Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Romania, dupa 6 decembrie 2009
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
vio
asa a fost sa fie , nu ar fi fost nici un altul fara ca rushi sa fie de acord... in alta ordine de idei rapunsul la tot ce s-a petrecut si se petrece in UE se afla in filmul acela cu Sovietele unde se intreaba cineva de ce UE nu condamna ce e facut rusia ...wink.gif ... asa ca discutia asta poate continua doar asa sa se faca numar de pagini si de hinturi aci . Rusia este cel mai puternic stat din lume pe orice plan , ca nu arata el asa ca dezvoltare .... cand ei aveau Su 35,37 americanii , faceau inca avioane de jucarie . ca sa nu mai vb de Su 47... ce stealth si alte cele
Rebel
QUOTE (admin @ Dec 29 2009, 06:57 AM) *


excelent articol si destul de la obiect.

He, he... cati ani trebuie sa treaca ca sa afle si restul adevarul?

Acum poate realizeaza si unii si altii si cum a fost ucis Antonescu ... si Ceausescu... si de ce Brucan "ne-a dat" atatia ani pana "ne revenim"... No shit! Cand totul este planificat, el poza drept Nostradamus la tv. Uite ca nu stiam ca nevasta-sa a fost una dintre incriminatoarele impotriva lui Antonescu in acel complet constituit impotriva Constitutiei Romaniei de la acea data. Dar asta este o informatie interesanta.

Au fost interese mari ca Ceausescu sa nu raspunda in fata Marii Adunari Nationale.
Halba, habar nu ai ce vorbesti domnu', Iliescu nu a facut bine, Iliescu a facut rau, Ceausescu putea fi inchis, lansat un proces si toate puteau intr-un fagas normal. Dar asta nu s-a putut, doar nu era ideal sa se auda ceea ce Ceausescu avea de spus, cate mizerii politice s-au facut in 50-60, cine ne datoreaza si ce, cum nu era ideal nici ca anumite conturi financiare sa se intoarca la statul roman. Dar cu el impuscat, cine dracu mai afla ceva?
Cautati date despre componenta completului de judecata, membrii implicati si de unde vin... Incet, incet le veti corela cu restul...
HalbaSus
Rebel, imagineaza-ti ca te aflii in decembrie 89... a inceput revolutia dar inca nu s-a terminat, nu esti sigur daca rusia va interveni sau nu, "teroristii" trag din toate pozitiile... tu te intalnesti cu ceausescu si ai un pistol in mana. L-ai fi impuscat sau nu ? Daca raspunsul e nu atunci imi permit sa iti spun ca erai un comunist favorizat al sistemului. In momentul acela toata lumea se temea ca ceausescu va reveni, iar lichidarea lui cat mai rapida era singura optiune. Acum, dupa 20 de ani, e foarte usor sa invoci dreptul la un proces echitabil, necesitatea lamuririi adevarului istoric, dar in 89 crede-ma ca orice roman responsabil l-ar fi impuscat cu sange rece... de mai multe ori... si apoi l-ar mai fi impuscat de cateva ori "pentru orice eventualitate".

Imagineaza-ti totusi ce s-ar fi intamplat daca in 1 ianuarie 1990 ai fi aflat ca ceausescu a revenit la guvernare, ce s-ar fi intamplat cu cei care au participat intr-o forma sau alta la revolutie. Tu, ti-ai fi asumat acest risc ?

Nu sunt un fan al tovarasului Iliescu, ba dinpotriva, a facut mult rau tarii si daca il prind pe o alee intunecata il bat pana ii rup picioarele... dar NU fiindca l-a lichidat pe ceausescu, nu stiu daca el a facut-o sau nu, dar oricine a facut-o a facut un lucru bun.
Rebel
Si asta apropo de "eminescu, omul politic" un articol pentru KLM
AICI
James Kilowatt
QUOTE (HalbaSus @ Dec 29 2009, 04:59 PM) *
Nu sunt un fan al tovarasului Iliescu, ba dinpotriva, a facut mult rau tarii si daca il prind pe o alee intunecata il bat pana ii rup picioarele... dar NU fiindca l-a lichidat pe ceausescu,


Da' pentru ce? Pentru mineriade? whistling.gif Pentru Vacaroiu premier?

Intrebare de baraj, e vre-un presedinte de la razboi incoace caruia nu i-ai prinde degetele la usa daca ai ocazia?
Cipp
Auziti, am si io o intrebare! Daca iesea Geoana prezident, nu era mai corect ca titlul sa fie "Romania dupe 6 decembrie"? Fiindca asa cum sta situatia acum, tare am impresia ca, dupa spusele celui care ar fi avut sansa sa devina al doilea Titulescu si a ajuns primul Tzepulescu, unii au furat mai bine ca ailalti. Asa e cand te lasi pe mana unor Vanghelisti ca Hrebenciuc sau Ponta si nu ti-a fost Dragnea de Mitrea sau Oprisan...
Rebel
Halba, aici nu vorbim de un roman de pe strada, unul ale carui cunostinte despre Ceausescu se rezumau la bancurile soptite si la versetele da cartier. Incearca sa faci diferenta.
Totul s-a oprit dupa ce a fiost impuscat de parca s-ar fi oprit ploaia subit. Binenteles ca asta s-a vrut, desi el a spus clar in fata completului ca nu raspunde decat in fata MAN cum dealtfel stipula si legea. Cat de fraier poti fi sa crezi ca totul a fost banal?
vio
reptilieni , elita mondiala , FMI . BM .... si ceva extraterestrii ... cam aci se invarta viatza pe Pamant ...
James Kilowatt
@Rebel
Ceausescu a fost un erou national, un nene nevinovat, sau un criminal sinistru care si-a meritat soarta?
solmar
QUOTE (drabisan @ Dec 29 2009, 06:31 PM) *
QUOTE (admin @ Dec 29 2009, 02:55 PM) *
Oricum ideea e ca sinistrul asta de Ilici trebuie sa fie la parnaie.


Nu Admin, nu, ca ar fi transformat in martir politic. E prea destept astfel incit sa sa nu exploateze in favoarea lui o astfel de decizie.
Singurul tratament pe care l-ar merita o astfel de persoana ar fi izolarea publica. Sa fie liber, dar sa nu-l asculte nimeni, sa nu-l bage nimeni in seama, sa nu-l citeze nimeni! Sa putrezeasca in suc propriu, ignorat de societatea careia i-a dat "comunism cu fata umana"! El de asa ceva ar avea nevoie! Orgoliul lui ar fi ucis in acest fel, pentru ca nu e capabil sa accepte ca nu e in centrul universului!


Ba pardon, Ilici a declarat saptamana trecuta ca daca va condamnat la inchisoare lumea va iesi in strada sa-l apere. Si ca el nu concepe asa ceva, daca retin bine pt ca e "antidemocratic". Acum trebuie sa fim realisti. Iliescu nu va face parnaie. Cel mult va fi condamnat cu suspendare... desi e greu de crezut ca justitia va avea oua pt asa ceva.
Rebel
QUOTE (James Kilowatt @ Dec 29 2009, 07:58 PM) *
@Rebel
Ceausescu a fost un erou national, un nene nevinovat, sau un criminal sinistru care si-a meritat soarta?


Abordarea mea este la nivel de speta in sine, nu la nivel de individ. Ma asteptam ca acest aspect sa fi fost perceput deja...




pmhoria
Da-tii in colo de Ceausesti, Iliesti si altii ... uite ce face mandretea de guvern Boc.. despre asta sa va aud, nu petarde din istorie.
http://www.ziare.com/actual/eveniment/12-3...hiul-boc-983812
HalbaSus
QUOTE (Rebel)
Abordarea mea este la nivel de speta in sine, nu la nivel de individ. Ma asteptam ca acest aspect sa fi fost perceput deja...

La nivel de speta sunt de acord cu tine, in teorie e frumos sa vorbesti despre aplicarea legii penale in timp si judecarea lui conform normelor in vigoare la acea data, de catre MAN, juridic vorbind argumentatia ta este fara cusur. La nivel de individ si situatie concreta in schimb nu pot fi de acord cu acest rationament, eu as fi cerut sa fie "shot on sight" fara proces, fara intrebari, fara nimic... pe principiul prima data ciuruim, intrebarile le punem ulterior. Cred ca daca faceai referendum pe tema asta in decembrie 89 ai fi obtinut acest rezultat cu o majoritate covarsitoare, mult mai mare decat cea cu care s-a votat pentru parlamentul unicameral.
getodac
QUOTE (HalbaSus @ Dec 30 2009, 07:55 AM) *
judecarea lui conform normelor in vigoare la acea data, de catre MAN


Pai complexul de judecata care l-a condamnat pe Ceausescu nu era un tribunal militar, a fost o adunatura formata pe moment din care faceau parte si militari. Sentinta a fost in asentimentul tuturor romanilor care au suferit mai mult sau mai putin in regimul comunist, desi aveam doar 12 ani inca imi mai amintesc sentimentul de usurare pe il aveau parinti mei in momentul in care la tv s-au aratat prima data imaginile cu executia.
FAR EASTERN
QUOTE
Da-tii in colo de Ceausesti, Iliesti si altii ... uite ce face mandretea de guvern Boc.. despre asta sa va aud, nu petarde din istorie.
http://www.ziare.com/actual/eveniment/12-3...hiul-boc-983812


Mareeee, mare porcarie! Sper sa aiba argumente solide....
James Kilowatt
@Rebel
Pai la nivel de speta ai perfecta dreptate, insa discutia se pune la nivelul unui individ sinistru. Daca ai fi avut ocazia sa pui gheara intamplator pe seful khmerilor rosii in perioada de genocid mai aplicai principii juridice (intr-o tara fara nici o structura de putere in picioare)? Daca punea mana Delta Force si Chuck Norris pe el si-l trimitea pachet in America era altceva, insa in clipa aia Romania era o pura anarhie, asa ca discutia despre principiile de drept sunt oarecum caduce (ca sa ma exprim si eu juridic biggrin.gif) pentru ca nu ar fi avut cine sa le aplice la momentu respectiv. Daca la Timisoara ar fi murit un singur om, deja pentru mine soarta si-a meritat-o.

Francezii au decapitat miliarde de regi... principii de drept sau nu, asta e, au scapat de mersul la coafor vre-o cativa care poate au fost mai putin sinistri decat ceausescu...


Referitor la teoria conspiratiei, pe mine ma uimeste cat e de naiva teehee.gif Pai de ce ar fi ilici conspiratorul? Pai daca as fi conspirat eu, ramaneam in umbra iar in fata scoteam o marioneta...


Eu zic mai bine sa revenim la viitor smile.gif Oare or sa ajunga baietii aia de la ARCA pe luna? Mie ideea unei rachete duse in stratosfera cu balonul si ale carei trepte de lansare sunt atarnate una de alta cu sfoara mi se pare foarte interesanta, rezolva multe probleme de stabilitate.
solmar
QUOTE (FAR EASTERN @ Dec 30 2009, 10:07 AM) *
QUOTE
Da-tii in colo de Ceausesti, Iliesti si altii ... uite ce face mandretea de guvern Boc.. despre asta sa va aud, nu petarde din istorie.
http://www.ziare.com/actual/eveniment/12-3...hiul-boc-983812


Mareeee, mare porcarie! Sper sa aiba argumente solide....


Uite asa, vrei nu vrei cea mai buna investie a romanilor e pasaportul si un bilet dus peste hotare...
GLC120
Cand incepem sa discutam despre urmatoarele alegeri ? "Honorius beizadeaua, care este o sfidare la bunul simt......" citat din Ludovic cel dur si merele de aur.

Sau facem un topic nou, "Lamborghini masini indecente" "Lamborghini vs poporul muncitor" sau un alt titlu de mare inspiratie democratica?

22nst
Eeeee, cum este?
Va "simteti" bine acum cand boul de Boc pune impozite pe pensiile amaratilor care au muncit 65 de ani si au o de pensie de sub 1000 lei?
Va place ca nu le mai plateste asigurarea de sanatate?
Va place ce buget are curva de Udrea iar la sanatate, ciuciu?
Va place, nu?

O sa ajungem vai de capul nostru!

(mesaj pt cei care au votat cu chiorul)
Mircea104901
QUOTE (22nst @ Jan 5 2010, 05:07 AM) *
Eeeee, cum este?
Va "simteti" bine acum cand boul de Boc pune impozite pe pensiile amaratilor care au muncit 65 de ani si au o de pensie de sub 1000 lei?
Va place ca nu le mai plateste asigurarea de sanatate?
Va place ce buget are curva de Udrea iar la sanatate, ciuciu?


Unde scrie? Sa vedem si noi.
22nst
Uita-te si tu la TV smile.gif
Crezi ca este doar un simplu subiect de discutie?
O sa le puna si in aplicare.
klm
CITAT(22nst @ Jan 5 2010, 11:07 AM) *
Eeeee, cum este?
Va "simteti" bine acum cand boul de Boc pune impozite pe pensiile amaratilor care au muncit 65 de ani si au o de pensie de sub 1000 lei?

Da, impozitul nu se percepe in functie de varsta sau forma (legitima) de obtine a venitului; omul activ n-are deducere personala decat pe maxim 250 lei deci de ce sa fie defavorizat?
CITAT(22nst @ Jan 5 2010, 11:07 AM) *
Va place ca nu le mai plateste asigurarea de sanatate?

Da, de ce sa o platesc eu? Oricine vrea asigurare sa plateasca (cu exceptiile de rigoare)!
CITAT(22nst @ Jan 5 2010, 11:07 AM) *
Va place ce buget are curva de Udrea iar la sanatate, ciuciu?

Din cate stiu (insa nu sunt foarte informat) o mare parte a bugetului ministerului ei vine (sau e luata in considerare ca venind) de la UE (corectati-ma daca ma insel).
CITAT(22nst @ Jan 5 2010, 11:07 AM) *
O sa ajungem vai de capul nostru!
(mesaj pt cei care au votat cu chiorul)

Asta este unul din drepturile voastre, nu inteleg de ce ar trebui sa-i intereseze asta pe votantii chiorului.
Mircea104901
QUOTE (22nst @ Jan 5 2010, 05:33 AM) *
Uita-te si tu la TV smile.gif
Crezi ca este doar un simplu subiect de discutie?
O sa le puna si in aplicare.


Uite aici:

http://www.realitatea.net/elena-udrea--min...cut_694005.html

nu prea bate cu ce spui tu.
22nst
Nu imi vine sa cred ce citesc KLM
Sa moara ci capra vecinului, nu-i asa?
Dupa ce ca au platit 65 de ani la stat, impozite si toate darile acum la batranete sa plateasca iar?
Cred ca cea mai buna sursa de venit la batraneste ar fi o pensie facultativa, macar acolo stiu ca o sa o am, ca-i toata a mea si nu mi-o taie Boc.
Da, Udrea are de la UE dar ai vazut ca s-au sesizat si ei.
Pai sa ii intereseze, mai ales pe astia din afara care au votat cu Base si acum ii doare undeva. Daca ai placat din tara de trebuie sa mai ai drept de vot pentru RO?


Cu 31% mai mic si nu vezi ce gura face? Nu ii mai ajunge sa fure asa mult 36182451.gif
klm
In niciun caz... de ce sa moara capra vecinului? Cu cat capra lui da mai mult lapte cu atat casa lui va fi mai imbelsugata ceea ce va face ca si zona in care se afla casa mea sa fie mai imbelsugata, deci valoarea proprietatii mele sa creasca wink.gif.

Revenind la perceptia pe care ti-a lasat-o mesajul meu da-mi voie sa fac niste precizari: impozitul pe venit este o obligatie, deducerile personale (sau daca vrei discriminarile pozitive in acest domeniu) sunt echivalente cu bonusul la RCA (pentru ca tot e pe val), ele reprezinta niste beneficii si in niciun caz drepturi. Imi pare rau insa nu cred in socialism asa ca nu cred nici in masuri populiste si nici nu pot fi de acord cu discriminari fiscale (chiar pozitive) dictate de alte considerente decat unele aplicabile oricarui cetatean din orice categorie de varsta (spune-mi si mie motivul logic economic din care un pensionar n-ar trebui sa plateasca impozite).
Despre Udrea nu ma pronunt din lipsa de informatii, cum am spus mai sus, dar si pentru ca tot ministerul ala mi se pare inutil.
pmhoria
QUOTE (klm @ Jan 5 2010, 11:56 AM) *
spune-mi si mie motivul logic economic din care un pensionar n-ar trebui sa plateasca impozite


Un pensionar cu 14 mil pesie in Bucuresti si cu tona de medicamente dupa el nu mi se pare in regula sa-l impozitezi (poti sa sari peste partea cu medicamentel ca e general valabila). Daca are pensie de 30 mil in Lugoj, ala poti sa-l impozitezi conform legii. Orase date la intamplare.
GLC120
klm, avand in vedere ca mi se pare interesant ce ai spus astazi rolleyes.gif vreau sa fac o remarca. Despre utilitatea ministerului Udrea.

Am discutat mult pe tema turismului in ultimele zile. Va fi greu sa acceptam cu toti ca tara noastra minunata si binecuvantata nu are conditii bune pentru turism estival nici pentru ski. Oricate investitii s-ar face, ramane tot o frectie, cu sezon scurt si numai cativa smecheri care se duc in week-end sa cheltuie 2000 Euro.

Nu avem vreme buna, sezonul e foarte scurt zapada p... altitudine p....

Daca nu se face ceva organizat pentru a promova natura, traditiile, manastirile, calarie, Delta, pescuit, ATV, rafting, trasee montane, off-road, alpinism usor, vazut ca un tot unitar nu ca o minune a lumii (LITORALUL ROMANRESC) ne vom lamenta inca 30 de ani in timp ce cautam oferte din ce in ce mai bune in Bulgaria (vezi cu atentie ce litoral si ce munti sunt acolo!) Turcia, Austria, Spania, Egipt....

Cred ca Ministerul este un must, ce va face blonda de la drept ramane de vazut, insa am auzit lucruri bune despre masurile luate in 2009 de la adversari infocati ai lui Basescu.
Tiberiu61940
Lucrez in turism de vreo 5 ani jumate, e drept partea de IT si nu pentru o firma romaneasca.
Mi se rupe de Udrea, dar e de departe cea mai activa in domeniul asta din ultimii 10 ani. Chestia asta trebuie sa o recunosc. Din pacate tursm fara infrastructura egal zero. Doar turism de genul adventure "veniti sa calariti gropile noastre" si sa mergeti cu ATV-ul pe drumuri forestiere, marcate ca drumuri judetene.
klm
Am mai spus-o: domeniul turistic e unul despre care nu am habar si care nu ma intereseaza deci nu ma pronunt mai mult decat am facut-o; oricum, "Land of choice" mi se pare frectie in lipsa autostrazilor UE -> Landu' ala al cioisului deci banii de publicitate au fost/sunt/probabil ca vor fi aruncati aiurea (daca s-ar fi facut macar o pista cu zapada artificiala am fi avut mult mai multe beneficii...).
pmhoria, poate ca la nivel sentimental (evit sa folosesc termenul moral pentru ca nu mi se pare potrivit) ai dreptate: "dupa ce ca unii pensionari sunt vai de steaua lor sa le mai luam si impozite?!" dar s-a ajuns in situatia asta din cauza guvernarilor nefericite de pana acum si nu mi se pare normal ca doar persoanele active sa plateasca dublu pentru acestea; de ce spun sa plateasca dublu? pentru ca deja platim in domeniile in care activam: ne-au scazut veniturile, suntem forfetati, platim consulatiile medicale desi ni se opresc asigurari de sanatate, suntem vai de stelele noastre pentru ca umblam ca bezmeticii sa cumparam euroi cat mai ieftini ca sa achitam ratele la apartamentele (alea proaste ridicate de pensionarii nostri), fugim dupa refinantari, ne sparge pretul la RCA/Casco, am crescut consumul de medicamente...anti-stres asa ca de ce ar trebui sa platesc si pentru altii? sa suporte si pensionarii asa cum suportam restul efectele proastelor guvernari mai ales ca, procentual, vina pentru acestea le apartine mult mai mult lor decat noua.
admin
QUOTE (22nst @ Jan 5 2010, 01:07 PM) *
Eeeee, cum este?
Va "simteti" bine acum cand boul de Boc pune impozite pe pensiile amaratilor care au muncit 65 de ani si au o de pensie de sub 1000 lei?
Va place ca nu le mai plateste asigurarea de sanatate?
Va place ce buget are curva de Udrea iar la sanatate, ciuciu?
Va place, nu?

O sa ajungem vai de capul nostru!

(mesaj pt cei care au votat cu chiorul)



Eu cred ca ar trebui sa multumesti zilnic celor care te-au scapat de prostanacul mileniului:) Cei care au votat cu domnu' chioru se "simte" bine, ei "este" foarte fericiti cu alegerea facuta, daca tot intrebi:)
vali44
QUOTE (22nst @ Jan 5 2010, 11:07 AM) *
Eeeee, cum este?
Va "simteti" bine acum cand boul de Boc pune impozite pe pensiile amaratilor care au muncit 65 de ani si au o de pensie de sub 1000 lei?
Va place ca nu le mai plateste asigurarea de sanatate?
Va place ce buget are curva de Udrea iar la sanatate, ciuciu?
Va place, nu?

O sa ajungem vai de capul nostru!

(mesaj pt cei care au votat cu chiorul)


Da , dar avem galeti portocalii ... 36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif ... restul mai conteaza ?
Cand am avut ceva impotriva acestui *dracula* modern , mi-am luat suturi in bot ... acum , sa murim bineeeeee yucky.gif , sunt curios cati romani vor mai fi in tara in anul 2014 cand se va sfarsi mandatul furat al chiorului whistling.gif
solmar
QUOTE (GLC120 @ Jan 5 2010, 01:32 PM) *
Cred ca Ministerul este un must, ce va face blonda de la drept ramane de vazut, insa am auzit lucruri bune despre masurile luate in 2009 de la adversari infocati ai lui Basescu.


Cand ai bani cu nemiluita la indemana e extrem de greu sa nu faci si ceva vizibil. Must, nemust smile.gif ... turismul, sprijinit de stat, ar da de mancare multora si aduce si bani. Infrastructura, servicii si zambete! Restul il face natura!
Mircea104901
QUOTE (solmar @ Jan 5 2010, 08:27 AM) *
QUOTE (GLC120 @ Jan 5 2010, 01:32 PM) *
Cred ca Ministerul este un must, ce va face blonda de la drept ramane de vazut, insa am auzit lucruri bune despre masurile luate in 2009 de la adversari infocati ai lui Basescu.


Cand ai bani cu nemiluita la indemana e extrem de greu sa nu faci si ceva vizibil. Must, nemust smile.gif ... turismul, sprijinit de stat, ar da de mancare multora si aduce si bani. Infrastructura, servicii si zambete! Restul il face natura!


Bani cu nemiluita? Bani au avut toti. In ultimii ani chiar s-a redus bugetul.
Una e sa fii insipid, inodor si incolor si sa faci ce vrei cu banii ca oricum nu te baga nimeni in seama (date fiind calitatile enumerate), si alta e sa te cheme Udrea. Si daca venea cu bani din buzunar se gasea ceva de comentat.

BTW: si eu am auzit ca ar fi fost cea mai activa in domeniul turismului (nu comentez pt ca nu stiu, nu-s in domeniu).
GLC120
QUOTE (klm @ Jan 5 2010, 02:14 PM) *
Landu' ala al cioisului deci banii de publicitate au fost/sunt/probabil ca vor fi aruncati aiurea (daca s-ar fi facut macar o pista cu zapada artificiala am fi avut mult mai multe beneficii...).


Nici macar cu zapada artificiala nu merge, s-ar fi gasit multi investitori. Din cate stiu tunurile functioneaza sub -5C.
Stiu partii facute de trei ani, cu tunuri si ratrack-uri care au functionat numai doua-trei zile in dec 2009. What were they thinking ??? Banuiesc ca nu au investit banii lor !

Posibilitati de turism adevarat exista dar volumul este foarte redus. Lumea ori nu stie ori nu are incredere. Am multe poze cu activitati organizate in mijlocul naturii, pe care cand le arat prietenilor: "Asta e in Romania ? blink.gif "
ozz86651
Acum nici in marile locri de ski ale lumii decembrie nu e o luna productiva. M-am intors din Colorado si desi era zapada, putea fi mai bine, am schiurile zgiriate. Decembrie e abia inceputul sezonului, de obicei abia e zapada dupa craciun.
adrian_flavius
Cum se poate transforma o crestere in diminuare, fff simplu...reteta e la Boc...de fapt la Base, uitasem...Boc e numai "preshul"...

Mai devreme ascultam la radio ineptiile debitate de Boc cel mic cu privire la impozitul forfetar...bla-bla-bla... impozitul si-a atins scopul...peste 70% din firmele suspendate ca urmare a promovarii forfetarului erau oricum inactive...bla-bla-bla...pentru anul viitor Ministerul de Finante analizeaza (!!!) posibilitatea suspendarii acestuia pentru mai multe categorii de activitati (vesti bune, concetateni, vedeti, daca ne-ati votat?!...), dar nu in domeniile unde se stie ca evaziunea este omniprezenta, si unde nu poate fi combatuta cu succes decat prin introducerea unui impozit forfetar...ma refer la restaurante, hoteluri, etc...avem exemplul mai multor tari europene care au introdus forfetarul in aceste domenii...

Ce nu spune (ca nu-i pica bine, de aia), e ca multele zeci de mii de firme care au tras obloanele ca urmare a forfetarului au produs si niste zeci de mii de someri (in acte...), care au impovarat bugetul asigurarilor sociale...

Alta gafa majora "strecurata" in actualul proiect de buget mi se pare prognoza cu privire la profitul net al bancilor din Romania, pentru 2010...in conditiile in care, in 2009, bugetul s-a bazat pe o prognoza a profitului bancar cifrat in jurul valorii de 900 (!!!) milioane de euro, iar dupa 9 luni acesta nu era decat de 160 (!!!) milioane de euro, pentru 2010 se ia in calcul un profit net al bancilor de peste 1.6 (!!!!!!!) miliarde de euro...in 2008 (an de varf in domeniul creditarii bancare in Romania) profitul total a fost undeva in jurul valorii de 1.2 miliarde de euro...parerea mea (si mi-o mentin, daca cineva nu vine cu argumente CONCRETE) este ca acest proiect de buget este facut invers...adica, intai vedem ce vrea FMI-ul, apoi bugetam cheltuielile, apoi tragem cu pixul si vedem cum ne ies veniturile...asa ne ies si indicatorii ceruti de FMI, vin si banii de acolo (plus cei de la UE), si traieste si oligarhia linistita vreo 6 luni, pana la urmatoarea rectificare bugetara...

Numai incompetenti la MF, de vreo cativa ani incoace...ultimul care a facut ceva in cunostinta de cauza a fost Tanasescu, restul s-au dat dupa cum bate vantul si au profitul de conjuncturi...Pogea e un om de sacrificiu, si nu stiu de ce, dar am impresia ca si lui Vladescu i se pregateste aceeasi soarta...bagati la inaintare, masuri ce gem de INCOMPETENTA si DEMAGOGIE, nimic concret pentru reducerea sarcinii fiscale de pe umerii contribuabilului, care si asa sufera de pe urma crizei financiare...numa' burta lor conteaza, nimic altceva...mi-aduc aminte de imaginea oii careia i se intinde un drob de sare cu o mana, iar cealalta o tunde bine de tot, o mulge, ii ia tot si o lasa la pielea goala...

Concluzia, pe romaneste: M**e Boc, m**e Vladescu, m**e Basescu! Scurt!

Late-edit: ultima "gaselnita" a guvernantilor: taxa pe fast-food!...rasu-plansu, monser...mi s-a acrit...numai idioti...

PS: Variantat completa a articolului de la inceputul postarii...
adrian_flavius
Inca o palma nesimtita peste obrazul contribuabilului de rand...M**e Baselu...

Nu-mi sta in caracter sa injur, da' deja dau pe dinafara, si nu mai pot...mi-a crescut tensiunea...Mare sef alb, de la Valcea, am o propunere: dai cate o bere pentru fiecare promisiune facuta in campania electorala si ne-onorata de actualii guvernanti?

Si mai am o intrebare, pentru noi toti: cat credeti ca rezista Guvernul Boc IV?...poate face cineva si un poll pe chestiunea asta...
GLC120
Este una din principalele abureli liberale din 2009. Mai jos este grila impozitului forfetar. Cineva care are mineme cunostinte si experienta exconomica sa imi explice ce someri au rezultat din cauza unui impozit de sub 1% (este 4 apoi 2 apoi 1.5% numai pentru afaceri foarte mici) din cifra de afaceri.

Sper ca este evident ca o firma care are cifra de afaceri sub 52000 RON (520 de milioane pe an adica vreo 42 de milioane pe luna nu putea avea prea multi angajati care sa ramana someri) blink.gif .

Grea aritmetica asta cand te apuci sa injuri tot ce misca, citand numai ce spune balerinul la antene.

"Potrivit OUG nr. 34/2009, impozitul pe profit minim, calculat in functie de venituri, va fi stabilit astfel:
- pentru venituri totale anuale intre 0 - 52.000 de lei ? impozit minim anual de 2.200 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 52.001 - 215.000 de lei ? impozit minim anual de 4.300 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 215.001 - 430.000 de lei ? impozit minim anual de 6.500 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 430.001 - 4.300.000 de lei ? impozit minim anual de 8.600 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 4.300.001 - 21.500.000 de lei ? impozit minim anual de 11.000 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 21.500.001 ? 129.000.000 de lei ? impozit minim anual de 22.000 de lei;
- pentru venituri totale anuale de peste 129.000.001 de lei ? impozit minim anual de 43.000 de lei;"

Au disparut aproape exclusiv firmele facute pentru evaziune si cele care fusesera create asa la oha poate pica ceva, o spaga, o atentie!

Cine si-a inchis firma si a lasat "SOMERI" pe strada din cauza a 500 sau 1000 Euro PE AN, era vai steaua lui oricum, sa se duca sa se angajeze linistit poate mai gaseste o pila pe la stat undeva!
solmar
QUOTE (adrian_flavius @ Jan 6 2010, 02:40 PM) *
Inca o palma nesimtita peste obrazul contribuabilului de rand...M**e Baselu...

Nu-mi sta in caracter sa injur, da' deja dau pe dinafara, si nu mai pot...mi-a crescut tensiunea...Mare sef alb, de la Valcea, am o propunere: dai cate o bere pentru fiecare promisiune facuta in campania electorala si ne-onorata de actualii guvernanti?

Si mai am o intrebare, pentru noi toti: cat credeti ca rezista Guvernul Boc IV?...poate face cineva si un poll pe chestiunea asta...


Inca unul care simte la fel. Ma uitam ieri la tv si citeam mare marire la, marire la... taieri la, somaj, etc. Si nu faceam decat sa-mi aduc aminte ca anul trecut am suspendat o firma (a sotiei). Ca Pogea se batea cu caramida in piept ca s-a umplut visteria statului. A jupuit o singura piele de pe urma a vreo 170 mii de firme. Apoi alea, odata inchise nu mai genereaza cheltuieli, impozite, tva, salarii, etc. Abstractie de criza, urma logic marirea tva. Si cam atat.
Cand insa am citit ca painea se scumpeste cu 5 pct mi-am adus aminte de o vorba a unui trader "daca fiecare chinez isi pune de maine inca o lingurita de zahar in ceai, de maine se deschide in China o piata de zahar de cateva milioane de tone pe an".
Si tot asa fierbeam ca dupa ce s-au luat niste masuri proaste, se iau unele si mai proaste. Dupa ce am saracit odata acum cresc impozitele. Mi s-a facut lehamite.

Dar ca idee, guvernul Boc va rezista cat va dori muschii lu' Zeus! Dupa ce-si va atinge scopurile se va debarasa de micul Boc fara nici un regret.
solmar
QUOTE (GLC120 @ Jan 6 2010, 03:37 PM) *
Este una din principalele abureli liberale din 2009. Mai jos este grila impozitului forfetar. Cineva care are mineme cunostinte si experienta exconomica sa imi explice ce someri au rezultat din cauza unui impozit de sub 1% (este 4 apoi 2 apoi 1.5% numai pentru afaceri foarte mici) din cifra de afaceri.

Sper ca este evident ca o firma care are cifra de afaceri sub 52000 RON (520 de milioane pe an adica vreo 42 de milioane pe luna nu putea avea prea multi angajati care sa ramana someri) blink.gif .

Grea aritmetica asta cand te apuci sa injuri tot ce misca, citand numai ce spune balerinul la antene.

"Potrivit OUG nr. 34/2009, impozitul pe profit minim, calculat in functie de venituri, va fi stabilit astfel:
- pentru venituri totale anuale intre 0 - 52.000 de lei ? impozit minim anual de 2.200 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 52.001 - 215.000 de lei ? impozit minim anual de 4.300 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 215.001 - 430.000 de lei ? impozit minim anual de 6.500 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 430.001 - 4.300.000 de lei ? impozit minim anual de 8.600 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 4.300.001 - 21.500.000 de lei ? impozit minim anual de 11.000 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 21.500.001 ? 129.000.000 de lei ? impozit minim anual de 22.000 de lei;
- pentru venituri totale anuale de peste 129.000.001 de lei ? impozit minim anual de 43.000 de lei;"

Au disparut aproape exclusiv firmele facute pentru evaziune si cele care fusesera create asa la oha poate pica ceva, o spaga, o atentie!

Cine si-a inchis firma si a lasat "SOMERI" pe strada din cauza a 500 sau 1000 Euro PE AN, era vai steaua lui oricum, sa se duca sa se angajeze linistit poate mai gaseste o pila pe la stat undeva!


Te contrazic. Cand obiectul muncii se restrange, mai strangi cureaua si astepti vremuri mai bune. N-a fost cazul, am fost dispusi sa o tinem in coma dar nu la nesfarsit.

La concret, vorbim de o casa de expeditii. Transporturile au fost lovite masiv anul trecut. Pierderile sunt mari, firme cu flote mari de camioane si-au inchis portile, furnizorii transportatorilor (producatorii de materii prime) si-au restrans activitatea. Profitul pe intermedierea unei curse nu era fantastic - 15-20 euro pana la 50-75 euro, functie de marfa, distanta, etc. Cu 200 de curse pe luna tineai o firma cu 3 angajati si aveai si profit. Am incercat sa tinem firma pana in decembrie si suntem in gaura. Piata a cazut, incasarile au scazut drastic si pe langa cheltuielile fixe personal, chirie, telefon, etc mai ai de plata si forfetarul. Am sperat ca reducem cheltuielile la minim, concediam angajatii, etc pana trece criza si forfetarul. Dar ghinion... Era o firma mica care producea atat cat trebuia, avea nisa ei de piata, cativa furnizori... nici vorba de evaziune. Asa ca nu mai arunca cu vorbe. Impozit minim anual de 8600 de lei sau treapta urmatoare 11000 lei. Adaos mic la un rulaj mare.
Mircea104901
Daca e sa fim cinstiti cu noi insine, acceptam ideea ca impozitul forfetar nu a fost nici pe departe o idee proasta. Si nici nu a produs concedieri masive (astea-s pure speculatii, fara o dovada concreta). A inchis o gramada de firme a caror activitate era moarta (sau tinute pentru cate o combinatie, asa la nevoie cum are tot romanul). Hai sa nu mai aruncam cu noroi fara a fi cinstiti si a accepta un adevar.

Cititi aici sa vedeti idei "bune", sanatoase, si bani cheltuiti cu muuuulta chibzuiala de catre guvernul PSD-ist:
http://www.gds.ro/Economie/2010-01-06/Eurogara+prostiei

adrian_flavius
Principalul scop al impozitului forfetar a fost CONCENTRAREA pietelor si al anumitor furnizori...o firma mica, bine organizata, mai ales in servicii (exemplul lui Solmar este unul ff bun...) este un concurent incomod al anumitor "mamuti" controlati politic...scurt pe doi...veniturile generate la buget de acest impozit aU fost mai mici decat impactul asupra bugetului asigurarilor sociale (cel putin la nivelul Finantelor Publice Arges asa s-a intamplaT...surse locale, pentru care garantez...eu nu vorbesc de cifre "cosmetizate" de "specialistii" de la MF, ci de ceea ce se calculeaza babeste, in teritoriu...

Doi la mana: a inceput circul trecerii bugetului prin Parlament...si aici vad o manevra PSD, pentru a de-credibiliza bugetul in ochii FMI... o masura pur si simplu politicianista, si atat...nu-mi place...

GLC: nu am ochelari de cal, nu vad rosu, nu suport nici portocaliul, nu am alte afinitati politice in afara liberalismului autentic (ala de dreapta...care la noi nu exista de nici un fel...), dar ceea ce nu suport este demagogia si pretentia ca PD-L are solutia, ca Baselu' e singura alternativa viabila...ca in mainile lui sta reforma statului roman...este la fel de comunist (ba, prin apucaturi, chiar mai comunist decat altii)...

Intrebare, simpla, pentru toti cei care-si fac veacul pe aici: de ce nu i s-a permis stimabilului domn Remus Cernea sa candideze la Colegiul din sectorul I? Simplu: legea e facuta in asa fel incat mediul politic sa se "inchida" din ce in ce mai mult...eu vreau uninominal clar, uninomil pur, fara interventii, fara alte matrapazlacuri...
Mircea104901
Hai sa nu o mai dam cu firme bine organizate care au inchis din cauza forfetarului. Daca o firma merge, oricum platesti impozit pe profit. Daca era microintreprindere si mergea bine, nu cred ca diferenta de la 1,5% la cat ar reprezenta forfetarul 2-3% ar baga-o in faliment. Sa fim seriosi.
A, merge smenul si o "faci" sa fie pe pierdere, si inainte nu plateai nimic, urli ca cineva te face sa platesti impozit care oricum e simbolic si nu se ridica la 16%?? Nu e corect. Nu ti se pare normal ca o firma care merge numai in pierdere sa se inchida? Ce nu e logic? Daca o tine patronul doar asa ca-i place numele si nu are activitate, sa o suspende.
solmar
QUOTE (adrian_flavius @ Jan 6 2010, 04:46 PM) *
Intrebare, simpla, pentru toti cei care-si fac veacul pe aici: de ce nu i s-a permis stimabilului domn Remus Cernea sa candideze la Colegiul din sectorul I? Simplu: legea e facuta in asa fel incat mediul politic sa se "inchida" din ce in ce mai mult...eu vreau uninominal clar, uninomil pur, fara interventii, fara alte matrapazlacuri...

apropos de uninominal, se pare ca la noi e unul ciudat. redistribuirea voturilor da ceva de genul pozei atasate.
Click to view attachment

eu unul m-am saturat de amestecul flagrant al politicului in afaceri contextul in care eu n-am o culoare politica. sau mai bine zis n-am avut acum spe ani cand am inceput firma. acum stiu cu cine tin si cu cine nu tin. orientarea e liberala, in iarna/primavara '90 s-au rugat 2 dintre colegii de facultate sa ma inscriu la pnl si nici n-am vrut sa aud. eram indragostit cu mintea-n pomu' de craciun. le-am spus ca nu-mi arde de politica. acum poate rontzaiam si eu ciolane si ma injura lumea pe forumuri.
GLC120
QUOTE (solmar @ Jan 6 2010, 03:57 PM) *
QUOTE (GLC120 @ Jan 6 2010, 03:37 PM) *

Grea aritmetica asta cand te apuci sa injuri tot ce misca, citand numai ce spune balerinul la antene.

"Potrivit OUG nr. 34/2009, impozitul pe profit minim, calculat in functie de venituri, va fi stabilit astfel:
- pentru venituri totale anuale intre 0 - 52.000 de lei ? impozit minim anual de 2.200 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 52.001 - 215.000 de lei ? impozit minim anual de 4.300 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 215.001 - 430.000 de lei ? impozit minim anual de 6.500 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 430.001 - 4.300.000 de lei ? impozit minim anual de 8.600 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 4.300.001 - 21.500.000 de lei ? impozit minim anual de 11.000 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 21.500.001 ? 129.000.000 de lei ? impozit minim anual de 22.000 de lei;
- pentru venituri totale anuale de peste 129.000.001 de lei ? impozit minim anual de 43.000 de lei;"


Era o firma mica care producea atat cat trebuia, avea nisa ei de piata, cativa furnizori... nici vorba de evaziune. Asa ca nu mai arunca cu vorbe. Impozit minim anual de 8600 de lei sau treapta urmatoare 11000 lei. Adaos mic la un rulaj mare.


Solmar poti sa ne spui concret cum s-a ajuns ca un impozit pe profit forfetar intre 2 si 0.2% din cifra de afaceri te-a facut sa inchizi firma? 86 de milioane pe an este acelasi ordin de marime cu ce platesc multi de aici CASCO la masina.
Daca nu era impozitul forfetar ce venituri si ce profit faceai ?
solmar
QUOTE (Mircea104901 @ Jan 6 2010, 04:56 PM) *
Hai sa nu o mai dam cu firme bine organizate care au inchis din cauza forfetarului. Daca o firma merge, oricum platesti impozit pe profit. Daca era microintreprindere si mergea bine, nu cred ca diferenta de la 1,5% la cat ar reprezenta forfetarul 2-3% ar baga-o in faliment. Sa fim seriosi.
A, merge smenul si o "faci" sa fie pe pierdere, si inainte nu plateai nimic, urli ca cineva te face sa platesti impozit care oricum e simbolic si nu se ridica la 16%?? Nu e corect. Nu ti se pare normal ca o firma care merge numai in pierdere sa se inchida? Ce nu e logic? Daca o tine patronul doar asa ca-i place numele si nu are activitate, sa o suspende.


auzi, tu lucrezi la anaf? ce e asa de greu de inteles ca trebuie reambalat in multe cuvinte. si nu denatura ca n-am spus de o firma bine organizata. din punct de vedere minimalist atat timp cat ai cele 2 capete care sa-ti plateasca facturile si sa-ti furnizeze obiectul muncii (nu inventam apa calda iar) poti foarte bine sa infiintezi o firma. dupa aia e la latitudinea ta daca faci din firma un SA cu cifra de afaceri de miliarde sau ramai la stadiul de firmulitza. unii se multumesc si cu mai putin. si apropos furnizam servicii (cu firme private) altor firme private nu unor firme de stat ca sa eliminam si alte posibile acuze viitoare de capusare, etc.

eram dispus sa sustin firma cand incasarile au scazut datorita crizei (am si facut-o pana in dec '09, n-am inchis-o imediat) dar n-am mai fost de acord sa fac asta si sa dau si o taxa de smecher statului. cu ce-am gresit (vorbesc in numele sotiei)? ca aveam datoriile la zi, ca a venit garda si ne-au dat amenda pe motive de cacao? ca plateam 2-3 salarii si impozitele aferente si generam cheltuieli? iar onor statul ma belea cu licenta, autorizatie care se schimbau mai des decat trebuia...

e firma mea, sunt propriul arbitru. poate maine mi se scoala sa nu muncesc si-mi asum consecintele. n-am nevoie de inca o necunoscuta in ecuatia asta. statul a creat un cadru legal si facilitati zero. am acceptat regula jocului, m-am acomodat din mers cu unele schimbari dar nu accept ca la fiecare
pas statul sa schimbe regulile in defavoarea mea.

Mircea104901
QUOTE (solmar @ Jan 6 2010, 11:45 AM) *
QUOTE (Mircea104901 @ Jan 6 2010, 04:56 PM) *
Hai sa nu o mai dam cu firme bine organizate care au inchis din cauza forfetarului. Daca o firma merge, oricum platesti impozit pe profit. Daca era microintreprindere si mergea bine, nu cred ca diferenta de la 1,5% la cat ar reprezenta forfetarul 2-3% ar baga-o in faliment. Sa fim seriosi.
A, merge smenul si o "faci" sa fie pe pierdere, si inainte nu plateai nimic, urli ca cineva te face sa platesti impozit care oricum e simbolic si nu se ridica la 16%?? Nu e corect. Nu ti se pare normal ca o firma care merge numai in pierdere sa se inchida? Ce nu e logic? Daca o tine patronul doar asa ca-i place numele si nu are activitate, sa o suspende.


auzi, tu lucrezi la anaf? ce e asa de greu de inteles ca trebuie reambalat in multe cuvinte. si nu denatura ca n-am spus de o firma bine organizata. din punct de vedere minimalist atat timp cat ai cele 2 capete care sa-ti plateasca facturile si sa-ti furnizeze obiectul muncii (nu inventam apa calda iar) poti foarte bine sa infiintezi o firma. dupa aia e la latitudinea ta daca faci din firma un SA cu cifra de afaceri de miliarde sau ramai la stadiul de firmulitza. unii se multumesc si cu mai putin. si apropos furnizam servicii (cu firme private) altor firme private nu unor firme de stat ca sa eliminam si alte posibile acuze viitoare de capusare, etc.

eram dispus sa sustin firma cand incasarile au scazut datorita crizei (am si facut-o pana in dec '09, n-am inchis-o imediat) dar n-am mai fost de acord sa fac asta si sa dau si o taxa de smecher statului. cu ce-am gresit (vorbesc in numele sotiei)? ca aveam datoriile la zi, ca a venit garda si ne-au dat amenda pe motive de cacao? ca plateam 2-3 salarii si impozitele aferente si generam cheltuieli? iar onor statul ma belea cu licenta, autorizatie care se schimbau mai des decat trebuia...

e firma mea, sunt propriul arbitru. poate maine mi se scoala sa nu muncesc si-mi asum consecintele. n-am nevoie de inca o necunoscuta in ecuatia asta. statul a creat un cadru legal si facilitati zero. am acceptat regula jocului, m-am acomodat din mers cu unele schimbari dar nu accept ca la fiecare
pas statul sa schimbe regulile in defavoarea mea.


Scuza-ma daca gresesc, sau sunt un pic rautacios, dar la cifra de afaceri intre 100.000 EUR si 1.000.000 EUR esti deja imm si nu microintreprindere. Adica ai 16% impozit pe profit (+ inca 16% pe dividende). Poate fi intr-adevar un caz nefericit in care cei 8600 ron pe an sa reprezinte tocmai profitul in an de criza - adica 716 ron/luna, dar si fara forfetar, nu cred ca firma asta te tine in viata. Pentru 716 ron/luna nu merita sa te strafoci sa tii o firma si mai bine o inchizi. A, ai alte beneficii pe care le plateste firma si se deduc? Totusi la peste 100.000 EUR /an....

P.S. nu lucrez la anaf. am si eu firma, si eu sunt tot in categoria asta de c.a. (cu criza asta... mi-a scazut de peste 3 ori), numai ca la noi in domeniu cadrul legislativ e foarte strict (o gramada de chestii de declarat) si noi platim impozite de mult timp, asa ca suntem obisnuiti.
solmar
QUOTE (Mircea104901 @ Jan 6 2010, 06:14 PM) *
Scuza-ma daca gresesc, sau sunt un pic rautacios, dar la cifra de afaceri intre 100.000 EUR si 1.000.000 EUR esti deja imm si nu microintreprindere. Adica ai 16% impozit pe profit (+ inca 16% pe dividende). Poate fi intr-adevar un caz nefericit in care cei 8600 ron pe an sa reprezinte tocmai profitul in an de criza - adica 716 ron/luna, dar si fara forfetar, nu cred ca firma asta te tine in viata. Pentru 716 ron/luna nu merita sa te strafoci sa tii o firma si mai bine o inchizi. A, ai alte beneficii pe care le plateste firma si se deduc? Totusi la peste 100.000 EUR /an....

P.S. nu lucrez la anaf. am si eu firma, si eu sunt tot in categoria asta de c.a. (cu criza asta... mi-a scazut de peste 3 ori), numai ca la noi in domeniu cadrul legislativ e foarte strict (o gramada de chestii de declarat) si noi platim impozite de mult timp, asa ca suntem obisnuiti.


s-a nimerit ca rulajul era f mare si adaosul f mic, de unde un profit mititel care a scazut cu criza. ti-am scris asa rapid care erau sumele. pur si simplu n-a mai fost oportuna firma si-am suspendat-o, dar daca nu era forfetarul nu o inchideam, o tineam cu cheltuieli minime. posibil ca dupa criza sa fi avut chiar mai multe sanse ca deh si concurenta a fost lovita. dar nu cred ca o sa mai avem noi chef de o supa reincalzita.

ii oferea o independenta financiara sotiei fara prea mari batai de cap, a durat vreo 4 ani. in primul an am bagat bani, in al doilea am fost even, apoi a inceput sa scoata profit si ne-am recuperat investitia initiala si daca mergea tot asa avea sanse sa o dezvoltam. apoi a venit criza si s-a ales praful, dupa cum spuneam. eu am alta afacere dar aveam si oarece confort mental stiind ca mai avem o firma. nu stii niciodata de unde sare un iepure...
Mircea104901
corect. e un caz nefericit. dar mai multe dezavantaje a adus criza, nu neaparat forfetarul. Nici eu nu zic ca e ok sa se aplice tot felul de impozite, dar totusi, sa faci din forfetar un killer al economiei, un dezastru prin care somajul creste cu x % ,.. e cale luunga. Sa nu zic ca nu e adevarat si ca, de fapt, altele sunt motivele.
Poate ca somajul a crescut pentru ca stiu o gramada de firme cu activitate 0, la care patronul era angajat, asa, pentru vechime cu salariu minim. Platea doar contributiile care se cuveneau (modice de altfel pentru salariu minim, si atata timp cat mergea vechimea). Si normal ca o data cu aparitia forfetarului, patronul a suspendat firma si s-a bagat in somaj. Doar ca, presa uita sa spuna ca somerii respectivi sunt someri de mult timp, si ca ei, de fapt, nu produceau nimic. Erau angajati scriptic.

Se mai adauga cazurile mai putin fericite cum a spus solmar, dar pe el l-a afectat criza de fapt, ca pe noi toti. Si noi am facut reduceri de personal chiar de luna asta. Asta e, vremurile sunt grele; speram sa reusim sa ne tinem pe linia de plutire. Daca nu, asta e, ne reorientam.

Masura forfetarului trebuia luata de mult, nu acum in an de criza.
solmar
QUOTE (Mircea104901 @ Jan 6 2010, 07:04 PM) *
Masura forfetarului trebuia luata de mult, nu acum in an de criza.

nu sunt de acord cu forfetarul. sunt cazuri in care planuiesti o chestie cu multi ani inainte si tii o firma pe linia de plutire cu cheltuieli minime. asa nu mai ai oportunitatea asta. eu nu fac o firma pe principiul ca in primul rand sa-i fie statului bine, ci in primul rand sa-mi fie mie bine, apoi urmeaza...
n-am de ce sa gandesc deschiderea unei afaceri prin prisma asta. aici vorbim de munca mea, o idee sau mai multe la care statul are dreptul sa ia un impozit dar nu sa fie partener cu mine. de pilda ai o activitate sezoniera - ce faci? platesti impozit si pentru celelalte 9 luni? nu mi se pare echitabil. ai fixat o cota de impozitare, pai las-o asa pentru toata lumea. la noi e un talmes balmes. serios.
nu unul are scutire, unul are facilitati si altul nu. si sa se aplice la fel si la stat si la privat. aici vorbim de masuri discretionare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.