza.

 
 

Lumea si pamantul sa-si gaseasca sfarsitul in 12.12.2012. Un meteorit sa cada in Piata Unirii din Bucuresti exact in momentul in care dumneavoastra veti citi acest articol si sa stearga capitala Romaniei de pe fata Pamantului. Steaua sa castige Liga Campionilor la fotbal cu Roni Levi antrenor. Luxemburg sa invinga Bosnia si Romania sa mearga la turneul final al Campionatului European.

Toate aceste evenimente sunt la fel de probabile sau improbabile ca posibilitatea de a vedea in acest an un alt campion mondial in Formula 1 in afara lui Sebastian Vettel. Si cu toate ca in aceste conditii te-ai astepta ca Marele Premiu din Italia din acest week-end sa nu mai aiba o mare miza pentru pilotii de varf, lupta va fi mai crancena si mai echilibrata ca niciodata.

De ce? Pentru ca toata lumea, dar absolut toata lumea, mai are ceva de demonstrat, de castigat sau de aparat. In cele ce urmeaza vom arunca o privire pe sansele pilotii de varf de a se impune la Monza duminica.

1. Sebastian Vettel

Sapte victorii din 12 curse, 11 podiumuri, 259 de puncte in total si un avans de 92 de puncte in fata unui Mark Webber care nu a castigat nicio cursa in 2011. Te-ai astepta ca germanul sa fie mai linistit ca niciodata si mai cu durere in cot de ce se intampla duminica decat oricand. Ei bine, nu e si chiar daca ar fi, asta ar putea lucra in avantajul sau.

Vettel s-a impus in a doua sesiune de antrenamente libere de vineri( lucru pe care nu prea l-a facut in acest an), semn ca vrea si semn ca poate sa castige si duminica. In plus, cursa din Italia are o anumita miza sentimentala pentru pilotul Red Bull, acesta obtinand prima victorie din cariera la Monza in 2008 pentru Toro Rosso. Toate sansele asadar pentru german de a-si mai inscrie o victorie in palmares, cu conditia insa sa-l ajute si masina...

Sanse victorie: 30%

2. Mark Webber

Un loc sase in 2010, abandon in 2009, locul opt in 2008, iar circuitul de la Monza, unul tehnic si extrem de rapid, pare mult peste posibilitatile destul de limitate ale veteranului australian. Iar daca tot spuneam ca aceasta cursa va fi una a ambitiilor si orgoliilor, Webber pare cel mai apatic dintre pilotii din varf in acest moment, avand un contract linistitor deja semnat si perspective destul de mici de a mai impresiona pe cineva in 2011.

Sanse victorie: 5%

3. Fernando Alonso

Ibericul are multe de demonstrat si multe de castigat in acest week-end, dar nu pare sa aiba si posibilitatile de a arata tot ce poate. Alonso s-a impus la Monza in 2007 si 2010, dar Ferrari nu are la acest moment o masina suficient de competitiva incat sa puna probleme celor de la McLaren si Red Bull in Italia.

Sanse victorie: 10%

4. Jenson Button

Fostul campion mondial de la Brawn se simte in mod paradoxal foarte bine la Monza, acolo unde s-a clasat pe locul doi atat in 2010, cat si in 2009. Daca adaugam la acest fapt si viteza de care au dat dovada masinile McLaren in antrenamentele de vineri, dar si ambitia britanicului de a ramane in fata lui Hamilton la general, avem imaginea unuia dintre favoritii la victorie duminica.

Sanse victorie: 20%

5. Lewis Hamilton

Daca nu am fi foarte familiarizati cu fenomenul Formulei 1 si am privi lucrurile doar din perspectiva antrenamentelor de vineri de la Monza, am spune ca Lewis Hamilton este favoritul detasat la victorie in Italia. Cu toate acestea, stim foarte bine ca cei de la Red Bull au obiceiul de a intinde capcane si de a scoate performante incredibile din nimic, asa ca o sa-l numim pe Hamilton doar ''unul dintre favoriti''.

Unul dintre marii favoriti, totusi, avand in vedere ca britanicul are mai multe de demonstrat in acest week-end decat toti ceilalti patru piloti de varf la un loc. Miza este cu atat mai mare pentru Hamilton cu cat Button este in fata lui la general, iar Lewis, asa cum stim foarte bine, nu suporta sub niciun chip sa-i fie autoritatea si suprematia subminata in cadrul echipei din care face parte.

Sanse victorie: 30%

Alti piloti- sanse 5%. Felipe Massa si Michael Schumacher ar fi in topul listei ''altor piloti'' care au ceva de demonstrat in acest final de saptamana, primul fiind cu sabia lui Damocles deasupra capului la Ferrari. Totusi, o victorie a cuiva din afara ''big five-ului'' in acest moment pare la fel de fantasmagorica precum evenimentele mentionate in deschiderea acestui articol, asa ca ambitiile celor doi, precum si ale lui Nico Rosberg si a altora vor mai avea cel mai probabil de asteptat.

Pariul nostru: Cu o masina care pare extrem de competitiva, cu un circuit care pare( a se sublinia ''pare'') proiectat dupa chipul si asemanarea lui si cu orgoliul facut franjuri in ultimele luni, Lewis Hamilton este favoritul nostru la victorie. Vettel va ocupa o pozitie pe podium ''by default'', in vreme ce Jenson Button va reusi, credem noi, sa incheie unul din cele mai bune week-enduri din acest an ale echipei cu McLaren cu un loc trei.

Atentie la...: Kamui Kobayashi. Japonezul a avut cateva curse extraordinare in acest sezon, punctul culminant fiind la Monte Carlo, acolo unde a ocupat un onorant loc cinci. Cu toate acestea, pilotul Sauber n-a mai punctat in ultimele doua curse si are doar un loc noua in ultimele cinci, evolutiile sale fiind unele submediocre in ultima vreme. Totusi, cu speculatiile privind viitorul lui Massa la Ferrari in floare, niponul va da probabil totul in fieful scuderiei italiene pentru a demonstra ca ar putea fi o optiune viabila. Nu credem ca acesta isi poate depasi performanta din Monaco, dar un loc cinci sau sase ar putea fi realizabil.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1408 :: 22.05MB