No SSO cookie

Avancronica MP Barcelona: O noua afacere Red Bull?

voteaza
(0/ 0)
Avancronica MP Barcelona: O noua afacere Red Bull?
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro va prezinta o avancronica a Marelui Premiu de Formula 1 al Barcelonei, fiind prezentate sansele principalilor favoriti la victoria de duminica de pe circuitul catalan.

 
 

Deja a cincea cursa a sezonului 2011 din Formula 1 si o intrebare este si ramane pe buzele tuturor amatorilor motorsportului, aceeasi intrebare care deschidea si avancronica precedentului mare premiu, cel al Turciei. Cine-l poate opri pe Sebastian Vettel? Sau chiar mai potrivit, il poate opri cineva pe Vettel?

Vom incerca in urmatoarele randuri sa apreciem pe cat de obiectiv posibil sansele principalilor candidati la primele locuri la victorie in cursa de la Barcelona si vom trece in revista avantajele si dezavantajele fiecarui pilot in parte. Pentru a nu starni controverse sau pasiuni, o sa mentionam pilotii in ordinea clasarii lor in ierarhia provizorie a sezonului.

1. Sebastian Vettel( Red Bull)

Inutil de spus ca germanul pleaca si de data aceasta ca favorit cert la obtinerea victoriei de etapa. Avantajele lui Vettel ar putea umple ele singure un articol de dimensiuni ample, asa ca nu vom mai insista pe ele, ci vom incerca sa gasim motivele care l-ar putea face pe campionul mondial en-titre sa piarda. Astfel, am putut observa poate pentru prima data in acest sezon o sesiune de antrenamente sau calificari in care Vettel nu a avut probleme de niciun ordin si a ''tras'' tare, incercand sa obtina cei mai buni timpi, dar pur si simplu nu a reusit, fiind depasit atat de Mark Webber, cat si de Lewis Hamilton. Mai mult decat atat, Webber vine dupa o prima sesiune de antrenamente in care s-a impus detasat, dar si dupa doua curse reusite, in care a obtinut clasari pe podium si ar fi putut ataca chiar victoria in conjuncturi mai favorabile. Iar daca ne gandim si la orgoliul celui care nu poate accepta sa fie numar doi la Red Bull, putem deduce ca cel mai important adversar al lui Vettel este chiar in sanul propriei echipe.

Sanse victorie: 35%

2. Lewis Hamilton( McLaren)

Britanicul are poate moralul cel mai bun dintre adversarii lui Vettel, fiind singurul care l-a invins pe acesta in ultimele... multe curse. La aceasta se adauga si un pachet de upgradeuri pregatite de McLaren special pentru cursa de la Barcelona, menite sa apropie masinile britanice de cele Red Bull din punct de vedere al vitezei brute. Cu toate acestea, lucrurile sunt departe de a fi roz pentru fostul campion mondial, pneurile fiind un motiv serios de ingrijorare, in conditiile in care noile pneuri hard Pirelli nu par a fi inca prea bine intregrate si asimilate de teamul sau.

Sanse victorie: 15%

3. Mark Webber( Red Bull)

Cum spuneam si mai sus, Webber pare sa fie singurul pilot care se apropie de viteza de care este capabil Vettel. Mai mult decat atat, Red Bull Racing nu pare a fi teamul care sa-si doreasca sa aiba in componenta un pilot de frunte si unul resemnat cu o pozitie de ''aghiotant'', asa ca este posibil ca monopostul veteranului australian sa fie ''periat'' mai bine in acest weekend. Cu toate acestea, Webber are inca reputatia unui pilot inconstant si risca sa fie orbit de orgoliul de a demonstra ca se poate ridica la valoarea coechipierului sau si sa greseasca copilareste, asa cum a facut-o si in alte randuri.

Sanse victorie: 25%

4. Jenson Button( McLaren)

Perspective destul de sumbre pentru campionul mondial din 2009 inaintea cursei de la Barcelona, in conditiile in care acesta nu a impresionat deloc in ultimele doua curse, dar nici in antrenamentele de vineri din Catalunia. Britanicul s-a plans de aceleasi probleme cu noile pneuri ca si coechipierul sau si se pare ca doar o conjunctura favorabila sau o strategie norocoasa i-ar putea aduce lui Button mai mult decat o clasare pe sau in apropierea podiumului.

Sanse victorie: 10%

5. Fernando Alonso( Ferrari)

Ibericul vine la adapostul unei evolutii extrem de laudate in Turcia, acolo unde a prins primul podium pentru Ferrari in acest sezon, si are de partea sa si avantajul propriului public. Cu toate acestea insa, monoposturile scuderiei italiene nu par a fi la acest moment capabile sa puna probleme la primul loc si Alonso pare mai degraba un candidat la un loc pe podium.

Sanse victorie: 10%

Alti piloti: sanse victorie-5%. Nico Rosberg, Felipe Massa, Nick Heidfeld si Vitaly Petrov intra la categoria ''si altii'', iar sansele lor la o victorie la Barcelona par mai degraba de domeniul stiintifico-fantasticului. Cu toate acestea, nu trebuie uitat ca Rosberg a aratat sclipiri foarte interesante in ultimele doua curse, ceea ce poate insemna ca, cu putin sprijin din partea inginerilor Mercedes, germanul ar putea furniza o mare surpriza.

Pariul masini.ro: Mergem pe un podium Vettel-Webber-Hamilton, cu mentiunea ca australianul, daca va fi cuminte si nu va incerca cine stie ce giumbuslucuri in fata coechipierului sau, ar putea avea sanse chiar la victorie.

Atentie la...: Sergio Perez, tanarul mexican caruia i-au fost rapite primele puncte obtinute in chiar prima sa cursa in F1 si care va cauta cu siguranta o clasare cat mai sus pe un teren latin destul de prietenos pentru el.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1250 :: 22.18MB