Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Astra G(Classic)
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29
vma
O sa ma duc si la reprezentanta dar tipul la care am fost a lucrat 3 ani la Opel. Deci in nici un caz nu sunt aia mai buni ca el, doar poate ca au tehnologie mai buna. Presiunea creste foarte mult chiar si cu doar 300(mB sau psi ce e acolo) in instalatie. Normal trebuie 700.

@adrian70368 - in ultimul an jumate am avut de 3 ori suspendat permisul cate 3 luni biggrin.gif deci nu 6 ci 9 luni biggrin.gif Intradevar e naspa dar asta este cand ai ghinion.
booneK9
QUOTE(vma)
... Mie mi-a fost suspendat permisul de doua ori in 6 luni pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. De fiecare data cate 3 luni...

QUOTE(vma)
... in ultimul an jumate am avut de 3 ori suspendat permisul cate 3 luni ... deci nu 6 ci 9 luni... Intradevar e naspa dar asta este cand ai ghinion...

Intrebare de zece puncte:
De cate ori tre' sa-ti ia permisul ca sa nu mai iei masina dupa ce ai beut? Adica ... e vorba de ghinion sau de narav?
No offence, dar pari sa gresesti cam des... Nu sunt lupul moralist, chiar spuneam ca am platit amenzi, ba chiar meritam mai multe decat am platit, dar niciodata nu am condus dupa bauta. Si nu pentru ca asa scrie la lege, ci pentru ca Bachus si automobilismul nu pot sa mearga impreuna. Alcoolul si volanul se exclud reciproc. Ideea principala nu e daca ai permisul in buzunar sau nu, ci siguranta ta si a celorlalti. Plus ca, spre exemplu, daca ai o tamponare usoara, chiar daca esti nevinovat de producerea accidentului (dar esti baut), politia s-ar putea sa te gaseasca responsabil.
(Ma injuri pentru cele de mai sus?)
vma
de ce sa te injur? stiu la ce ma expun si eu si la ce ii expun si pe ceilalti dar crede-ma ca la cati km am la activ conduc baut mai bine decat 50% dintre soferii care nu contenesc sa ma surpinda zi de zi. Am de 7 ani permis, peste 200.000 km facuti creca 30% cu cel putin o bere la bord si inca nici un accident major. Stiu.. o data e ca niciodata...

Anyway suntem offtopic rau de tot deci back to ASTRA.
Baby Blues
fara sa te superi pe mine vreau sa- mi expun parerea: e omeneste a gresi dar daca greseala se transforma in "pasiune", deja descoperim "pasiunea". Sper ca ai intels ceea ce am vrut sa spun. Pareerea mea ca si a lui Boonek este ca bautura nu merge mana in mana cu condusul oricata experienta ai avea. Nu vreau sa ma transform in lupul moralist dar coindamn cu fermitate o atitudune ca si a ta si nu vreau sa creada mai tinerii forumisti ca tu esti regula, ci doar o exceptie. Fara suparare nu sunt de acord cu tine oricat de bun sofer ai fi, iti garantez ca reflexele si abilitatile nu sunt la fel ca si cum ai fi "treaz". Sper ca nu vrei sa dai exemplu ci doar sa "citezi" sau doar sa explici ca greseala unora trebuie luata ca si exemplu din care se poate invata.
Fara suparare nu sunt de acord cu tine din nici un punct de vedere si nu o sa accept niciodata asemena pozitie. Condamn ferm incalcare legii si mai ales conducerea sub influenta alcoolui. Mentionez ca cel putin 12 mortii proveniti din accidentele de circulatie din jud. Maramures au avut ca si cauza ALCOOLUL. Inca odata condamn ferm acest fel de atitudini neavand nimic cu persoana, ci doar cu cei care accepta astfel de purtari si mai ales cu cei care se mandresc cu astfel de "minuni" Si eu am 10 ani de condus, iar 200.000 de km nu sunt nici macart jumate din cei reali, facuti de mine , dar mi-ar fi rusine sa ma laud cu km facuti sub influenta alcoolului. Chiar daca as fi facut nu i-as fi mentionat.
Boonek, sa nu-ti fie rusine si nu-ti masi cere scuze. Stie exact ce face. Deja nu mai este ghinion . Ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru' manual. VMA cu tot respectul, incearca sa dai alt exmplu tinerilor forumisti.
Radu50689
Instalatia de aer conditionat se verifica cel mai bine sub presiunea de 15 atm. Am avut si eu o problema asemanatoare: la verificarea de vidare totul era OK, iar la o verificare sub presiune am gasit o fisura in radiatorul de AC(se aude cum fasaie, iar cand l-am dat jos am gasit o pata discreta de ulei iar lamelele de la radiator erau friabile doar in portiunea respectiva)
Suna la 0722567986 si cauta-l pe Ricky sa-ti verifice instalatia!Radiator gasesti la Ovarom pe Miresei sau la schrot.Daca te pricepi poti sa-l schimbi singur!
O fisura mica se poate comporta ca o supapa care se deschide la presiune din interior si pierzi freonul in cateva ore!oricum asta e problema sistematica a radiatoarelor de astra pentru ca sunt din Al si nu rezista la freonul din instalatie decat 4-6 ani.
P.S. instalatia nu are supapa de suprapresiune, ci doar de umplere si senzor de presiune care opreste compresorul sa cupleze daca simte ca nu are freon in instalatie
Radu50689
Ricky de la cooperativa dinamo, e undeva pe langa piata Maria!
Radu50689
Daca e asa cum zic eu, ma cauti sa bem o bere!
booneK9
QUOTE(adrian70368)
...Boonek, sa nu-ti fie rusine si nu-ti mai cere scuze. Stie exact ce face. Deja nu mai este ghinion. Ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru' manual...

Nu-mi cer scuze pentru parerile mele. Ar fi absurd.
Imi sustin argumentele, cred in ce am scris mai sus, iar daca ar fi sa pun in balanta tot argumentele ar prima. Imi cer scuze doar pentru posibilitatea de a-i fi ranit sentimentele, doar atat. Si pentru faptul ca "am bagat la mijloc" un coleg.
Alcoolul si volanul nu au nimic de-a face impreuna. Asta e principiu. In rest putem discuta despre care bere-i mai buna, despre care e cantitatea optima, despre ... orice. Dar masina ramane acasa ... sau, ma rog, o lasi in targ si te-ntorci acasa cu taxiul.
Valeriu Razvan61497
Salut mai am si eu o mica problema ia zicetimi daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema :
in jur de 2000 - 2300 ture imi "da in nas " ceva genul cand intrerupea o bujie sau un gunoi la jigleur la dacie , daca o turez mai tare nu mai face .
Cred ca ar fi o problema de alimentare dar nu stiu, dati si voi o parere.

Mentionez ca am un motor diesel 1,7 tdi .

Mersic blush.gif
tipitip
Lăsați omu' să be! Dacă lui îi place... Să dea cu pietre primul ăla care...
Io m-am lăsat de sport când și-a luat nevastă-mea permisul. Acum nu mai e nici un pericol! :ewpu:
Oricum, offtopic.gif

Revenind la ale noastre, turbina pornește la o anumită turație sau numai când e motorul în sarcină? Nu de alta dar la 170 constant computerul de bord îmi arăta 5,8 (și nu cred că era turbina pe acolo la consumul ăsta).
vma
La Astra 2.0 DTI turbina intra pe la 2200 de rotatii
tipitip
Deci la 3700 ture trebuia să am turbina! Cum se explică acel consum, că mi se pare totuși foarte mic!
cata74648
QUOTE(adrian70368)
Dar cu ledul de ABS nu ma poate ajuta nimeni? Mai ramane aprins din cand in cand.


Am avut aceiasi problema cu ledul de la airbag, se aprindea din cand in cand, si am rezolvat-o la un service. Era un contact imperfect la o mufa.
Baby Blues
De la un timp nu se mai aprinde ledul, oricum multumesc. Se poate sa fie un contact imperfect.
Acum am o alta"problema": am controlat instalatia de are conditionat si nu imi scapa pe nicaieri. Totul era k. Mentionez ca nu am avut freon de cand am luat-o. Cand sa dau drumul, surpriza: nu merge. Nu am mai bagat freon si astept sa ma duc la cineva care se pricepe, ca sa mi rezolve problema.
dar care sa fie oare aceasta? blink.gif
Baby Blues
am aflat este bobina de la compresor. Am inteles ca este o boala la toate instaltiile de aer conditionat.
florin55503
am mers aseara tarziu cu un 2.2 astra pe benzina. sincer nici macar nu stiam cau au motoarele astea pe astra. e a unui amic din germ si el spune ca asa a cumparat-o desi personal am crezut ca a pus un motor de pe vectra. e prea mult pt o astfel de masina mai ales ca era si caravan. fuge de rupe (150 de CP spunea amicul meu ca are) nu ma asteptam. partea mai proasta era in curbe si la plecarea in forta de pe loc unde cam lasai cauciucul pe sosea
tipitip
dă Doaamneee! 2.2 benzinar
buzunar să fie pt benzină
florin55503
el spunea ca din germ pana la granita a avut un consum mediu de 7 iar in tara cam de 8 chiar 9 in conditiile in care a alergat masina serios.
tipitip
a propos de alergat...5.8%@170kmh...(semnătura)
e vb de sarcină!
cum e cu orașul?
sau Bucureștiul? (altceva deja!)
florin55503
in oras imi ia cam 8a sta iarna pe aglomeratie si 9. varioaza intre7 si 9 depinde de conditii.
tipitip
Întrebasem de benzinarul ăla de 2.2
nicolae70534
salut!?!?!? am o si eu problema?!!? m-am hotarat in sfarsit si mi-am schimbat casetofonul original cu un alpine 9846?!?! se aude f bine!?!
dar acum..... are cineva idee unde pot gasi adaptor pt comenzile de pe volan??? sau pt display??? Multumesc..
vma
Daca motorul de 2.2 150CP ti se pare puternic sa mergi cu motorul 2.0 turbo 192CP wink.gif este pe Astra Coupe dar am vazut un Astra OPC pe care pusesera motorul asta. Normal pe OPC este 2.0 de 160 de cai
Baby Blues
Va putei face ciptunning pe Astra daca vreti. La 250 de E va adauga cam 35 de CP. Deci ar veni cam 135 pt motorul de 2.0 L
nicolae70534
ciptunning merge si la motorul pe benzina de 1,6??? blink.gif
Baby Blues
La Opel cam la orice motor merge cip tunning-ul. Asta dupa cate stiu eu . M-am interesat la firma pt 2.0. dar daca vrei da-mi un pm si-ti dau site-ul.
vma
QUOTE(nicolae70534)
ciptunning merge si la motorul pe benzina de 1,6??? blink.gif


merge dar la motoarele pe benzina se castiga prea putin si nu merita pretul ridicat. Casigi max 8-10 cai.
Baby Blues
Nu stiu cati cai castigi la benzina. Eu m-am interesat doar pt motorul meu.
Radu50689
E interesat careva de 5 jante Al originale pt. Astra G, Vectra , Zafira in 5 prezoane?
florin55503
la 2.2 benzina consumul e in jur de 11-12%. mi-a spus asta iarna ca i-a luat si 14. la benzina nu ajuta cu mult dar mareste cuplul si ajuta la un condus mai relaxant.

motoarele turbo pe benzina de la opel au un mare defect si din cauza asta sunt taxate ca inferioare celor VAG. au un turbo lag destul de evident (care poate fi remediat prin chip tuning)
adrian4u82
Aseara 31.07 am venit pe autostrada Bucuresti-Pitesti cu 185km/h, e drept pe o portiune relativ mica (~10 km)dar senzatia este de nedescris! De specificat ca nu a fost nevoie sa pun a doua mana pe volan iar zgomotul din masina nu a fost mare! VIVA OPEL!!!
Adrian83587
Am o mare intrebare. Pentru un Opel ASTRA CARAVAN 1,7 DTI (2001) ce presupune (sau/si: cat ar costa? unde s-ar putea face?) schimbarea cuplei de la calculatorul pompei de injectie?
vma
QUOTE(florin55503)
la 2.2 benzina consumul e in jur de 11-12%. mi-a spus asta iarna ca i-a luat si 14. la benzina nu ajuta cu mult dar mareste cuplul si ajuta la un condus mai relaxant.

motoarele turbo pe benzina de la opel au un mare defect si din cauza asta sunt taxate ca inferioare celor VAG. au un turbo lag destul de evident (care poate fi remediat prin chip tuning)

detaliaza "benzina nu ajuta cu mult dar mareste cuplul" smile.gif
Tocmai asta este ATU-ul cel mai important al diesel-ului. Cuplul mare fata de benzinare.
R83397
ma poate ajuta cineva cu un manual de astra g (2001 daca are importantza) in lb. engleza sau romana? multumesc
vma
Manual Vauxhall Astra (en ~ 4.3MB):
Manual Astra

Manual de reparatii Astra & Zafira (ro ~ 80MB):
Manual Reparatii Astra + Zafira
booneK9
Genial vma. Toata stima pentru manualul de reparatii. De la mine catre tine recunostinta vesnica si o bere rece cu proxima ocazie.
Baby Blues
In sfarsit Boonek ai facut rost de carte! Succes la citire biggrin.gif
sorin83030
ai probleme cu calculatorul de injectie ? daca da ce fel de probleme?nu inteleg de ce sa schimbi mufa blush.gif
sorin83030
ai probleme cu calculatorul de injectie ? daca da ce fel de probleme?nu inteleg de ce sa schimbi mufa blush.gif
sorin83030
ai probleme cu calculatorul de injectie ? daca da ce fel de probleme?nu inteleg de ce sa schimbi mufa blush.gif
Radu36329
QUOTE(nicolae70534)
salut!?!?!? am o si eu problema?!!? m-am hotarat in sfarsit si mi-am schimbat casetofonul original cu un alpine 9846?!?! se aude f bine!?!
dar acum..... are cineva idee unde pot gasi adaptor pt comenzile de pe volan??? sau pt display??? Multumesc..



Tornado Trade in targ la Vitan. Pregateste in jur de 100 euro, asa mi-au zis mie.

smile.gif
florin55503
QUOTE(vma)
QUOTE(florin55503)
la 2.2 benzina consumul e in jur de 11-12%. mi-a spus asta iarna ca i-a luat si 14. la benzina nu ajuta cu mult dar mareste cuplul si ajuta la un condus mai relaxant.

motoarele turbo pe benzina de la opel au un mare defect si din cauza asta sunt taxate ca inferioare celor VAG. au un turbo lag destul de evident (care poate fi remediat prin chip tuning)

detaliaza "benzina nu ajuta cu mult dar mareste cuplul" smile.gif
Tocmai asta este ATU-ul cel mai important al diesel-ului. Cuplul mare fata de benzinare.


la motoarele pe benzina cresterea in putere nu e mare ( daca nu are turbo). daca ai bani merita sa faci operatiunea asta doar pentru cuplu. cunosc un 325 mai vechi care avea 190 de cai si spunea proprietarul ca efectic a castigat 10 cai (cel mult). dar nu mai era nevoie pt a pleca ca din pusca sa o tureze f mult
vma
aha gata acum am inteles smile.gif ziceai de flashtuning ca mareste cuplul, credeam ca vrei sa zici datorita faptului ca este pe benzina duce la cresterea cuplului. Nu de alta dar acum 2-3 zile am incercat fara rost sa-i explic cuiva ca diesel-urile au cuplu mai mare...
Valeriu Razvan61497
QUOTE(vma)
Manual Vauxhall Astra (en ~ 4.3MB):
Manual Astra

Manual de reparatii Astra & Zafira (ro ~ 80MB):
Manual Reparatii Astra + Zafira


iti multumesc mult pentru carte o adevarata binefacere beer.gif
R83397
multumiri. sint excelente.
skiper83994
Am un Opel Astra fabricat in dec 2001 , luna trecuta l-am luat din Germania si am o mica problema . Pe consola centrala potentiometrele de aer (cald/rece; putere; pozitionare) precum si butoanele de recirculare,AC,Dezab nu se aprind, mai precis nu sunt luminate.(butoanele cind le apas se aprind, dar nu sunt luminate). Asta am obs noaptea smile.gif.
A mai intalnit cineva asa ceva? E vrun bec ceva in spate care sa se fi ars, daca DA, cum se poate schimba ?

Numa' Bine
adi.mitrea
Potentiometrele de directionare a aerului, ventilator si cald/rece trebuie sa fie luminate noaptea. E un bec in spate la care nu stiu cum sa-ti zic sa ajungi. Incearca sa cauti in manualul de reparatii pe care l-a postat WMA mai sus. :wave:

Butoanele de recirculare, AC, dezaburire nu sunt luminate noaptea, se aprind doar ledurile alea de pe ele atunci cand le activezi. blush.gif
vma
1. e vma nu wma smile.gif scuze acceptate tongue.gif
2. un administrator ar putea pune un prim post in sectiunea asta de Astra G cu manualele pe care le-am pus pentru ca vad ca multa lume e multumita de ele. Ar fi bine daca si materialul ar fi mutat pe serverul masini.ro. Nu stiu cat vor mai fi existente pe server-ele din linkuri.
booneK9
QUOTE(skiper83994)
...A mai intalnit cineva asa ceva? E vrun bec ceva in spate care sa se fi ars, daca DA, cum se poate schimba ?...

Problema a mai fost tratata pe larg in forum. Incearca sa cauti inainte, ca sa nu readucem in discutie probleme deja rezolvate. Totusi, fiindca esti nou pe forum, iata un raspuns concret. Problema se rezolva astfel:
1. Se trage butonul central (selectorul de viteza a ventilatorului). Nu are nici o siguranta, asa ca ar trebui sa iasa destul de usor. Daca iese mai greu, incearca sa-l fortezi cate putin. Atentie sa nu-l zgarii, ca daca se ia vopseaua, va lumina si prin zgarituri...
2. Sub buton se afla un singur bec care lumineaza intreaga zona. Se trage de bec afara, fara rasucire, fara vreo "smekerie". E un bec fara soclu. Acum vreo o luna costa 1,4 lei. Se introduce pur si simplu si ... gata.
Tip: este posibil sa functioneze doar cand vrea el, sau daca-l misti putin, sau... Ca sa nu dea "rateuri" in functionare, recomand indoirea contactelor de pe bec, asa incat sa fii sigur ca vor face contact. (Acest ultim pas e in functie de situatia concreta. La mine a fost necesar.)
vma
Ce pateste omu cand nu aloca 2 minute sa citeasca o factura tongue.gif Acu vre-o luna pe drum spre mare distrat si nerabdator sa ajung, la o benzinarie am bagat benzina in loc de motorina. Distractia m-a costat 4 milioane in 1.5 ore. OK nu asta e problema. Azi, dupa o luna am gasit factura si m-am uitat pe ea. Idiotii au montat filtru de motorina de 1.7 pe motor de 2.0. Oameni la reprezentata Opel sa nu isi dea seama ce motor e ala sad.gif Ma intreb daca dauneaza cumva masinii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.