No SSO cookie

Avancronica MP Canada: Toate armele pe Vettel

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Canada: Toate armele pe Vettel
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro analizeaza sansele principalilor favoriti din Formula 1 de a obtine victoria in Marele Premiu al Canadei, care va avea loc in aceasta duminica.

 
 

Sase etape, cinci victorii, cinci pole-positionuri, un loc doi in cursa, un loc doi in calificari. Acesta este palmaresul uluitor al lui Sebastian Vettel din acest debut de sezon, palmares care il recomanda pe german din oficiu ca mare favorit pentru castigarea fiecarei etape din 2011.

Cu toate acestea, nu se anunta un weekend prea linistit pentru campionul mondial en-titre, dupa ce acesta in chiar prima sesiune de antrenamente libere a avut o coliziune nu foarte placuta, distrugandu-si masina intr-un zid al circuitului canadian. Iar daca asta nu e de ajuns, germanul vine la Montreal cu un palmares nu foarte stralucit, nereusind inca sa obtina vreo victorie pe circuitul Gilles Villeneuve.

Dar sa purcedem la analiza noastra obisnuita a sanselor fiecaruia dintre pilotii importanti la victorie:

1. Sebastian Vettel

Foarte pe scurt despre german, pentru ca deja nu mai sunt foarte multe lucruri de spus in privinta lui. Are viteza, are abilitatile, are masina, are aproape tot ce-i trebuie, ce sa mai incolo incoace, e favorit. Totusi, prognoza meteo nu ii este foarte prietenoasa pilotului Red Bull, anuntandu-se ploaie atat in calificari, cat si in cursa. Nu spunem ca Vettel nu s-ar descurca bine pe ploaie. Cu toate acestea, niciodata un pilot care are cea mai buna masina nu-si va dori conditii de natura sa niveleze valorile, asa cum este ploaia.

Sanse victorie: 30%

2. Lewis Hamilton

Britanicul are doi asi mari in maneca. Experienta de pe circuitul canadian, acolo unde s-a impus de doua ori, in 2007 si 2010 si moralul. De ce moralul? Foarte simplu. Lewis a avut o cursa extrem de slaba la Monaco, acolo unde a facut mai mult deranj decat fapte de vitejie, iar la cum il cunoastem pe pilotul McLaren dorinta de a se revansa va conta enorm si il va face pe acesta sa zboare pe circuit. Ramane insa de vazut daca timpii obtinuti de McLaren in primele doua sesiuni de antrenamente de vineri, timpi destul de modesti, sunt performantele reale de care sunt capabile masinile britanice sau acestea au fost pur si simplu praf in ochi.

Sanse victorie: 20%

3. Mark Webber

Necazurile se tin lant de australian, cel care va intra in Marele Premiu al Canadei cu moralul zdruncinat. Astfel, dupa ce ca pilotul Red Bull vine dupa o serie de curse extrem de modeste, acesta a mai fost si avertizat de oficialii echipei sale in urma cu putine zile ca mai are de tras pana sa obtina un contract si pentru sezonul 2012. Daca mai luam in calcul si ca veteranul australian nu are inca niciun podium la activ in Canada, putem spune ca Webber are cele mai subtiri sanse dintre favoriti la victorie in aceasta duminica.

Sanse victorie: 5%

4. Jenson Button

Pilotul McLaren Mercedes probabil ca inca se mai gandeste la cursa de la Monte Carlo din urma cu doua saptamani, cursa pe care ar fi putut s-o castige daca aceasta nu s-ar fi intrerupt cu putine tururi inainte de final. O arma cu doua taisuri vor fi aceste ganduri pentru Button, cel care poate fi fie extrem de motivat sa demonstreze ca merita victoria la Monaco, fie dimpotriva zdruncinat de faptul ca nu a putut obtine ceea ce probabil ar fi meritat. Totusi, cunoscandu-l pe Jenson, credem ca acesta ar putea face o surpriza placuta duminica, mai ales daca va avea si sansa ploii. Si in cazul lui, ca si in cazul lui Hamilton, nu putem sa fim inca siguri de capacitatile masinilor McLaren, poate cele mai inconstante masini din acest debut de sezon.

Sanse victorie: 10%

5. Fernando Alonso

Si Alonso, ca si Button, va concura in Canada cu gandul la cursa de la Monaco. Dar daca in cazul lui Jenson am avut ceva dubii, la iberic nu incape nicio indoiala. Acesta va da cu siguranta totul pentru a obtine victoria in Canada, masina parand a-l ajuta din ce in ce mai mult in ultimele saptamani. Atmosfera este si ea una buna la Ferrari, acolo unde toata lumea il sprijina pe cel care este atat de clar pilotul numarul unu, asa ca Fernando are toate sansele sa-i puna bete in roate lui Vettel pentru prima data in acest sezon.

Sanse victorie: 25%

6. Nico Rosberg

De la german ar putea veni marea surpriza. Masinile Mercedes au crescut si ele destul de mult in ultima vreme, reusind evolutii bune mai ales in ultimele doua sesiuni de calificari. Randamentul de cursa este inca unul destul de scazut, cu toate ca oficialii teamului german insista ca se lucreaza de zor la remedierea acestei probleme. Stim foarte bine ca in Canada nu conteaza atat de mult calificarile, dar cu toate acestea un loc bun pe grila de start, coroborat poate cu cateva probleme ale pilotilor importanti sau cu ceva abandonuri l-ar putea aduce pe Nico Rosberg in fata unei victorii istorice pentru el.

Sanse victorie: 5%

Alti piloti: sanse victorie-5%

Greu de crezut ca Felipe Massa, Nick Heidfeld sau Michael Schumacher ar putea produce marea surpriza in Canada anul acesta, cu toate ca ne amintim probabil cu totii de victoria lui Robert Kubica, atunci la BMW Sauber, din sezonul 2008, prima izbanda si din pacate singura de pana acum din cariera polonezului.

Pariul masini.ro: Nu ne sta prea mult in fire sa mizam pe surprize, dar pentru frumusetea spectacolului credem( sau macar vrem sa credem) ca Fernando Alonso va castiga in Canada. Dupa iberic se vor clasa Sebastian Vettel si Lewis Hamilton, cu toate ca avem un presentiment ca nici Nico Rosberg nu se va descurca deloc rau.

Atentie la...: Kamui Kobayashi, japonezul care, daca nu va face vreo prostie( si-i sta in caracter sa faca), are toate atributele care sa-l recomande macar pentru o clasare in primii cinci in Canada.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1380 :: 22.17MB