Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Romania, dupa 6 decembrie 2009
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
HalbaSus
Tudor, din nou ajungem la ordinea importantei ? pentru tine ce e mai important ? sa se confiste averile coruptilor ? (apropo, ce se intampla cu aceste averi... intra in bugetul de stat... de unde vor fi furate de noii corupti care sunt corupti buni si saraci, spre diferenta de coruptii vechi si bogati) sau sa se respecte principii elementare de drept cum ar fi prezumtia de nevinovatie si sarcina probei incumba celui care face o afirmatie (daca eu zic: "coruptule care esti tu corupt!" atunci trebuie sa DOVEDESC asta, si nu ala trebuie sa dovedeasca faptul ca el nu e corupt) ?

Principiile astea odata incalcate, creaza un precedent, odata ce dispare prezumtia de nevinovatie e pa pa cam tot ce inseamna stat democratic... Tu zici ca aia din alianta PSD-PC-PNL sunt rai si corupti si isi protejeaza averile... sa zicem ca maine vin ei la putere (cred ca e evident ca sansele ca PDL sa mai castige ceva sunt minime). Prin urmare va fi un guvern psdist condus de ponta (care parca a fost procuror) si folchistul presedinte (pe care tu il banuiesti de tendinte dictatoriale) iar prezumtia ta de nevinovatie s-a dus dracu ca asa i s-a parut lu doamna Kovesi ca e mai bine... ca e prea greu sa dovedeasca faptul ca cineva e corupt si e mai usor daca trebuie ala sa isi dovedeasca nevinovatia...

Vrei sa reduci coruptia (treaba cu eliminatul eu o consider utopica), ok, bravo, exista mijloace pentru asta: faci procedurile mai trasparente, institui sanctiuni pecuniare pentru contractorii care depasesc termene sau bugete, etc...

Vrei sa prinzi coruptii ? Prinde-i. Cine naiba te opreste ? (ai la dispozitie SRI, DNA, ANI, DIICOT, PITICOT, de toate) Ahh, nu poti ? Esti incompetent ? Si asta e un motiv bun sa modificam constitutia ?
adrian_flavius
+5 thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif
T u d o r
Ok, renunt eu la ideea asta. Sa ramana cum a fost totul, e mai bine asa. Doar sunt atatea rezultate notabile si sa vedeti cate vor mai fi dupa ce coruptii astia nu vor mai fi la putere si vor veni imaculatii. Doar coruptie = PDL, stie toata lumea ca ei arunca doar fumigene pe piata sa-si ascunda adevaratele intentii.
HalbaSus
Tudor, nu ma intelege gresit, nu a zis nimeni ca PSD/PNL ar fi incoruptibili (ba chiar avand in vedere ca prima guvernare post decembrista a fost PSD-PDL (pe atunci o ardeau in gasca si li se zicea FSN)) as spune ca cele doua partide au inventat coruptia in varianta ei post-decembrista.

De data asta nici macar nu vreau sa dezvolt teorii conspirationiste. Ba mai mult, sa presupunem ca PDL-ul si matrozul nu au nicio legatura cu coruptia in afara de faptul ca lupta cu ea. DAR. Tu ai uitat ce ziceam eu, dupa ce pleaca de la putere incoruptibilii (banuiesc ca la un moment dat PDL va parasi guvernarea... right ?)... vor veni coruptii (PSD/PNL) iar coruptii vor avea la dispozitie toate mijloacele de opresiune (SRI, DIICOT, PITICOT, ANI, DNA, draci, laci) si vor putea lua la rost pe absolut oricine vor dori (ca doar e vorba de oameni rai) fara ca acestia sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie.

Si atunci te trezesti ca procurorul controlat politic incepe sa ia lumea la intrebari: "Tu, esti membru PDL ?" "Da, sarumana"..." Auzi, ia explica tu de unde ai casa, masina, cine te angajat, pe ce considerente, de ce ai primit sporul cutare, auzi... dar nu mai bine te chemam sa dai niste declaratii la DNA ca poate ai sufletul incarcat... si oricum pornim de la prezumtia ca esti un corupt care ai supt sangele tarii iar tu va trebui sa dovedesti ca defapt nu ai furat nimic, nu ai conturi in elvetia, nu ai luat foloase necuvenite, si in general ai fost un cetatean model.

Sau ce ? nici PSD-ul nu e in stare de asa ceva ?

Deci ideea lui Kovesi nu e proasta pentru ca e ea sluga lu' Basescu si drept urmare nu ar putea emite o teorie corecta. Ideea e proasta independent de acest fapt.


adrian_flavius
asa am inteles si eu, de prima oara, problema...nu e o chestie legata strict de PDL, ci de prezumtia de nevinovatie...

Ce lege era aia de pe timpu' lu' impuscatu', cu ilicitu'? Legea 18, cumva? Daca nu aveai cum dovedi provenienta anumitor bunuri, se confiscau...tare de tot...si fff drept...din toate punctele de vedere...ne intoarcem acolo?
solmar
Tudor, come on... este evident ca imi doresc coruptie, doar imi trag seva din ea. Iau si dau mita (sume exorbitante) cu o usurinta debordanta si fac asta dintr-o pozitie publica!!! Stau in continuare la deruta intr-un apt cu 2 camere ... dar am in conturi cel putin cat Mubarak.

Eu vreau sa fie aceeasi lege pentru toata lumea. Atat timp cat legea se indoaie pentru unul sau altul, pe considerente politice, ma simt nedreptatit. In plus faptul ca unii au beneficiat si inca beneficiaza de aplicarea incorecta a legilor creaza un precedent care poate fi asimilat de dreptul roman. Dreptul de a avea 3 oua! La fel cum lumina nu mai iese din gaura neagra asa si dreptul celor cu 3 oua sa fie judecati altfel decat ceilalati.

Peste tot in lumea asta, bogatii sunt tratati mai cu blandete, dar cand legea este fara echivoc se duc si ei la parnaie. La noi s-a facut din asta un scop de viata, sa te realizezi politic ca legea nu se mai aplica.

O alta problema, aparatul justitiar e corupt. De ce ar accepta cineva, oricine sa fie arestat de unul care a primit spaga de la un violator sau de la un hot sau criminal!? De ce legea trebuie implementata sau ajustata de cei care au incalcat-o prima data. Hai sa fim cinstiti si sa-i ducem la lada de gunoi a istoriei si a Romaniei pe toti care au gresit incepand cu Iliescu si terminand cu Basescu si eu nu mai am de ce sa comentez pe forum. Hai sa vedem pe bune cei cu flota, cu Alro, cu toata economia de stat indiferent ca a fost lasat in paragina (in care caz sa plateasca taxa de parloaga si managerii de stat care acum sunt mari scule pe bascule in politica) sau instrainata pe 2 lei, ca pot fi gasite capete de acuzare.

Retrageti frumos suportul lui EBa, Vadim, Jiji ca pe mine ma roade asta, scoateti frumos imunitatea parlamentara, puneti-le si lor microfoane in pereti (la cererea DNA si a sefului statului) si curatati parlamentul de lichele. Curatati capul pestelui imputit si apoi veniti sa aratati cu degetul la coada ca au defecte...






T u d o r
In perioada PDL au fost arestati destui membri ai acestui partid (si unii condamnati, altii sunt pe teava) pentru ca argumentele tale sa nu aiba suficient fundament. Chestia e ca, asa cum am mai spus, cand ii ia pe ai lor justitia isi face datoria iar cand ii ia pe ailalti iesim in strada si tipam de abuzurile portocalii.

Din partea mea sa schimbe legile, sa poata sa-i ia si matusii Tamara bunurile pe care nu le justifica decat in calitatea ei de ruda a lui X-ulescu. Cred ca va e cunoscut ca toate casele, terenurile, masinile si conturile rudelor vamesilor alora sunt safe datorita sistemului nostru judiciar, nu? Faci 2-3 ani de parnaie (nu la comun cu fraierii ci la first class ca deh, esti din sistem) si apoi te intorci la milioanele tale. Nu vreti sa unim topicul asta cu cel cu Loto? Intrebare: cat trebuie sa furi in tara asta pentru a merita cativa ani de parnaie? Si voi veniti sa strigati ca se vor face abuzuri... Pai abuzurile astea va lasa reci? Solutii va rog, altfel ramane cum a fost, adica ca-n tren. Si toate discutiile astea de pe topic sunt inutile, inseamna ca e bine cum e si noi me lamentam aiurea cand de fapt totul e doar o problema de apartenenta/afinitate politica, nu? Eu vreau sa fie bine in tara asta si pentru copiii mei si pentru noi. Voi ce vreti? Un status quo, o schimbare dar fara schimbare?

Ok cu eba dar cu restul care e problema? Iar cazul pasat cred ca e destul de clar, la PSD cum se mai face scutul?
solmar
Tudor, n-o lua personal ca n-are sens. Fa un pas lateral si vezi cum s-a luptat sapte ani PD-ul si Base pe rand cu:
- profesorii corupti
- medicii corupti
- pensionarii corupti
- asistatii corupti
- aparatul de stat corupt
- agricultorii corupti
- politistii corupti
- militarii corupti
- buticarii corupti care furau de la stat si trebuiau ingenunchiati cu forfetarul...

Ei bine dupa ce au terminat cu poporul si au obosit in lupta cu coruptia au inceput sa se ia si de coruptii adevarati. De ce doamne iarta-ma nu s-a luat in piept cu ei din prima zi? De ce nu a decretat legea lustratiei in prima zi de mandat? A asteptat 7 ani. Roberta Anastase, Ritzi, borduri, asfalt, Nuti, Berceanu... pe astia nu-i vede? Nu e neaparat coruptie la Roberta dar nici sa minti la o adunare ... Hai sa-ti aduc aminte de marele scandaluri fara finalitate: Patriciu, Vantu, Becali.... milionari care au vazut puscaria. Finalitate zero!!!!! Ion Ion Tiriac da statul in judecata ca a fost lezat si blazat si cere despagubiri de cateva milioane. Unde si cum naiba dispar probele - acolo intra cine vrea, nu sunt camere de luat vederi? Ti-am spus ca la primul sprit iti spun niste chestii care te vor da pe spate... Ai putina rabdare!

Cazul Pasat - pai nu mai exista rusine in parlament! Colegii lui de la PDL l-au scos basma curata. Asta uiti sa spui. De ce nu dispare cu totul imunitatea parlamentara?

Vrei curatenie in tara, incepe in propria ograda nu cu dusmanii si dupa ce ai terminat la tine in ograda poti sa le tai tendoanele la toti, la rand! E OK asa?
T u d o r
Un sustinator al opiniei voastre. smile.gif

Solmar, tu esti om citit si ai vazut multe la viata ta. Pai esti in stare sa crezi ca miliardarii aia extrem de influenti ar putea sa pateasca ceva in orice tara din lume? Poate in Rusia daca l-ar supara pe Putin dar inteleg ca genul de mic dictator nu e bun la noi. Tiriac tatal a avut "mici" probleme cu fiscul in Germania si a patit ceva? Helmut Kohl? Cred ca e evident ca astfel de oameni beneficiaza de un fel de imunitate oriunde in lumea asta, indiferent ca ne dam noi peste cap pe un forum sau pe 1000. Sa vedem si cum se solutioneaza scandalul Berlusconi sau Chirac. Tine careva vreun pariu? rolleyes.gif

Cat priveste lista asta a ta e un exercitiu de rautacism.

- Profesorii trebuie sa plateasca impozit pentru ce castiga din meditatii? Te rog sa imi raspunzi care e parerea ta sincera.
- Cu medicii care treaba?
- Cine a zis ca pensionarii sunt corupti? Daca egalizezi sansele in fata legii pentru TOTI pensionarii se numeste abuz?
- Asistatii? Sa inteleg ca opinia ta e pentru asistenta sociala? In ce conditii?
- Aparatul de stat corupt...aici da! Din pacate nu despre coruptie e vorba aici ci despre ineficienta. Parca si tu injurai la functionari mai acum ceva vreme pentru diverse, nu? Dar daca se atinge cineva de aparatul functionaresc sari la el?
- Agricultorii corupti. Aici da, ar fi ceva de discutat, nu despre coruptie ci despre eficienta fondurilor aruncate in fundul agriculturii cu zero retur in bugetul statului. Asta e opinia mea si din pacate aici nu s-a facut nimic. Si ar fi fost multe de facut.
- Politistii corupti. Huh? unsure.gif Exista asa ceva?
- Militarii care e problema cu ei? Cine i-a implicat? Te referi la generalii aia care au facut nu stiu ce matrapazlacuri? pai aia sunt "toti militarii" sau faci si tu ca aia de la Antene cu manipularea? smile.gif
- Buticarii... cred ca aici ai dreptate.

As mai adauga eu liderii de sindicat corupti. Liviu Luca? Hossu si ceilalti? Vrei sa stii mai multe? Intreaba-ma in particular cu prima ocazie.

Daca vorbim despre Basescu si realizarile lui in anii cat a fost presedinte hai sa vedem. In perioada Tariceanu cat timp a controlat el guvernul? Vreo cateva zile la inceput, pana s-a luat de Patriciu. Ai uitat discutia dintre Tariceanu si Macovei cu privire la Patriciu? Apoi dictatorul totalitar n-a reusit sa faca nimic fara guvernul care ii era potrivnic. Avem vreo opinie diferita aici? Nu cred, e evident. Apoi alianta cu PSD in care s-au vanat unii pe ceilalti peste tot. Cand a ramas cu Boc care il asculta au inceput sa se miste unele lucruri. Prea putin daca ma intrebi pe mine dar nici nu stiu ce se putea realiza mai mult. Eu cred ca se poate, cu conditia ca oricine va veni din 2012 sa continue reformele.
solmar
Tudor
Daca astia te pun prim ministru in locul lui Boc vezi ca ai niste obligatii PSSUR. Sa nu-ti faci iluzii.
Ma lasi cu Voiculescu... am inchis pagina la fel de repede pe cat am deschis-o. Mai ales ca stiu chestii din perioada Crescentului si am prieteni peste hotare care ma mai intreaba din cand in cand what is that shark doing...
Atentie plecam de la lozinca "Romani, sa traiti bine!" Asta a promis, altceva a facut.
- profesorii - platiti bine de stat; meditatiile sunt un instrument aparut din 2 motive: lipsa de bani a profesorilor si o metoda de mita mascata a elevilor. probabil ca 5-10% isi ating scopul didactic dar nu mai mult. da-le la profesori salarii bune (6-7-8 sute de euro) pt nivelul nostru de trai si iti garantez ca va disparea si moda meditatiilor; n-are sens sa te expui daca se face scoala la scoala si nr de elevi care se mediteaza scad iar veniturile deasemenea. daca reusesti sa introduci banii de meditatii in sistemul de invatamant atunci dispare si latura eludarii taxelor. sunt creiere care pot pune cap la cap chestiile astea si sa gaseasca mecanismele.
- medicii - deasemenea salarii mici; au fost fortati sa plece din tara; consecintele se vor vedea pe termen lung; si asupra lor s-a aruncat anatema coruptiei; drept pentru care base s-a operat in austria
- pensionarii - care-i motivul reducerii pensiilor?
- aparatul de stat - cat timp e si el sub comanda politica e greu de cosmetizat. se vad ghiocei si buruieni in egala masura. inainte vedeai numai buruieni. lipseste deopotriva si educatia si spiritul civic, cetateanul nu-l sanctioneaza prompt pe functionarul impertinent, corupt, etc
- africultura (nu suna rau) - taxa pe parloaga. de ce nu exista o taxa asemanatoare (criterii de performanta sunt doar pe hartie) si la societatile de stat, privatizate unde au domnit niste directori pusi politic, dar n-au platit niciodata pentru falimentarea lor
- am uitat de biserici si popi. e bine sa te inconjuri de ei la evenimente. dar cu dosarele lor la secu cum ramane? cine va vrea vreodata sa faca curatenie in tara trebuie sa faca si in BOR.
....
In loc sa ne ocupam de dezvoltare, ne ocupam de taxe, impozite, balarii. Stagnam in coruptie, in ineficienta, stagnam ca tara si trendul e sa o luam in jos. Eu sunt de acord sa facem tam-tam cu 1200 de mascati si sa arestam tot parlamentul samd. Sunt de acord ca base sa inceteze cu demagogiile ieftine: romani! luati produse romanesti, inclusiv masini iar fie-sa sa se plimbe in RR Vogue.
Dar nu sunt de acord sa arestam vamesii pe criteriul ieftin "sa moara capra vecinului" ca vamesii sunt mai sus pozitionati in clasamentul coruptilor. Toti coruptii sunt la fel - si ala care se vinde pe 100 de lei si ala care se vinde pe 1 milion. Vrei sa-ti spun un paradox, parte din mascatii aia au stat la masa, la sprituri, la chiolhane cu vamesii si politistii pe care i-au arestat. Si au baut, au mancat, le-au cantat lautarii, le-au dansat "fetitele" (au si dormit in vilele in care se intalneau) si la sfarsit au platit cu bani din spaga. Sau n-au platit deloc. Pai ce fel de justitie e asta. Mancam, bem , fuchem dar uitam sa platim, platesc fraierii....
Am mai spus-o, daca se apuca astia sa scuipe parte din ce stiu, o sa cada din aia cu "numere mici la masina"... asa ca si acest capitol se va incheia repede. Nu uita ca vama si politia de frontiera sunt institutii colege cu capitaniile de port. Iar daca incepe efectul dominoului se ajunge la fosti colegi de-ai lui base. Si unii mai au hartii din dosarul flota.... Si nimeni nu vrea Circul Globus la el pe strada.
T u d o r
A inceput teroarea portocalie. Ticalosii iar dau cu fumigene.

Ati observat cumva ceva interesant in articol? Ceva deosebit? Nu, in afara de coloratura politica a primarului cu pricina. Sa fie asta din cauza ca cei de la antene au uitat sa precizeze ca este membru PDL marcant, un membru al unui partid mafiot, acest stigmat portocaliu pe cinstea Romaniei? Cum sa uiti asa ceva?! Presedintele si guvernul trebuie sa-si dea demisia in semn de rusine suprema pentru fapta colegului lor de partid!

Ups.... concurenta nu trece cu vederea esentialul stirii de pe antene. Insul este membru PNL. Oare de asta sa fi fost considerata neimportanta informatia despre apartenenta politica a primarului? Sau doar o dezinformare prin neinformare corecta si completa? Partidul aliat al lui Voiculescu nu poate sa creeze un astfel de pesonaj din sanul sau, este exclusiv portocalie coruptia in Romania. Deontologie profesionala? Fuck it, long live us and our allies.
HalbaSus
Tudor, tu ca membru PDL ce parere ai despre disputa Blaga vs Base ? Pe cine pariezi ?

P.S: Daca nu poti raspunde in public te inteleg, discutam data viitoare la un pahar.

P.S.2: in caz ca nu e evident eu tin cu Blaga, oricine e impotriva lui Base imi devine automat mai simpatic biggrin.gif
Gottfried
Referitor la Pool, eu unul l-am votat pe Geoana ca sa nu iasa Basescu. Acum l-as vota si pe cel cu cea mai mica sansa.
Baby Blues
V-am mai spus si pana acum si o sa repet pana o sa ma doara buricele degetelor de la tastatura: Toti sunt o apa si-un pamant. Nu e nici o diferenta intre conducatorii, membrii partidelor din Romania. Problema este ca n-avem viitor. Cert este ca PD-L-ul are nesansa sa guverneze tara pe timpul unei recesiuni economice mondiale dar parca prea isi dau cu stangul in dreptul non- stop.
T u d o r
BB: evident sunt de aceeasi parere ca si tine. Ma deranjeaza ca unii sunt priviti ca niste sfinti si ceilalti ca niste diavoli, atata tot.

Halba: n-am bre nici o problema sa discut despre asta. La tine Basescu e ca SUV-ul, orice e despre el e rau si gata. Disputa dintre Blaga si Basescu o vad in felul urmator. Blaga vrea procente in sondaje pentru PDL. Asta ar insemna sa dea drumul la bani catre consum si toate care ar urma, cam cum a facut Tariceanu in 2008 inainte de alegeri. Tu ar trebui sa-l sustii pe Basescu pentru ca datorita politicii lui economice PDL ar putea sa nu mai intre deloc in parlament la anu'. biggrin.gif Cu toate astea eu, membru PDl sustin sa se faca pana la capat treaba. Au inceput pe un drum si trebuie sa-l continue pentru ca daca se opresc ei urmatorii (adica alianta social-liberala - wtf?!?!) sunt convins ca nu vor face altceva decat sa reia vechile apucaturi de politician de Dambovita, adica pomeni in salarii, pomeni in asistenta sociala... pomeni de toate felurile contra voturi. Poate ca nu-ti dai seama ce inseamna asta pe un termen mediu-lung pentru o tara saraca dar sper ca-ti poti imagina ce ar insemna pentru tine sa consumi pe prostii mai multi bani decai ai cu totii. smile.gif
RUE
Tudor, tu chiar crezi in aburelile astea?
La cata minciuna si coruptie fac chiar ai tai colegi de partid m-as face mic, mea culpa si as bea 2 litri de apa in fiecare zi!
Problema e ca daca as vrea sa fac politica nu as avea in ce partid sa ma inscriu doar il al lui Halba poate.
Poate ca pe plan local, asta e mecanismul reusitei in cariera profesionala, partidul, sedinta, dar nu realizezi ca esti integrat intr-un namol?
Daca ai coloana (nu politica) de ce nu ti ai dat demisia din partid cand doamna sefa de camera a jucat in picioare constitutia? cand impozitati pensiile tuturor (nu zic nici de micsorarea pensiilor speciale militare), desi toti au muncit pt acel drept?
Parintii mei au invatat carte si pdlisti si psdisti, iar tatal meu are convingeri liberale si nu din intereseul functiei cum pot sa le aiba cei ca tine, ci din ideologie.
De ce sa le impoziteze acest drept care e si mic dar pentru care au muncit peste 35 de ani. Tu ai 35 de ani de viata sa realizezi cat au muncit pentru pensia de profesor impozitata?
Sper ca nu te am atins direct si sa nu simti ca e un atac.
T u d o r
N-are sens sa incerc sa-ti combat ideile atata timp cat ai adus in prim plan persoanele.
N-am cum sa nu ma simt atins direct atata timp cat asta ai facut. N-ai de unde sa stii cum sunt eu sau cei ca mine si nu imi face placere sa ma judeci tu sau altcineva. Inteleg ca cei care gandesc ca mine ar trebui sa bea 2 litri de apa, sa-si faca mea culpa si sa taca. Asa voi face. De altfel in cei 16 sau 18 ani de viata ai mei n-aveam cum sa ating intelepciunea. Am incercat intotdeauna sa ma feresc sa atac un om ci doar o idee, asa cum e scris si in avatarul meu. Mi se pare de prost gust ce faci tu. Nu ca te-ar afecta in vreun fel si nici n-am astfel de asteptari.
RUE
Tudore!
Chiar crezi ca vor salva tara din haosul si mai profund din prezent?
Ce faci tu ca membru de partid? Ce face un banal membru de partid sa zicem, pt daca te ai inrolat membru inseamna ca se sustine o idee, o politica.
Altfel simpatizezi cu un partid, il votezi cand e cazul, te informezi cu privire la el.
Sa zicem ca in caz particular esti altfel decat cei care nu sunt membri (desi sunt multi ca vor sau nu vor, dar la tara ii inscrie primarul). Tu iti votezi neconditionat partidul si reprezentantul local, presedintele. Cei care nu sunt membri voteza acum cu unul, peste 4 ani cu celalalt.
Eu de ex votez cum poate fi mai realistic bine pentru tara, viitor. Inteleg ca politica e un joc murdar si nu poti sa ma contrazici in asta.
Probabil ca as vota un independent acum care sa aiba ceva de facut nu mincinosii. Nu am votat in turul 2 (ca sa mentionez si asta) pt ca nu aveam ce.
Cred ca ai spus undeva ca probabil si politica ti a dat o sansa in cariera. Ce ai facut pentru asta?
Ai fost consilier local? Ai promovat ceva pentru societate? AI cerut doamnei din parlament sa si dea demisia de onoare?
Fiind in organizatie locala ajungi sa vorbesti cu senatorul/deputatul. In afara ca ii sprijiniti si votati in organizatie, ce mai face un partit pe plan local?
Robu mi-a fost profesor in facultate. Nu am o parere f buna despre el ca si politician. E liberal, nu e nici rosu nici portocaliu dar tot nu m a convins ca a facut mare lucru pentru cei care l au votat (ma refer la Timis). E un intelectual major, dar nu l vad activ ca si politician la nivel de parlament.
Daca va candida ca primar in Timisoara o sa l votez pt ca vad ca isi face campanie cu parcul copiilor care e in ruina de 15 ani si e singurul care spune ca vrea sa repare acest fapt pe langa faptul ca va avea in atentie mediul scolar si universitar.
T u d o r
Da, tie ti se pare mai normal sa nu te implici, sa stai pe banca de pe margine si sa critici. Eu am ales sa ma implic. Am fost propus pentru functia asta (care nu e mare rahat, btw) nu pentru ca am fost cel mai rapid lipitor de afise ramas in viata si nici pentru ca am lustruit clantele prin partid ca nimeni altul. De altfel mi s-a si reprosat ca nu sunt suficient de activ politic, asa ca uite poate asa ajung sa-ti devin chiar simpatic. Si da, in activitatea mea asa zisa politica am propus senatorului partidului un intreg proiect de lege pe specificul meu profesional. Nu stiu ce s-a intamplat cu el dar probabil ca nu a ajuns la rand pentru a fi dezbatut. In alta ordine de idei politica pe care o fac eu (si o fac in fiecare zi) este cea pentru care am fost numit. Adica imi fac treaba cat pot eu de bine. Altceva nu mi s-a cerut.
Nu-mi place politica in esenta, e urata si te forteaza la compromisuri. Din fericire n-a fost cazul pentru ca nu avea cum la domeniul meu de activitate iar eu nu am dat niciodata ocazia sa gandeasca cineva despre mine asa. Si nici spaga n-am dat pentru functie. De altfel nici nu stiu pe cineva sa fi dat la partidul meu. In schimb stiu la altii cand a fost vremea lor sa numeasca diversi sefi.

Si crede-ma ca nu ma plateste nimeni la numarul de caractere postate pe forumuri. Sunt convingerile mele, le-am mai explicat aici iar faptul ca tie ti se par gresite nu-ti da automat si dreptul sa ma judeci. Poate am reactionat prea agresiv dar m-am saturat sa fiu inclus automat intr-o anumita categorie pe un singur criteriu, cel al generalizarii. Poate stiu mai multe decat multi dintre voi, poate inteleg mai mult din ce au insemnat anii 2009 si 2010 dpdv economic si cat de aproape am fost sa intram in incapacitate de plata.
Tu vorbesti despre parintii tai si inteleg modul tau de a privi problema, e unul subiectiv dar normal. Dar tu platesti impozit? Ti se pare anormal? Poate ne spune JK cat plateste un salariat in Belgia catre stat din brutul lui. Sau altii de altundeva. Cati oameni muncesc intr-o tara din Europa si cati sunt asistati. Cum se calculeaza pensiile acolo si cum se calculeaza in Romania. Repet, n-am ceva cu pensiile nimanui dar statul e aproape de colaps si nu mai poate sa le duca. Ar fi mai bine sa ramana mai mari pe hartie si sa nu si le ia? Sistemele de pensii sunt in faliment in toata Europa. Diferenta in multe cazuri e data de stabilitatea statului care pe acolo isi permite sa sutina un buget de pensii deficitar grav. Si asta in conditii mult mai bune decat la noi unde pensionarii sunt aproape la fel de mult ca si salariatii si pensia medie e destul de aproape de venitul mediu salarial.
Cat despre coruptie ce vrei sa spun? Coruptie e in toata tara si independent de culoarea politica. Am dat mai sus exemplul ala cu primarul PNL, lucrarile cu statul (adica cele pasibile de coruptie) sunt tot la ei mai multe. As vrea si eu sa se termine cumva cu ea dar fara rabdare nu se poate nimic. De bine de rau in perioada asta s-a miscat ceva. In celelalte guvernari aveam coruptie fara corupti. Batista pe tambal si joc de glezne mai departe. Acum presa ii da in vileag, DNA-ul mai salta pe cate unul, e mai mult decat nimic.
HalbaSus
Tudor, ai dreptate, pentru mine Base e raul absolut... si aici ma distantez usor de opinia colegului de partid Baby Blues. Adica sunt de acord cu faptul ca toti politicienii sunt o apa si-un pamant... cu exceptia lui Basescu, care cumva (nu stiu cum) a reusit sa-i surclaseze pe toti si joaca intr-o liga a lui. El e Escalade-ul cu bena si jante cromate de 24" (exista, l-am vazut si in Oradea) intre restul SUV-urilor (ca sa pastram comparatia).

Toate, dar absolut toate masurile lui Base au avut fie un caracter profund nedemocratic cu tenta securista (a se vedea exemple recente: presedintele stie CAND vor fi arestati, CINE va fi arestat si CE trebuie sa faca pentru a-si micsora pedeapsa), fie profund gresite din punct de vedere economic (gen taierea salariilor bugetare cu 25% si marirea TVA-ului intr-o economie si asa fragila), fie i aveau ca unic scop lupta politica (a se vedea "colaborarea" cu Tariceanu, cand toate actiunile presedintelui aveau ca unic scop sa-l f..a in gura pe Tariceanu). Iar in timpul liber insutla poporul roman in integralitatea lui (20% poponari, 99% manelisti, etc) sau diversi reprezentanti ai acestuia (tiganca imputita, gaozar, etc). Imi pare rau, dar Iliescu, Vadim, Gigi Becali, Tariceanu, Nastase, Hrebenciuc... nu sunt oameni cu care as iesi la bere, dar fata de Basescu sunt modele.

Eu nu am asteptari mari de la politicieni, eu ma astept sa fie toti o apa si-un pamant, ma astept sa fure groaznic de mult, nu ma surprind in mod negativ cu asta... Basescu insa... a parasit incinta.
T u d o r
@ Halba:
Ma, sunt de acord cu tine dar ai si niste exemple concrete? Ma refer si la deciziile alea, de unde stii ce trebuia facut? Stii tu daca mai luau salariatii la stat salariile sau pensionarii pensiile daca nu se luau masurile alea? Ai vazut si tu ca in toata Europa aproape s-a marit TVA-ul iar pensiile si salariile nu trebuiau micsorate daca nu le marea Tariceanu inainte de alegeri. Tu ai idee cat castiga un functionar cu pozitia mea in 2007-2008? Pai de unde fratele meu atatia bani?!
Si da-mi si exemplele alea despre cei care urmeaza sa fie arestati. Sa nu ramana doar vorbele ca te banui de subiectivitate si abia ce-ai recunoscut ca il consideri Escalade cu bena.
RUE
1. de ce nu ne spui si noua mai multe despre proiectul acela al tau? e secret pana se alege ceva cu el?
2. platesc impozit de cand lucrez si asta e din prima luna dupa facultate. cand plecam doar compania pentru care lucram incasa intre 25 si 30 000 usd pe luna pe munca mea, bani care intrau in tara si se plateau impozite. asta inseamna cam 1000 usd pe zi sau ceva mai putin.
in 620 zile pe proiecte estimez ca pe munca mea a incasat doar din manopera mea 500 000 usd. a cheltuit in medie cu mine 200 usd pe zi in medie. deci cu aproape 400 000 usd tot s-au incaltat. impozitul la asta fiind 19% inseamna ca s-au platit minim 35 000 usd impozite pe munca mea pe langa salarii.
doar un an in cariera am fost scutit de impozit si plateam ceva minuscul.

inainte sa se laude cineva de pe urma arestarilor recente eu zic sa asteptam finalul. sa nu fie o comedie. dar o sa mai dureze. nu cred ca vor avea timp sa dea condamnari in reim de urgenta pana in martie.

te -ai ars mai tare decat trebuia pt un asa numit atac direct. politicienii primesc asta la orice ora. este riscul lor. soldatul pe front primeste gloante.
T u d o r
Pai n-ai inteles. Eu nu sunt politician, sunt membru simplu intr-un partid. Unul vechi dar simplu, n-am nici o functie politica. Probabil mai sunt si altii membri prin vreun partid sau altul pe aici.

Proiectul meu e rodul muncii mele si a colegilor mei pe durata a 10 ani. Adica am lucrat efectiv si am intampinat problemele tehnic, fata in fata. De asta e mai bun decat ce e acum, e provenit din experienta celor de jos si nu din gandirea savanta a unora care n-au lucrat un minut efectiv in domeniu. Nu cred ca e locul aici sa discut problemele mele de serviciu. In primul rand e vorba de ceva prea tehnic pentru a fi dezbatut la off topic si nu vad ce am putea discuta despre el.
solmar
apropos de politica, pe la inceputul anilor '90 am avut ocazia sa intru in pnl dar ideea zmucita a lui radu campeanu cu candidatura regelui, toate scindarile inclusiv caricatura aia cu barbison, toate luptele pentru putere mi-au lasat un gust amar si mi-am spus ca n-am ce cauta acolo. se pare ca am avut dreptate atunci, iar acum cred ca n-as intra in nici un alt partid.
un alt partid de care sincer imi pare rau ca a ajuns unde a ajuns este pnt (cd). pacat, merita mai mult.
in pd (pdl) am urmarit vendeta lui base impotriva lui marian pana, dupa ce l-a calcat pe gat pe roman (care nu mi se pare cine stie ce chiftea politica, e un mascul bine, stilat si educat in strainatate si cam atat; urasc episoadele cand vorbea o ora fara sa spuna nimic de fapt, in schimb mi-a placut fluenta lui in engleza ...). in alta ordine de idei pd/pdl constanta e un caz aparte de oportunism in grup.
ne-ar trebui alti oameni politici... raman la parerea mea i-am avut pe Coposu si Ratiu si nu i-am pretuit. pierderea e a noastra...
T u d o r
Solmar, de acord cu Coposu, nu de acord cu Ratiu. Ratiu a fost un mic oportunist, fara anvergura celuilalt. Intr-adevar Coposu a parut din alt aluat decat ceilalti politicieni si a "beneficiat" de marea sansa sa nu ajunga la putere in viata. altfel poate acum vorbeam despre el ca despre Constantinescu...cine stie?!

In Valcea PD - actualmente PDL a fost cea mai buna alegere. Restul erau mai jos.

LE: Cine e Marian Pana?
HalbaSus
Tudor, mai tii minte cand dupa arestarea lu' baronu local cu probleme cardiace Basescu spunea ceva de genu "sa vedeti ce arestari vor fi in februarie" ? Ori e telepsihopupu, mafalda si a vazut in globul de cristal niste arestari misterioase despre care el nu stia nimic ori STIA exact cine si cand va fi arestat (nu merg mai departe sa zic ca el a decis si luna, nu cred ca un presedinte de stat si-ar permite sa dea ordine procurorilor whistling.gif ). Sa zicem ca o fi fost informat (stiti cam cat de putini oameni stiu de o arestare inainte ca ea sa fie facuta ?), merge mai departe "daca dati nume si prenume scapati mai usor"... mai las-o-n sange. Nu se poate, e prea de porc. Bine, stim cu totii ca ai la mana serviciile, procuratura si aparent si unii judecatori, da chiar trebuie sa iesi pe post sa-ti arati muschii si latura de "bad cop/good cop" ?

Referitor la salarii, da, aveau salarii mari bugetarii din "upper management", defapt salariile nu erau foarte mari, dar mai un spor de conducere, mai niste stilmulente, o maslina, o bomboana, se aduna... in opinia mea nu era cel mai grav lucru... banii aia erau pe de o parte apropiati de nivelul pe care ar trebui sa-l primeasca un om cu responsabilitatea aia, si pe de alta parte erau oarecum similari cu banii care se castigau in privat la acelasi nivel. Acum desigur problema se pune ca in administratia publica de multe ori numirile se faceau pe criteriile politice si nu de competenta astfel erau multi umflati fara nici un fel de competenta care se lafaiau pe salarii nesimtite, dar nu as putea sa spun ca asta era regula, iar pe de alta parte am vazut si sefi/sefuti prin banci ajunsi acolo pe criterii cu totul altele decat competenta.
Era OK sa ingheti salariile la nivelul ala (cum au facut ungurii, grecii si altii... ca dupa cum ziceati si voi criza nu a fost doar la noi), nu a fost insa deloc OK sa le tai (cu 25% teoretic, practic cu taierea sporurilor se ajunge si la 60-70% scadere la aia fara pile). Banii aia se intorceau in economie... o economie si asa slabita, ori tu luandu-i pe aia, tocmai ai asasinat afacerile "slabilor" care carau in spate "grasii".

De unde banii aia ? Pai as putea incepe cu "furati naibii mai putin" dar nu o sa o fac, pentru ca nu pot dovedi ca PDL-ul a furat mai mult decat PSD-ul sau alta guvernare (si repet, pe mine la guvernarea Basescu nu ma deranjeaza coruptia si furturile de proportii - aici sunt convins ca aproape toate guvernarile ar fi fost la fel). Dar cu siguranta erau si alte solutii. In alte locuri s-a putut, nicio tara din cele afectate de criza (nici macar Grecia) nu a luat masuri atat de drastice si atat de pompieristice (daca nu ai azi sa le dai bugetarilor 2.000 de lei, le reduci la 1.200... ok... dar cu ocazia asta ti-ai omorat si o parte din sursele pentru aia 2.000 de lei, asa ca maine nu o sa mai ai nici banii necesari sa le dai 1.200, le vei da 800... si tot asa...).

Desigur, e foarte greu sa gasesti argumente de genul: "daca eram eu, sau altii, era mai bine", nu am cum sa dovedesc ca era mai bine cu PSD-ul, sau cu Geoana sau cu restul politicienilor din categoria "toti o apa si-un pamant". Dar nici tu nu poti dovedi cotnrariul tongue.gif Insa totusi faptul ca suntem tara care se descurca cel mai greu cu criza asta (chiar si dintre tarile din zona, nu compar Romania cu Germania sau Belgia) este un semn ca baselu' a fost cel mai prost din curtea scolii (in general nu sunt de acord cu punerea intregii responsabilitati in carca unei singure persoane, dar in cazul asta, cand presedintele avea o simpla portavoce pe post de prim ministru si supravegheaza indeaproape (ca sa nu spun controleaza) justitia... imi pare rau, nu pot gasi alt vinovat).

P.S: Da sunt extrem de subiectiv, basescu mi-e total antipatic. Dar antipatia fata de el s-a dezvoltat pe criterii obiective. In 2004 imi era simpatic pentru ca era anti-PSD, eu eram anti-PSD, eram de aceasi parte a baricadei, pe vremea aceea inca credeam ca e "tot o apa si-un pamant". Acum il consider escalade cu bena, desi poate e nedrept... fata de escalade.

L.E: Ca sa stiti si voi despre ce vorbesc:

solmar
QUOTE ( T u d o r @ Feb 18 2011, 09:53 PM) *
Solmar, de acord cu Coposu, nu de acord cu Ratiu. Ratiu a fost un mic oportunist, fara anvergura celuilalt. Intr-adevar Coposu a parut din alt aluat decat ceilalti politicieni si a "beneficiat" de marea sansa sa nu ajunga la putere in viata. altfel poate acum vorbeam despre el ca despre Constantinescu...cine stie?!

LE: Cine e Marian Pana?

De morti numai de bine. Ratiu avea un zambet si-o bonomie debordanta. E deosebit clipul mai ales dupa atata amar de vreme. Iar Coposu si Constantinescu nu pot fi comparati.


Viorel-Marian Pana - un nene care avea un inceput promitator (era la sfarsitul anilor '90, il executase pe Roman de ceva vreme) si care crescuse in PD, era sef la PD Constanta si devenise periculos. Marineru l-a provocat, asta nu s-a prins si a intrat in capcana si l-a mancat ala cu fulgi. Binse situat material, unul dintre primii actori pe piata SVM-urilor si a bursei. Se umpluse de bani in prin 94-96. SVM-ul lui se chema Capital Invest, acolo am intrat cu 900 de dolari, bani imprumutati si mi-am platit datoriile si-am facut bani de-o dacie...
T u d o r
@ Halba:
Vezi tu, Baselu nu e usa de biserica nicidecum. Dar pe partea economica sunt niste mecanisme foarte fragile pe care daca nu le reglezi fin ai sansa unica si irepetabila sa ajungi in kkt rau de tot. E vorba exact de ce intorci la buget vs ce dai de la buget pe salarii si pensii. Pentru ca daca iti permiti sa scoti din buzunar 10000 lei pentru un salariu atunci si returul in bugetele fondurilor sociale e mai mare. Btw, cam atat castiga un director pe vremea aia, echivalent cu 3000 euro. Net. Asta cu exceptia Finantelor unde atat lua si un sef de serviciu. Ti se pare ok? Mie nu. E salariu la stat, nu zice nimeni sa faci munca voluntara dar asta e mult prea mult. In privat nu se dadeau salariile astea decat la cativa, eu sunt de parere ca privatul trebuie sa castige mult iar daca nu esti multumit cu cat iti da statul ai libertatea sa intri pe piata competitionala privata si sa dovedesti acolo ca meritai mai mult. Si hai sa zicem ca meritau atatia bani, dar de unde? Din economia care duduia pe creditare?
Nu cred ca PDL fura mai mult decat ailalti. Ei sunt mai mediatizati, avand marile trusturi de presa impotriva pe fata. Adica si daca furi un ou la antene vor zice ca ai furat un bou. Cum dadeam exemplul ala cu primarul, cand e vorba de aliati aia uita subit sa-i arate apartenenta. Chestia e ca fiind criza economica oamenii sunt mai nemultumiti decat inainte si vad coruptia ca pe dusmanul suprem, cel care le-a taiat salariile, pensiile si alte beneficii. Si nu ca nu ar fi asa. Chestia e ca nu s-a putut stopa flagelul la nivel de putere. E vorba de o mentalitate veche si puternica, de niste retele de scos banii in buzunare carora nu au putut sa li se opuna. Oamenii sunt slabi si cand au painea si cutitul in mana... e greu sa se controleze, intervine lacomia.

Mare parte din clasa asta politica trebuie sa dispara iar DNA sa-i ajute. Asta ar face ca cei care raman si cei care vor veni dupa ei sa aiba o tema de gandire. Adica la ceva ce se poate intampla cand iti bagi mana pana la cot in borcanul cu miere. Se impune un nou partid si chiar am citit un tip care zice niste lucruri de bun simt. Se impune o noua viziune de a face politica. Si mai ales administratie.

@Solmar:
Da, frumos si melancolic. Interesant e acum sa vezi, dupa atatia ani, cata dreptate avea Ratiu si cat de putine stiam pe vremea aia. Iar Iliescu... smile.gif Ce limbaj avea omul asta, cum nu am realizat atunci si ce aiurea imi suna acum. Interesant.
HalbaSus
Cati oameni luau 100 de milioane net pe luna ? 1000 ? 2000 ? 10.000 ? Chiar atat de rau stam incat economia a fost zguduita de acele salarii ? Bine, erau exagerate (mai ales ca de multe ori erau luate de oameni care faceau mai mult rau decat bine) dar chiar atat de mult contau in economia romaniei ? Daca ar fi fost chiar atat de importante pierderile astea atunci din economia facuta cu taierea lor puteam construi o autostrada, sau se putea reduce cota unica. Unde s-au dus banii economisiti din taierile salariale ale bugetarilor ? Si nu, nu accept varianta "nu existau banii aia".
Mi se pare ciudat sa ma contrazic cu tine avand in vedere ca tu esti bugetar si eu nu. Dar crede-ma ca a fost o idee cat se poate de proasta pentru mediul privat.


solmar, PNTCD era un partid trist de pensionari frustrati, ei poarta vina (sau meritul ?) de a fi asasinat increderea romanilor in politicieni "cinstiti" si de a fi compromis mandatul lui Constantinescu, care, desi nu a fost un mesia politic a inteles cel mai bine rolul unui presedinte in sistemul constitutional romanesc. Decat inca un PNTCD, mai bine PDL (fara basescu evident care joaca in liga cu lucifer... si am auzit ca mai noul il cam bate).
T u d o r
Pai cate autostrazi au facut ceilalti? In perioada buna economica? Si acum, cand astia nu stiu de unde sa mai dea pensiile ai pretentii de la ei? Si uite ca tot se misca mai bine parca, au licitat niste tronsoane mai acusi, sa vedem ce-o iesi.

Si crede-ma ca e vorba de multi oameni care saltau de la stat peste 1000 euro pe luna net. Adica in jurul salariului mediu din Franta. E ciudat sa ne contrazicem in modul asta inversat dar eu chiar cred ca in mediul privat ai voie sa castigi oricat dar la stat trebuie sa respecti niste standarde. Mai ales ca managementul institutiilor si intreprinderilor/regiilor de stat e cum e. Daca ar introduce niste criterii de competenta manageriala in sutele de milioane pe care le castiga un director de hidro sau de regii autonome as intelege. Eu am criterii de performanta dar modul in care e structurat bugetul si lipsa de elasticitate a sistemului nu-ti permit sa iei niste masuri prea fanteziste ci doar sa reglezi niste fluxuri pentru atingerea criteriilor de performanta. Pacat, eu as vedea lucrurile altfel. Adica ai atatia bani pe care eu ti-i dau la inceputul anului si ai indicatorii astia de performanta. Vorbim la sfarsitul anului.

De acord cu opinia ta despre PNT. O deziluzie uriasa, a fost prima sansa reala de a schimba ceva. A esuat intr-o mare de coruptie, scandaluri si incompetenta. Iar Constantinescu a fost cel mai inutil demnitar care a luat salariul de la stat ever. In schimb se auzea ca cei din jurul lui, inclusiv membrii de familie au rupt tot ce au prins. Iar deasupra tuturor trona sfatul batranilor (senili) Diaconescu, Tepelea, Galbeni.
solmar
cand am scris mai sus "il executase pe roman", ma refeream la base.

cand ma gandesc la pntcd am asa o impresie, poate nerealista, romantica, ca pntcd e un partid conservator englezesc... de factura veche. evident acum este un balon de sapun, iar in istoria lui ca partid dupa '89 s-a fosilizat si a disparut. cel putin asta e perceptia mea. mi-as fi dorit altceva. ne-ar trebui un partid rigid, aristocratic, cu clasa, iluminat dar s-a schimbat si politica si politicienii. base e inca o sansa pierduta dupa multe alte sanse epuizate dupa revolutie. e un darth vader al politicii noastre. a ales partea neagra a fortei ... desi a avut mult mai multa priza la public in comparatie cu constantinescu. emil a esuat patetic, base nu e deloc patetic, are stofa de actor, circar. are si el ca orice om calitatile lui, dar a adunat toate defectele posibile si pe alea trebuie sa i le suportam noi. in plus a adunat o gasca de oportunisti care ii tin isonul.
T u d o r
PNT n-a fost niciodata un partid luminat. Cam toate contactele lui cu puterea efectiva a tarii s-au soldat cu mari esecuri. Atat pentru el cat si pentru tara.
RUE
Se pare ca desi esti bugetar si tu esti pe pozitia pentru care nu conteaza si nu se vede disfunctionalitatea legilor si ordonantelor fara cap si picioare:
- profesorii mintiti de voi, nu de tariceanu care era pe plecare ca le majoreaza salariile si nimic..
- ord care acum un an bloca salariile bugetarilor stii ce a facut? iti zic eu: a pastrat aceleasi salarii mari de fapt la multi care aveau salarii de merit, sporuri, ordinul mistrului (jumatate de salariu) pentru cei care le aveau si le au perpetuat inca un an fie ca aveau calificativele necesare sau nu, iar cei care au fost angajati recent nu pot primi acele sporuri ca si colegii lor pe motivul ca ordonanta respectiva nu permite.
Asta in conditiile in care fac munca la fel sau mai bine, fara a se mai face diferente. Stii care e ideea? Ca oricum pe langa cativa care au ramas cu aceste avantaje de atunci si nu contau (putini) marea majoritate de la ministere in jos care aveau sporurile si salariile erau tot cei care le pastrau. cam sefii ca sa nu zic faptul ca si tu poate beneficiezi de acest avantaj abuziv. Ma indoiesc ca nu ai acel salariu de merit.
Ce au facut in ianuarie 2011 a fost ca acelasi salariu din octombrie parca (cu salariu de merit si sporuri) sa fie perpetuat tot pt cine il avea si in 2011.

Alt abuz? sa mai cautam?
Era suficient sa taie acele sporuri, salarii de merit pe care nu se bazeaza lumea ca si permanenta si sa mearga mai departe, nu sa taie 25% in vara la toti.
A fos tun mare fas.. a taiat dar cei cu putin au ramas cu f putin si cei cu mult (7-8-9000 ron) au cu un sfert mai putin, dar tot mult.

Este sau nu asa? Daca nu raspunzi la asta o sa trag concluzii.
vio
CITAT( T u d o r @ Feb 19 2011, 12:32 AM) *
PNT n-a fost niciodata un partid luminat. Cam toate contactele lui cu puterea efectiva a tarii s-au soldat cu mari esecuri. Atat pentru el cat si pentru tara.




1000000% corect , dar as baga si PNL ul aici pt ca nu e nici el departe
HalbaSus
QUOTE
Iar Constantinescu a fost cel mai inutil demnitar care a luat salariul de la stat ever


Dupa standarde basescine de "presedinte jucator", da, asa o fi fost. Dar el a fost singurul care a inteles ca un presedinte nu e parlament sa faca legi, nu e guvern sa administreze tara si nu e nici justitie sa trimita la puscarie vamesi corupti (eventual sa negocieze in ce conditii vor fi eliberati).
De asemenea el a fost singurul presedinte care a fost presedinte de tara in primul rand si nu presedinte de partid si pe plan secund presedinte de tara (bine, asta poate fiindca el nu avea partid... venea din gluma aia de partid numita "alianta civica").

Iar insuccesul lui s-a datorat in primul rand faptului ca mandatul lui a coincis cu cea mai proasta guvernare din romania postdecembrista de pana atunci (ulterior boc a dovedit ca se poate si mai rau, dar in 96-2000 noi inca nu stiam asta). Un PNTCD format din fosile incapabile, oameni deosebiti de altfel, care cu siguranta meritau o despagubire din partea statului roman pentru suferintele indurate in inchisorile comuniste... dar nu trebuiau lasati sa conduca tara. In umbra lor smenari marunti care profitau de senilitatea primilor + un basescu in plina afirmare care de cate ori se certa cu cineva o punea de o criza guvernamentala si se schimba primul ministru. Teh horror... chiar ma intreb cum reuseste Boc sa fie mai penibil decat Ciorbea si Radu Vasile. Dar reuseste biggrin.gif

Se pare ca democratia e o chestie care se invata greu, mai ales de un popor care in ultimii 2000 de ani a avut parte de vreo 20-30 de ani de democratie reala. Noi vrem un "tatuc" (fie ca il cheama Ceausescu, Iliescu sau basescu) care sa faca, sa dreaga, sa pedepseasca mica boierime, etc... Dupa standardele astea Constantinescu a fost inutil. Dupa standardele unei democratii normale el a fost un presedinte exemplar.

Eu vreau un presedinte care sa fie un garant al respectarii constitutiei, nu ala care o forteaza si o duce la limita. Vreau un presedinte care sa medieze intre puterile statului si nu sa dicteze puterilor statului. Vreau un presedinte care sa medieze intre partide, nu sa fie presedintele neoficial al unuia. Vreau un presedinte care sa fie ludic si jucator doar in intimitatea lui si cu jucariile lui. Vreau un prim ministru care sa se cace pe el cand aude de parlament, care sa nu considere ca ordonanta de urgenta este forma tipica de adoptare a legilor, care sa nu se uite cu ochi supusi la cotroceni asteptand indicatii pretioase. Politicienii sunt rai "by default" dar cu cat mai fragmentata este puterea lor cu atat mai putin rau pot face.

P.S: Uite ca sa nu fiu acuzat ca baselu' a facut numai rele, involuntar a facut si un lucru bun, in perioada in care Tariceanu a dat afara PDL-ul de la guvernare, cel putin la nivel inalt s-au oprit cu desavarsire spagile ca altfel am fi vazut episoade gen Remes saptamanal. Toate mijloacele de opresiune aflate in mana lui base cred ca supravegheau 24/7 tot ce fac liberalii asteptand sa-i prinda pe picior gresit. De unde crezi ca avea Tariceanu bani de pensii ? Nu au mai furat cateva luni si au observat cum creste economia biggrin.gif

P.S.2: Apropo de DNA, mai exista oare in alte tari o asemenea institutie sinistra ? Care ar fi motivele pentru care fix infractiunile de coruptie sa aiba parchet separat, daca nu pentru a putea fi controlat politic mai usor ?
Tiberiu61940
"Police are hunting for Wisconsin legislators who fled across the state border to boycott a vote on public sector cuts."
Mi se pare corect. Cit timp iei salariu de la stat, mergi naibii la munca, chiar daca esti parlamentar. Cind o sa fie si la noi asa?
solmar
Atentie ca n-am spus ca PNT e partid iluminat. Am spus ca "ne-ar trebui un partid rigid, aristocratic, cu clasa, iluminat dar s-au schimbat si politica si politicienii" fara sa nominez care ar fi acel partid. Si in cei aproape 70 de ani de democratie comunista si originala partidele s-au schimbat. Si politica deasemenea.
RUE

Cassa Loco - mai vechi.

cam aste traim!
T u d o r
Rue, iti raspund dar incearca sa renunti la tonul asta acuzator la adresa mea. Mi se pare aiurea sa ne acuzam intre noi pentru ce fac cei care conduc tara sau partidele. E comod sa spui ca tu n-ai o apartenenta clara, te scuteste de acuzatii la adresa celor pe care ii sustii, chiar si doar ca simpatizant. Totusi cred ca suntem oameni civilizati si ne respectam chiar daca nu ne impartasim ideile.

So, salariu de merit nu am avut niciodata din 2007 incoace. In perioada aia il aveam dat de conducerea PNL deci nu se pune la abuzuri ci la merite deosebite aratate in munca, nu? De altfel notunea de salariu de merit nu mai exista. In rest institutia mea nu a avut sporuri de nici un alt fel, cu exceptia unuia (taiat si ala din 2009) de radiatii, o prostie care valora 1 sau 2%.
Noua lege a salarizarii a eliminat toate bataile de joc numite sporuri, pe care unii le luau in mod gratuit si fara nici o acoperire reala.

Halba, dar la ce bun sa avem presedinte daca el nu face nimic? Eu sau tu daca nu facem nimic la ce mai mergem la munca si papam niste bani? Nu-i asa ca ne-ar da afara? Garantul respectarii constitutiei este Curtea Constitutionala nu presedintele. Adica nu in mod direct.

In alte tari fiscul functioneaza si nu e nevoie de dna-uri si alte alea. Acolo te prinde cu banii in plus si te leaga. Aici in democratia originala din Romania nu se poate, coruptia e prea mare si decat sa nu existe mai bine ca e. Coruptia institutionala e cel mai grav lucru din lume. Pentru ca statul nu-si poate exercita puterea de coercitie.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Feb 19 2011, 02:18 PM) *
In alte tari fiscul functioneaza si nu e nevoie de dna-uri si alte alea. Acolo te prinde cu banii in plus si te leaga. Aici in democratia originala din Romania nu se poate, coruptia e prea mare si decat sa nu existe mai bine ca e. Coruptia institutionala e cel mai grav lucru din lume. Pentru ca statul nu-si poate exercita puterea de coercitie.


Nu poti sa trimiti fiscul in vizita la presedinte si la fetele lui. Oricat am vrea noi asta nu se poate. Iar cei de la fisc n-o sa-si riste fotoliile sa faca asa ceva din proprie initiativa. Asa ca nu poti sa-l iei la bani marunti pe presedinte.
E treaba consilierilor din jurul lui sa-i spuna ca presa l-a dibuit cu ceva si ca se cuvine sa faca asa sau pe dincolo. E o treaba de bun simt sa-si vada EBa lungul nasului. Pe Mircea l-a corijat de fiecare data cand a luat-o razna, de fetele lui e mandru si orgolios... o sa inghitim galusca asta cat timp va fi la butoane. Putem sa ne batem noi gura de pomana. PE de ce nu zice nimic, ei n-au criterii minime? Desi daca te apuci sa spui ceva de fata lu' tac'su, poti sa declansezi un scandal diplomatic.
S-a spus si de baiatul lui Constantinescu ca a ajuns putred de bogat pe durata mandatului, ca e in spatele multor afaceri, inclusiv ca de fapt controleaza duty-free-urile din toata tara. Mucles! A mai auzit cineva ceva?
HalbaSus
Tudor, pai acum eu nu militam pentru chestii extreme (da, mi-as dori regim parlamentar nu semi-parlamentar cum e acum, mi-as dori sa nu exista functia de presedinte, sau sa fie pur decorativa si presedintele sa fie ales de parlament). Dar chiar raportandu-ma la sistemul constitutional actual (care e o struto camila, regim semi-parlamentar, semi-prezidential, X6 style) presedintele trebuie sa faca ce facea Constantinescu, sa cheme la negocieri partidele politice, sa le zica "pace pace intre doua dobitoace", sa reprezinte statul pe plan extern (fara sa se injure cu Putin pe cat posibil), sa aiba grija ca premierul sa nu devina un mic dictator (cum a incercat sa devina Nastase), chestii de genul asta. Nu ce a facut Iliescu si in nici un caz ce face Basescu.

E adevarat ca sistemul in sine e dubios, dar rolul lui e mai mult de "paznic" si "mediator", daca nu poate sa le faca pe astea mai bine sa nu faca nimic. Vezi ca belgienii se descurca de minune fara guvern, crezi ca noua nu ne-ar prinde bine o perioada fara presedinte ?

Referitor la DNA: Cu cat a scazut coruptia in Romania de cand exista PNA/DNA (2002) ? Si daca a scazut in ce masura se datoreaza activitatii acestei institutii ? Cate dosare a finalizat cu succes DNA-ul raportat la numarul dosarelor "de show", transmise la TV, date "pe surse", etc ? Nu ai impresia ca DNA-ul e mai degraba o institutie media ? De ce trebuie un parchet separat pentru aceste infractiuni ? (nu exista parchet special pentru crime, special pentru furturi, special pt violuri, cu toate acestea procurorii din parchetele "generale" sunt mai eficienti decat cei "speciali").
De ce a fost infiintata aceasta institutie fix in perioada lui Nastase (care nu-i asa, era corupt rau de tot ?). Nu a fost cumva inventata ca si un fel de "garda pretoriana" si institutie de intimidare politica ? (vorbesc despre Nastase acum, nu da-ti cu pietre). Sa fi reusit basescu sa transforme aceasta garda pretoriana de procurori controlati politic intr-o directie (ca nu se mai numeste parchet) specializata si foarte eficienta de lupta impotriva coruptiei ?

RUE
Tudore, legea salarizarii unice in prezent e mare fis!
ti am zis mai sus ca legea asta a taiat la unii sporuri sau le au bagat in salariul de baza daca le aveau, la altii nu le au mai dat.
In vara au taiat 25% si in acum au dat maxim 15% majorare.

Legea noua a salarizarii unice insemna sa am salariul calculat la un coeficient egal cu salariul minim pe economie.
Ce se face acum e marlanie si pe mine ma deranjeaza ca tu spui ca asta e o mare realizare si ca sunt singurii care au facut si au dres.
Pana acum nu au facut decat nedreptati neconstitutionale.
Poate nu i normal sa fie pensii peste 4-5000 lei, salarii enorme unde sunt incapabili la conducere si institutiile respective in faliment dar nu ce au facut.
Tu ai citit cum am zis ca au evoluat salariile? Am zis mai sus.
T u d o r
Pai bine domle, mai esti si de meserie ce naiba. Pai DNA se ocupa cu judecarea si condamnarea? Ei intocmesc dosarul si merg in instanta cu el. Iar la cum functioneaza sistemul te mira ca inca se mai plimba prin instanta dosare din 2005 sau 2006? Kovesi zice ca parchetele a trimis din 2006 incoace zeci de dosare doar pe contrabanda in judecata si inca sunt nesolutionate.

Cat priveste coruptia, poti sa spui cat a fost atunci si acum? Poate cineva? PNA n-a existat decat in forma, activitatea lui a fost zero. Era o prioritate pentru aderare, a trebuit facuta si Nastase a facut-o cum trebuia. Cum trebuia atunci.

Repet, in perioada asta DNA a arestat si trimis in judecata mai multi pdl-isti decat de la opozitie. Care e problema? Trebuia sa trimita doar de la PDL, restul au imunitate.

Ok, nu-mi place ce am ajuns sa fac, nu sunt genul care sa sutina orbeste nimic si ma deranjeaza multe si pe mine in guvernarea asta. Dar am senzatia ca voi nu vedeti decat intr-o directie si n-are sens sa continui. Cand veti da dovada de obiectivitate si echidistanta si nu veti face doar ca antenele sau realitatea (sau b1 ca e acelasi lucru) va mai avea sens sa vorbim despre politica si guvernare. smile.gif Oricum am ramas singur in fata tuturor iar unele atacuri au trecut in planul personal. Asa ca ma cam retrag invins de pe topicul asta si va las sa formati un cor omogen si bine directionat. smile.gif

LE: postul meu se adresa lui Halba.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Feb 19 2011, 03:38 PM) *
Asa ca ma cam retrag invins de pe topicul asta si va las sa formati un cor omogen si bine directionat. smile.gif

Parasesti corabia pe furtuna!? Ce exemplu va da marineru care se bate cu coruptia la nivel de tara? Tu nu poti sa te bati cu 2,3 corupti pe un forum? Ce-i drept eu sunt corupt pana-n maduva oaselor, nu vreau sa vorbesc in numele altcuiva... asa ca lupta e grea. Si daca te afla marineru ca abandonezi nava!?
HalbaSus
DNA-ul nu e tocmai un simplu organ de cercetare, ei trimit oamenii in instanta si administreaza probe. Faptul ca procesele din 2005-2006 nu sunt finalizate nu e doar vina judecatorilor sau a sistemului. Se mai datoreaza si incompetentei lor. E greu sa fii preocupat sa ajunga filmuletul cu interceptarea ta in calitate HD la toate televiziunile si in acelasi timp sa mai instrumentezi si dosarul cum trebuie... whistling.gif
Faptul ca au arestat mai multi PDListi decat PSDisti nu e o dovada ca nu sunt instrument politic. Poate fi o dovada ca Basescu a fost foarte atent cu disciplina de partid biggrin.gif. Eu cred ca daca ar trebui dati afara toti procurorii DNA (eu merg pe premiza ca astia deja sunt invatati sa fie slugi politice iar daca se schimba sistemul vor schimba doar stapanul si mai cred ca sunt profund incompetenti - intr-un raport al CSM aparea faptul ca procurorii DNA au trimis in judecata oameni pentru infractiuni inexistente, nelegiferate, inventate de ei... cred ca daca pui cei mai prosti absolventi de drept in functia lor, tot nu ar face asemenea prostii (si dupa aia te miri ca judecatorul "rau si corupt" influentat de "avocati smecheri care se folosesc de chichite legislative" a scapat de la inchisoare nushtiu cati copti). Ar trebui desfintata institutia, si angajati alti procurori (acelasi numar, sau chiar mai mic) la procuraturile "generale" care sa aiba ca sarcina sa se ocupe de infractiuni de coruptie. Eu sunt sigur ca ar avea o eficienta mult mai mare, in plus ar fi mai greu de folosit ca instrument politic.

Sper ca stii ca nu am nimic cu tine personal (sau cu alti membrii PDL) singurul care ma deranjeaza nu e membru PDL ci pretinde ca e presedintele Romaniei. Dar te inteleg daca nu iti mai convine subiectul, nu e tocmai cel mai placut (mai ales cand unii confunda membrii unui partid cu partidul in sine, se uita la tine si o vad pe udrea, videanu, blaga, basescu).

Ahh... si apropo de blaga, ca sa nu fiu acuzat ca dau stiri sau comentarii de la moguli uite vin cu un articol gasit pe hotnews, scris de tapalaba (daca si asta e anti-basescu eu nu stiu unde sa mai caut)... oricum articolul nu e neaparat pro sau contra, doar ca e interesant si ma intrebam daca o fi sau nu adevarat (de aceaa te intrebam acum cateva zile de blaga vs base):

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8305878...ian-basescu.htm
solmar
QUOTE (HalbaSus @ Feb 19 2011, 05:16 PM) *
Poate fi o dovada ca Basescu a fost foarte atent cu disciplina de partid biggrin.gif.

Tudor, exemplul cu Viorel-Marian Pana a fost primul semnal ca Base e altceva decat pare. L-am ignorat la momentul ala dar am deschis ochii pe parcurs.
Istoria in mare este:
- Base il executase pe Roman (asta iar e o dovada a caracterului sau neinfricat - vii intr-un partid, ajungi in conducere, il injunghii pe leader (cel care a rupt pd-ul din fsn) si apoi il arunci pe trepte afara din casa)
- Marian Pana (cu care n-am nici in clin nici in maneca, ca sa nu se interpreteze ca am vreun motiv ocult) cam tot in perioada era vicepresedinte la pd (nu sunt sigur, au trecut multi ani), era bine vazut si dupa parerea mea era singurul posibil contracandidat al lui base la sefia partidului
- Pana am impresia ca e mai tanar decat el, sigur e mai stilat - era evident un obstacol, mai ales ca avea independenta financiara (avea pe vremea aia un SVM, Capital Invest, cel mai mare din Constanta si printre primele din tara; socoteste la un comision de 8% cat era pe la inceputuri ce bani a facut nenea asta din vanzarea si cumpararea de cupoane, evident de actiuni)
- Base a simtit primejdia si l-a executat. E singurul mascul alfa din PD/PDL si a aratat asta de mai multe ori cu orice cost/risc.
- asta pe langa multe altele (d-aia am pastrat citatul lui Halba) a intarit disciplina de partid. Lectia e clara pentru toata lumea - nu te pune cu sefu' ca-ti ia gatul!
RUE
Greseala lui Tudor e faptul ca aici nu este televizor unde spui ce vrei si poporul se uita, el propavaduind ca tot ce fac sefii lui fac bine si fara masurile alea acum mancam iarba din parc si nu ne mai luam salarille etc.
Nu este cazul sa ne explice o deraiere absurda a respectivilor pentru ca unii chiar traim ce se intampla prin efectul deciziilor maronii din ultimii 2 ani.
Cand eram plecat si inghiteam presa intoxicata recunosc ca faceam coada la ambasade ca sa aleg o mare prostie ca sa nu iasa CVT (raul cel mare). Si ce bucurie am trait, ce reusita ca nu l au suspendat. Traiam afara, ma hraneam de afara, nu realizam ca in tara mocneste cangrena.
Omul nu se pacaleste de multe ori in viata si cei care i sufla in panze o sa ajunga asemeni taranistilor.
Chiar credeti ca daca nu vor reusi sa mai fure la urmatoarele alegeri o sa fie tot asa? chit ca o sa pluseze ca fornaie economia si o sa arunce salariile in sus la toamna spre iarna.
Parca vad ce salarii o sa fie la bugetari in 2012... ceva de genul putin mai mici sau mai mari la unii decat aveau in 2009.
Atat cu politica pe anul asta. Daca se poaet numi politica. Poate in viitor mai multa...
James Kilowatt
Topicul asta a devenit "Tudor vs restul lumii"

@Tudor
Chestia cu salariile bugetarilor si pensiile pute, indiferent de justificari, degeaba incerci sa o aperi. Chiar daca e absolut necesara, nu asa rezolvi problema, cu o masura complet ilegala.
Tu esti bugetar, ai undeva in contractul de munca o clauza in care scrie ca salariul tau poate fi modificat unilateral de catre institutia unde lucrezi? Ca daca n-ai, ai putea foarte bine sa-i dai in judecata. Un contract e un contract, ce mama masii (se scrie cu cratima, insa e licenta poetica).
Daca tu decizi unilateral ca ziua de lucru are 4 ore, in loc de 8, ce-o sa se intample?

Existau si alte solutii, insa megalomanu' a cautat una hei-rupista cam ca ceausescu. Nici Base nici Boc n-au nici un drept sa modifice un contract intre Scoala de handicapati din comuna Valea din Deal si femeia de serviciu care spala closetele acolo.

Si mie a incercat o haita de boci sa-mi micsoreze marirea de salariu, insa au pierdut in justitie. Legea e lege chiar si pe timp de criza.

@Restul lumii
Tudor macar se implica (pana la un punct), nu chibitzeaza de pe margine ca noi biggrin.gif Daca ar fi mai multi ca el poate s-ar atinge o masa critica care ar putea schimba ceva, indiferent ca e din interiorul unui partid sau ar forma un altul. Pe mine a incercat sa ma recruteze PNL in 2001, insa mi-am dat seama ca sunt niste labe triste si am refuzat, si probabil la fel au facut multi altii. Iar in PNL au ramas doar labele triste.
HalbaSus
+1 la ce zice J.Kw. cu exceptia faptului ca eu personal (si probabil multi altii) nu avem ceva de impartit cu Tudor, el se afla in postura nefericita de a fi membru al partidului condus de baselu' (e o postura ingrata, si banuiesc ca nu i se intampla doar pe forum). Ahh... si Tudor mai e si o persoana cu care e misto sa te contrazici, ca ai cu cine vorbi, nu cred ca m-as putea contrazice cu o sluga basesciana cu creierul aplatizat, am incercat de cateva ori, si e dureros biggrin.gif.
adrian_flavius
Si eu mi-s de parerea lui JK aici...nu ar fi fain sa nu mai fie nicio postare de-a lui Tudor aici...ne-am contrat, am dat cu betze, bate, lantzuri si alte alea, da' in special cu argumente...fiecare cum poate, pe baza informatiilor disponibile, mai oficiale sau mai ne-oficiale, mai corecte sau mai putin corecte, da' a fost totusi o lupta de idei...de ce oare nu se intampla chestia asta si in campaniile electorale, de ce nu putem vorbi pe programe, pe ce se face, nu pe ce se da pentru vot (galeti, cizme, pelerine, etc...)?

@Halba: nu stii ce inseamna membrii PDL din administratia locala Arges...sau cei pusi politic in functie pe la noi...vanatoarea de vrajitoare e mic copil...iar trepanatia de cerebel cred ca e la ordinea zilei...

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.