Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Romania, dupa 6 decembrie 2009
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
22nst
Mircanu ma scuzi, dar nu esti destept! (sa nu te fac prost in fata)
Care maniera?

Pe tine de doare la... stai in Dubai arzi mii de euro si te... grija de Romania!
Rusine sa iti fie!
mircanu
QUOTE (22nst @ Jul 30 2012, 10:13 PM) *
Mircanu ma scuzi, dar nu esti destept! (sa nu te fac prost in fata)
Care maniera?
Pe tine de doare la... stai in Dubai arzi mii de euro si te... grija de Romania!
Rusine sa iti fie!


ti-am mai zis sa nu mai postezi aici ptr ca nu e de tine politica. nu o intelegi. Ponta (pe care-l iubesti asa de mult) e premier de ce te plangi ca o duci nasol?
o ard in dubai muncind. du-te si tu si munceste in afara daca nu iti mai convine in romania.
former_ozz
Bai pe mine ma ingrijoreaza altceva.
Hia mai dati-l naibii de basescu sau inlocuitorul lui. Numai prostii pot sa creada ca daca se schimba basescu era situatia mai buna. Cred ca toti sintem de acord, cu Halba in frunte, ca ar fi fost in cel mai bun caz neschimbata, desi eu pun banii pe "mai rau".
Problema majora e divizarea societatii romanesti cum n-am mai vaut-o pina acum. Oamenii se injura ca s-au dus sau nu s-au dus la vot. Prieteni vechi se scuipa in ochi. Un fost coleg de-al meu de liceu a bagat un msaj pe FB ca-si strege toti prietenii din lista care au votat cu Basescu sau care nu s-au dus la vot (ca declaratie politica, nu ca n-au putut). 22 nu vede unde e injuratura in ce au spus badea si alalalt.

Chiar asa ma? Ati ajuns sa va certati pe care p*** o vreti in cur, scuzati exprimarea? Eu il prefer p-ala ca poate o are mai mica... a nu, esti un prost ma, ala e tinar si odihnit o sa ne f*** mai tare.... nu mai sintem prieteni, gata. Hai sa-i omorim pe unguri ca n-au oreferintele noastre sexuale... sau mai bine hai sa ne dam cu pietre in cap unul altuia. Ba trezirea! Amindoua tabere sint oribile. E numai o diferenta de nuanta. Merita sa va chelfaniti petru atit?

QUOTE
Pe tine de doare la... stai in Dubai arzi mii de euro si te... grija de Romania!
Rusine sa iti fie!


Cum adica rusine? De ce nu "Bravo!"?
getodac
22nst, din cauza celor ca tine fug multi din Romania, din cauza celor ca tine avem ca natie o mentalitate cu 20 de ani in urma Europei, dar da-i inainte nu te opri... daca nu intelegi de ce spun asta nu ma mir, dar reciteste ultimele 3-4 comentarii pe care le-ai postat aici.. banned.gif
22nst
Alt basit...
Poate imi explici de ce fug romanii din tara din cauza mea?

Romanii pleaca din cacatul asta de tara din cauza conducerii exemplare a lui Basescu, din cauza salariilor prea mici, din caza ca nu se mai opresc din furat!
Ai vazut ce vila se pregatea pentru el, da? In plina criza!
getodac
Deci... nu ai inteles nimic. Stai jos, nota 4, ne vedem la vara.
george3
QUOTE (22nst @ Jul 31 2012, 03:23 AM) *
Alt basit...
Poate imi explici de ce fug romanii din tara din cauza mea?

In primul rand datorita respectului pe care il arati tu si foarte multi altii, intr-o discutie, oricare ar fi ea, in cazul in care interlocutorul are alte opinii fata de ale tale.
Nu vroiam sa scriu pe topicul asta, insa m-am gandit in naivitatea mea ca poate te pot face sa vezi barna din ochiul tau inintea gunoiului din ochii altora. Stiu ca m-am inselat, stiu ca nu poti, pentru ca noi, cei care avem alte opinii suntem doar niste basiti, si unii dintre basiti pleaca sa le faca loc celor ca tine.
Nu trebuie sa-mi raspunzi, poti sa ma injuri in gand.

Numai bine!
getodac
George a intuit foarte bine ce am vrut sa spun, cu toate astea iti respect parerea, esti liber sa te exprimi cum vrei tu, dar la piata si in comunitatea ta "antibasita", aici pe forum exista reguli pe care si tu ca moderator trebuie sa le respecti, pentru posturile de mai jos ar trebui sa-ti dai avertisment + ban o saptamana singur. Curios ca nici un alt moderator nu a luat masuri confused.gif

QUOTE (22nst @ Jul 29 2012, 04:21 PM) *
Îmi doresc din toată inima ca ungurii din această țară și toți cei care nu au fost la vot să se tăvălească în chinuri!
O țară de lași, o țară de băsiști care vă meritați soarta!

Îmi este rușine ca sunt român! (si noua ne este rusine ca esti roman)



QUOTE (22nst @ Jul 29 2012, 05:01 PM) *
Cum pot sa numesc altfel jeguirile din Harghita si Covasna?
6% respectiv 12% prezenta la vot, pentru ca le-a spus Orban sa nu se duca la vot?

Astea sunt jegurile de oameni pe care daca le intrebi cat e ceasul iti raspund in maghiara...



Sa mearga lumea la vot, indiferent ca aleg DA sau NU!
Nu conteaza ce aleg, conteaza sa isi decida soarta, nu sa vina Orban sa zica el ca trebuie boicotat referendumul.



QUOTE (22nst @ Jul 29 2012, 05:28 PM) *
Da, si tu esti unul din jeguri!
Sper ca ti-e bine cu Basescu, ma bucur ca o sa ramaneti cu el. JEGURILOR!



QUOTE (22nst @ Jul 30 2012, 06:13 PM) *
Mircanu ma scuzi, dar nu esti destept! (sa nu te fac prost in fata)
Care maniera?

Pe tine de doare la... stai in Dubai arzi mii de euro si te... grija de Romania!
Rusine sa iti fie!

22nst
Stai linistit JEGULE, ca am luat si warn!
Si de aia nu mai pot eu ca sunt moderator pe forum de basiti.
Oricum nu mai intra nici sulea pe forumul asta. Suntem 10-15 oameni!
HalbaSus
@getodac, 22nst si-a dat singur avertisment.

Sincer, desi nu imi place registrul in care au ajuns sa se poarte discutiile, nu pot sa condamn cu manie proletara acest comportament. Pot intelege multe, pot intelege ca unora le plac SUV-urile, priusurile sau iphone-urile. Consider ca gresesc, consider că SUV-urile sunt de rahat, priusurile sunt nașpa iar iOS-ul e un sistem de operare care poate concura cu symbianul. DAR ii pot intelege, sunt diferiti de mine, respect asta si gata. Pe plan politic pot sa inteleg ca sunt unii care detesta USL-ul.

Ce NU pot sa inteleg insa e atitudinea "băsistă" de a apăra cu orice preț scaunul unui presedinte care are in spate 8 ani in care si-a batut joc de reguli (constitutionale si de bun simt), de popor, si a promovat o grupare politica care a dus sifonatul din bani publici la nivele nemaintalnite. Este destul de jenant si comportamentul lui băse, care se ține de scaunul ăla de parcă viața lui ar depinde de asta, însă de la el nu am alte așteptări, dacă avea o urmă de demnitate își dădea demisia așa cum a zis J.Kw. nu sărbătorea victoria și se lăuda cu sute de milioane de oameni care NU l-au votat (mai are un pic și ne zice cum 7 miliarde de oameni i-au validat lui mandatul prin neprezentare la referendum). Nu pot înțelege de ce o persoană care este măcar tangențial interesată de ce se întâmplă în țară poate să își dorească atât de mult ca acesta să rămână președinte. Chiar și faptul că nu îi înțeleg nu ar reprezenta o problemă în sine, convietuirea cu o femeie m-a învățat că nu trebuie să încerci să înțelegi totul. Nu-i înțeleg nici pe ăia care fac planking, dar având în vedere că nu mă afectează îi ignor. Însă atitudinea "băsiștilor" mă afectează direct.

Din cauza faptului că ei au "ales o metodă mai eficientă" de a "apăra flacăra democrației" votul meu și a încă 8 milioane de oameni e invalidat. Nu sunt un fan al democratiei dar o respect, dacă vine poporul român la urne și votează că băse e bun și trebuie să rămână atunci așa să fie. Dar ce s-a întâmplat acum nu are nicio legătură cu democrația și sfidează logica. Și toate astea pentru că 6% din populație nu a vrut să își miște poponeața până la secția de votare (și înainte să îmi atrageți atenția că defapt 55.8% din populație nu s-a prezentat la vot... așa e, dar când naiba a fost la noi prezență 100%... sau măcar prezență de peste 60% ?). Ce părere să am despre acești oameni ? E ca și cum un ciudat cu creierii făcuți terci de etnobotanice ar face planking pe șinele de tren dar când vine trenul ne lovește pe amândoi. Îmi pare rău, nu pot înțelege acești oameni și consider că sunt o minoritate, o minoritate care însă eludând principiile democratice îmi afectează mie viața.
AlexTM
Halba, e simplu: pentru ca nu au considerat ca cealalta alternativa ar fi mai buna. Nu trebuie sa fii prost de dudui sau fan infocat Basescu, sau cu interese obscure. Au cantarit si cealalta latura, unde e Vantu, Mazare, Vanghelie, Nastase, au mai pus in balanta dorinta asta brusca a lui Ponta & co de a rasturna ACUM situatia ... si a cantarit mai greu. N-am mai pus si plagiatul si farsa cu masterat-ul

Pe tine te reprezinta cei enumerati mai sus, esti fanul lor? Nu cred. Sunt convins ca nu esti "Mazarist" sau "Vanghelist", asa cum nici cei care n-au votat acum nu sunt "basisti".
Hoti sunt toti. Care-s mai rai? Uite ca nu e asa evident.
HalbaSus
Eu înțeleg anti-votul, totuși nu înțeleg cum poți da un anti-vot unui partid care a fost în opoziție până acum vreo 2 luni.. dar mă rog... după cum ziceam nu trebuie eu să înțeleg totul. Dar la referendum erau 2 căsuțe. În nici una din ele nu era Vântu, Năstase (apropo, ăștia parcă sunt la bulău, tot nu e bine ?) Ponta sau Antonescu. Era vorba strict de băsescu. El nu merită un anti-vot ? înseamnă că v-a plăcut. Anti-vot împotriva lui ponta, antonescu, etc puteai să dai la alegeri, dar nu ai vrut alegeri.

Băsiștii au mers însă pe următoarea logică:
- Dacă mă duc și votez DA ca să îl sancționez pe băsescu atunci vor fi alegeri prezidențiale anticipate, unde sunt ferm convins că majoritatea oamenilor îl vor vota pe Antonescu, eu nu vreau asta, eu nu vreau să fie cum vrea majoritatea ci cum vreau EU.
- Dacă mă duc și votez NU e insuficient, că noi ăștia care îl vrem pe băsescu suntem foarte puțini.
- Dacă nu mă duc atunci noi ăștia puțini care ținem cu băsescu vom putea decide soarta tuturor și nu oferim majorității șansa de a-și alege singuri conducătorii (alegeri la care am putea vota și noi, dar noi știm că suntem puțini și nu câștigăm la vot democratic).

Cum ți se pare această atitudine ? Cum crezi că te-ai simți tu dacă USLiștii ar fi făcut la fel cu ponta sau antonescu ? Dacă 15%-20% din electorat ar fi decis pentru restul electoratului. Iar când vorbesc de electorat vorbesc de electoratul care vine în general la vot, nu de totalitatea celor înscriși pe listele electorale. Ei nu participă nu de acum, ei nu mai practică acest sport din anii 90.
22nst
AlexTM
E bine ca-s la bulau. Ar fi bine ca si de partea cealalta sa mai intre la bulau.

Referitor la vot: Daca A NU VOTA e mai eficient decat a VOTA NU, pai atunci asta faci pentru obiectivul tau, nu? smile.gif E logic, e ilogic, dar e eficient.
Eu nu-i inteleg pe aia de s-au dus si au votat NU (aia or fi adevaratii jeguri de basisti mai sus-mentionati smile.gif smile.gif fanatici cu inteligenta scazuta)

Si inca odata, sa nu confundam referendumul cu alegerile normale. Referendumul e al USL-ului. Ei au zis "hai sa-l dam jos!" No pai, dati-l. De ce sa merg la un referendum care eu consider ca nici nu trebuia sa existe?
Referendumul, ca si alegerile, sunt democratice. Daca populatia ar fi fost nemultumita de Basescu, s-ar fi urnit, inclusiv cei care nu merg de obicei la vot. Faptul ca nu s-au deranjat inseamna ca nu-i deranjeaza atat de tare. Deci e un vot pro-base.



22nst
La alegeriile viitoare eu o sa imi fac un partid si va invit sa nu mergeti la vot!
Toti cei care stai acasa sunteti cu mine, corect?

Am castigat alegerile sau ce?
getodac
QUOTE (22nst @ Jul 31 2012, 08:27 AM) *
Stai linistit JEGULE, ca am luat si warn!
Si de aia nu mai pot eu ca sunt moderator pe forum de basiti.
Oricum nu mai intra nici sulea pe forumul asta. Suntem 10-15 oameni!



Si de ce ma rog sunt jeg?!
Pentru ca am fost la vot si am pus stampila pe NU? Si am facut asta nu pentru ca il iubesc eu pe Basescu prea tare ci pentru ca nu am vrut sa dau satisfactie unui om care imi este antipatic, probabil la fel de tare cum iti este tie Basescu? Pentru ca nu gandesc ca tine? Nicidecum, pentru tine sunt jeg doar prin prisma educatiei pe care ai primit-o in copilarie si bunului simt de care duci lipsa.
HalbaSus
QUOTE
Referitor la vot: Daca A NU VOTA e mai eficient decat a VOTA NU, pai atunci asta faci pentru obiectivul tau, nu? E logic, e ilogic, dar e eficient.


A-l împușca pe băse e mai eficient decât a-l suspenda. E logic, e ilogic, dar e eficient.
James Kilowatt
@Halba
Nu e vorba de manie proletara, de teoria moderarii si asa mai departe. E vorba ca unii care au ajuns sa se injure si sa-si sparga capetele datorita unor politicieni care maine sunt in stare sa se pupe pe gura (si cu limba) daca interesul le-o cere si carora in general li se falfaie de ei. Iar lumea ramane insa cu capul spart.
Societarea romaneasca era oricum cioburi, iar astia au reusit s-o faca sticla pisata.
Acum daca nu esti bucurestean, blond, nu lucrezi in privat, nu esti antibasist, nu iti place berea Ciuc, nu ai conduci Toyota, si shaormaria ta preferata nu e in Obor esti un caine jegos care meriti sa mori in chinuri. Cam la asta se reduce acum o "categorie" iar la noi "categoriile" au ajuns sa fie sistematic in conflict. Orice brailean brunet care lucreaza la stat si bea Ursus e un parazit care n-are ce cauta pe lumea asta.

@Alex
E vorba si de etica aici, nu doar de eficienta. insa asta e un termen complet interzis in politica.
AlexTM
Halba: nu pot sa te contrazic smile.gif Asa e. E si mai ieftin.
solmar
QUOTE (HalbaSus @ Jul 31 2012, 01:13 PM) *
QUOTE
Referitor la vot: Daca A NU VOTA e mai eficient decat a VOTA NU, pai atunci asta faci pentru obiectivul tau, nu? E logic, e ilogic, dar e eficient.


A-l împușca pe băse e mai eficient decât a-l suspenda. E logic, e ilogic, dar e eficient.


Poti sa modifici te rog statutul PSSUR si sa acorzi calitatea de membru de onoare si distinctia de mare cavaler celui care o comite!? Eventual distinctiile sa fie diferentiate: la glont de bronz, la sageti argint, cu prastia de aur, copt al foc mic de platina...
HalbaSus
@James, nu e chiar asa, o mare parte din populatie simte ca are o mahmureala cauzata de faptul ca aia din harghita si covasna au baut bere stricata...sentiment care nu e in totalitate fals. Mai ales ca nu e corect ca daca beau bere stricata 15% din votanti sa aiba mahmureala toata tara. Si nu e vorba de politicieni aici. E vorba strict de un singur personaj, basescu. Ai vazut sa se certe lumea in halul asta la alegerile locale ? Crezi ca va fi asa mare scandal la alegerile parlamentare ? Nu, pentru ca majoritatea oamenilor deja sunt suficient de dezamagiti de politicienii romani in general incat sa nu isi mai faca mari sperante. Insa basescu a intrecut masura obisnuita a politicianului roman. Ăsta nu a fost "referendumul USLului" cum zic unii. USL nu are 7.5 milioane de votanti... USL are vreo 4 milioane de voturi intr-un scenariu optimist pt ei. Restul sunt oameni care pur si simplu nu il mai vor pe basescu, nu sunt USListi si nu vor vota cu USL-ul... vor doar sa scape de basescu dupa 8 ani... dar ghinion, pentru ca 15-20% din votanti (nu din totalul celor inscrisi pe listele electorale) considera ca trebuie sa mai ramana cu băse, ei trebuie să îl mai suporte încă 2 ani (asta daca nu găsim un țintaș, arcaș, trăgător cu praștia sau bucătar talentat care să rezolve problema până atunci).

Acum resentimentul acelor 7,5 milioane de oameni este cât se poate de legitim.
AlexTM
Saracii unguri sunt intotdeauna intr-o pozitie ingrata. Sunt vesnic de partea puterii si o iau in freza de la opozitie. Daca Orban le spunea sa voteze da, erau acum numiti jeguri de fanaticii basisti smile.gif

Halba: cum dovedesti ca cei care n-au fost la vot nu sunt multumiti de base? Mai exact, de unde stii ca (cei care au votat NU + cei care n-au fost in mod intentionat) < (cei care au spus DA)?
James Kilowatt
Printr-un nou referendum smile.gif)

Cu intrebarea opusa... daca la noul referendum, desfasurat dupa fix aceleasi reguli, se va pune intrebarea fix opusa, crezi ca se vor prezenta cei care nu s-au prezentat de data asta?
HalbaSus
Da chiar, daca la vot ar fi venit doar "basistii" atunci ce prezenta crezi ca era ?
solmar
Hai sa judecam la rece. Electoratul UDMR este probabil cel mai disciplinat electorat din tara. Declaratia de dupa referendum a lui Kelemen Hunor chiar m-a dezamagit dar mi-a intarit convingerea ca s-a actionat la ordin. Ce prerogative mai are Basescu, ma rog, mai avea la momentul negocierii? Ce putea sa le promita celor de la UDMR pentru a-l ajuta la referendum? Asta pe fondul executivului de la USL, adica puterea administrativa nu e la Basescu? Asta e marea intrebare - ce naiba le-a promis ca de platit o sa platim noi toti. Fie le-a promis maghiarilor lobby pe plan international si indirect le-a cerut ajutorul... fie le-a vandut pielea ursului din padure vom afla in curand. Sunt tare curios ce atuuri a avut in mana ca doar nu s-au multumit cu apa rece maghiarii. Iar acum in locul maghiarilor putea fi orice formatiune/minoritate din tara dispusa sa negocieze cu Basescu.

Sper sa se observe ca nu ii condamn pe maghiari ci doar incerc sa inteleg ce mecanism a stat la baza intelegerii dintre ei si Basescu. Ce dracu le-a promis Basescu de asa natura incat sa-i convinga sa le dea votul? Pentru ca avea doua variante: sa castige sau sa piarda la referendum. Iar actiunea maghiarilor ar fi fost teribil sanctionata daca Base pierdea. Nimeni nu putea sa garanteze rezultatul - din ce se vede era posibila demiterea. In schimb actiunea UDMR a fost kamikaze: li s-a promis ceva pentru care merita sa riste orice si oricat. Sa fim cu capul pe umeri, eliminam faptul ca li s-a promis Ardealul - Basescu nu putea promite ceva ce nu controla.
AlexTM
Buna intrebare.
Insa poate au mers pe vot negativ la risc. Adica, oricum Ponta urma sa fie un bau-bau (ar fi fost?), deci decat un rau sigur au preferat un bine potential.
pmhoria
@solmar,
pai stii ce le-a promis?la guvernare cat de curand cu noul PDL sau ce va aparea in curand. Base o sa-si roada coatele impotriva USLului si USLul va scadea in sondaje repejor si va ajunge la marja aia nenorocita de aproape 50%. Ghici cine cu cine va face alianta si ce premier va propune Base atunci?
Mie imi e f clar scenariul asta La mai facut odata si il va face din nou ... Base e cel mai marshav politician de pe la noi, dar e incredibil de talentat.
Se pare ca il meritam cu varf si indesat ... Mai un pic si scriu si versuri smile.gif
solmar
Nope, in politica e carpe diem. Nu poti sa promiti ceva din viitor, ca ala care accepta trebuie sa se duca sa le explice celorlalti ca stii, ca nu mancam nimic azi ca o sa mancam maine mai bine si in secunda urmatoare nu mai are functie de conducere. Eu accept ca unii oameni sunt poeti dar oamenii politici sunt pragmatici, mai pragmatici decat oamenii de afaceri care accepta o pierdere sau un castig mai mic azi pentru un castig mai mare maine, sau pentru unul viitor. In politica nu e asa - azi ai incheiat pactul, azi imparti oasele. Maine e posibil sa nu mai fie oasele sau sa nu mai existi ca om politic. Asta si explica (scarbos dealtfel) traseismul.
Intrebarea ramane - ce le-a promis asa de stralucitor incat au acceptat fara ezitare?
HalbaSus
solmar, tu uiti o chestiune, nu toti politicienii sunt egali intre ei... adica Kelemen Hunor e un amator, e ca si cum eu as fi invitat la un turneu de poker international, stiu regulile, am mai jucat de 2-3 ori la viata mea (ce-i drept, deobicei eram beat) dar nu am ce cauta la masa cu profesionisti. Cam asa e si el, Marko era cat de cat calit in viata politica si mai sunt cativa oameni cu experienta (Vezi Borbely Laszlo care a si mers sa voteze la referendum) dar Hunor e un no-name al carui singur merit a fost ca a primit binecuvantarea lui Marko Bela. Un smenar politic ca basescu ii intoarce la asta portofelul cum vrea, il prosteste pe fata si asta nu isi da seama. Deci parerea mea e ca basescu i-a promis la Hunor veri si uscate iar concret o sa mai vada ce ii da. Oricum, intr-un fel nici pozitia UDMR nu e tocmai criticabila. USL a zis clar si raspicat ca nu mai vor cu UDMR, ca le-au dat suficiente sanse la UDMRisti, samd... acum e adevarat ca daca Hunor ar fi politician adevarat ar sti ca nu poti crede un alt politician nici macar cand isi spune numele, insa dupa cum ziceam el e un amator... si s-a comportat ca atare.

Ahh... si inca o chestie, in trecut am votat de mai multe ori UDMR-ul... well... not anymore.
AlexTM
QUOTE (pmhoria @ Jul 31 2012, 04:43 PM) *
Ghici cine cu cine va face alianta si ce premier va propune Base atunci?

Cu cine si ce premier?
solmar
Halba,
la negocierile la nivelul ala prea putin conteaza ca Hunor e mai putin copt si ca Base e curvoi batran. Ca doar nu ii da sa aleaga dintre doua carti si gata. (Auzi mai Kelemen, ai 2 variante si 3 secunde, dupa care valea). Pune mana omul pe telefon, suna la partid (daca nu e deja insotit de 2-3 baieti mai vechi) si intreaba - facem asa sau pe dincolo? Pe de alta parte omul poate veni el cu mandat de la partid la negocieri: nea Base, uite ce vrem noi! Ne dai sau nu ne dai!?
ps Eu consider ca ieseirea lui KH dupa referendum a fost prost inspirata. Preferam sa taca, sa nu dea explicatii. A fost pueril.

Alex, Horia,
hai sa fim seriosi, cine vrea sa faca pe Boc. Iar Basescu nu era in pozitia sa numeasca un PM la momentul negocierilor.

+++

Una din posibilitati, incerc pe masura ce-mi vin alte idei sa exclud optiuni: sa fi pus pe masa niste dosare ale conducerii UDMR, fie niste plagiaturi gen Ponta fie niste dosare penale (desi e foarte nasol daca e asa). Eu parca n-as negocia cu unul care ma santajeaza. Inclin sa cred ca nu e asta desi e perfect plauzibila, stim apetenta lui Base pentru servicii/informatii secrete. Varianta pica din alt motiv - nu e de interes major pentru toti maghiarii (si e riscant sa blufezi si sa te bazezi pe Base ca-ti sustine varianta - adica sa negociezi ceva cu Base iar la partid sa spui altceva). Ceea ce ma duce cu gandul ca s-a jucat cu cartile pe fata. Ce naiba le-a promis Basescu, ce naiba controla atunci si controleaza si acum?

Pentru o secunda ma duce cu gandul ca Basescu a dat Ardealul pe Basarabia - dar maghiarii nu aveau Basarabia. Lobby international pentru Basarabia!? Putin probabil - cade si varianta asta.
solmar
Sa fi facut apel la democratie!? E mai bine cu mine pentru tara decat cu Ponta+Crin. Oare conducerea UDMR e asa de naiva? Nu cred, imposibil.

Incet, incet cred ca Base a facut o miscare inteligenta: le-a promis mana fetelor lui, ca-n povesti, si cate o jumatate din imparatie. Sa fiu al naibii, daca n-a fost asa. Oferta e de nerefuzat!!! Ma si astept la EBa sa anuleze nunta cu Syda. D-aia era asa emotionat KH cand a vorbit, ca el a tras cartea castigatoare, ramane cu asta mica!
AlexTM
QUOTE (solmar @ Aug 1 2012, 08:35 AM) *
Alex, Horia,
hai sa fim seriosi, cine vrea sa faca pe Boc. Iar Basescu nu era in pozitia sa numeasca un PM la momentul negocierilor.
Eu din mesajul lui Horia am dedus ca va fi cineva de la UDMR (dar n-am reusit sa ghicesc cine)
HalbaSus
QUOTE (solmar @ Aug 1 2012, 09:47 AM) *
D-aia era asa emotionat KH cand a vorbit, ca el a tras cartea castigatoare, ramane cu asta mica!

Si cine a tras cartea necastigatoare cu fata cea mare ? Borbely Laszlo ? Ca vad ca el a mers la vot... probabil ii era frica de notarasita.
James Kilowatt
ia uite cum ati ajuns si voi la concluzia mea ca politica la noi e pe baza de mozol...
solmar
QUOTE (AlexTM @ Aug 1 2012, 09:01 AM) *
QUOTE (solmar @ Aug 1 2012, 08:35 AM) *
Alex, Horia,
hai sa fim seriosi, cine vrea sa faca pe Boc. Iar Basescu nu era in pozitia sa numeasca un PM la momentul negocierilor.
Eu din mesajul lui Horia am dedus ca va fi cineva de la UDMR (dar n-am reusit sa ghicesc cine)


Alex
Si eu am inteles acelasi lucru. Dar sa fii PM cu Basescu presedinte inseamna sa te substitui lui Boc, ori eu am pretentia ca cei din UDMR au ceva coloana vertebrala si nu vor accepta functii de filatelist. Cred ca si asta era evident.

Halba,
nu stiu, dar sunt mai mult ca sigur ca au tras-o la sorti! Cum sa pierzi o asa bucatica!?

QUOTE (HalbaSus @ Aug 1 2012, 10:41 AM) *
QUOTE (solmar @ Aug 1 2012, 09:47 AM) *
D-aia era asa emotionat KH cand a vorbit, ca el a tras cartea castigatoare, ramane cu asta mica!

Si cine a tras cartea necastigatoare cu fata cea mare ? Borbely Laszlo ? Ca vad ca el a mers la vot... probabil ii era frica de notarasita.


Pai daca a mers la vot e nasol pentru el. N-a ascultat de vointa partidului si poate va fi pedepsit sa fie amantul lui EBa.
HalbaSus
QUOTE
ori eu am pretentia ca cei din UDMR au ceva coloana vertebrala si nu vor accepta functii de filatelist


Hahahahahhahahah.... tare asta... foarte tare...
Deci lasand glumele la o parte UDMR (cu conducerea actuala) nu are absolut nicio coloana vertebrala, si probabil s-ar lasa si sodomizati de basescu (sau oricine altcineva) atat timp cate le arunca oaresce ciolan... chiar si bucati mici, semidigerate sunt bune...
Mircea104901
Hai ma, chiar asa Base e responsabil pentru orice??Cu ce putea sa-l "convinga" pe PM Ungriei? Nu e clar ca V Orban "a transmis" mesajul UE catre electoratul maghiar? Atata teoria conspiratiei. thumbsup.gif whistling.gif
solmar
Halba,
Lasand gluma la o parte, cu Basescu presedinte, PM e functie de filatelist; orice om normal nu ar fi acceptat o functie care nu i-ar fi conferit nici un avantaj. Sa fii decorativ e poate mai rau decat a nu avea nici o functie. Iar aici s-a jucat cu niste carti pe masa. Base si-a salvat curul pe mana lor. Fara UDMR era cu catusele pe maini, la figurat sau la propriu.

Un mic ciolan cum spui tu comporta un mare risc. Iar riscul e sa-ti pui electoratul UDMR in carca, suparati ca au fost vanduti mai pe nimic la masa verde. Ar insemna o victorie la cacealma a lui Basescu. Conducerea UDMR fara suportul membrilor (care voteaza) e in pom. Si am spus-o la bun inceput, vorbim poate de cea mai disciplinata formatiune politica. E ceva cu dublu sens. Nu poti lua o decizie care e in defavoarea membrilor partidului.
klm
CITAT(HalbaSus @ Jul 31 2012, 12:54 PM) *
eu nu vreau să fie cum vrea majoritatea ci cum vreau EU.
[...]
vom putea decide soarta tuturor și nu oferim majorității șansa de a-și alege singuri conducătorii (alegeri la care am putea vota și noi, dar noi știm că suntem puțini și nu câștigăm la vot democratic).

Mie nu mi se pare nimic iesit din comun insa eu nu gandesc foarte democratic...
Mi-ai amintit de vorbele cuiva (nu stiu daca o persoana importanta sau un ilustru anonim): "ganditi-va cat de limitat intelectual sunt oamenii cu inteligenta medie, apoi ganditi-va ca mai mult de jumatate din toti membrii unei societati sunt mai prosti decat aia."
Avand in vedere cele de mai sus si faptul ca democratia se traduce prin puterea poporului, nu e greu sa concluzionam ca ea inseamna, de fapt, puterea prostilor si, fara a-i dispretui pe acestia ca oameni, le pot dispretui discernamantul in exprimarea optiunilor electorale.
CITAT(pmhoria @ Jul 31 2012, 05:43 PM) *
USLul va scadea in sondaje repejor si va ajunge la marja aia nenorocita de aproape 50%.

Daca se scot din calcul primarii - unde conteaza mai mult omul omul si mai putin partidul - USL a obtinut la locale sub 50% (adica apropae de scorul de la localele din 2008); fiind pe un trend vizibil descendent, cred ca nu este exclus ca la parlametnare sa obtina un scor chiar cu 3 in fata.

Si ca sa concluzionez la fel ca o persoana extrem de inteligenta si cunoscuta pe al carui nume il voi tine pentru mine: "noi facem prea multa politica"; atunci cand prietenii se cearta intre ei sau cand familiile sunt dezbinate de divergente artificiale induse de mascarici din media cu siguranta pierdem o parte a calitatii noastre umane si e pacat.

Si chiar ca inchei cu un mesaj de un bun-simt debordant:
"Poate sa comenteze ce vrea. Poate daca el crede ca fac sport si fac sacrificii sa aduc faima Romaniei, sa mi se aduca asemenea chestii nu mai am cuvinte. In loc sa vorbeasca de bine, ei tot de rau, adica tot politica o baga. Nici nu trebuiau sa aduca vorba de chestia asta, trebuiau sa taca din gura, felicitari si atata tot, mai bine nu zicea nimic. Eu nu m-am asteptat din partea lor sa aud asemenea cuvinte, eu nu cred ca am vorbit vreodata pe cineva de rau" - Alina Dumitru.
pmhoria
@Alex, Solmar,
Nu ma gandeam deloc ca va propune un PM maghiar. Nu asta vroiam sa se inteleaga. smile.gif
Ma gandeam ca va propune un PM care sa-i convina lui Base dar sigur nu maghiar. Lor le este sufiecient cateva ministere strategice..si sunt multumiti.
Pe de alta parte, e destul de greu sa le promita ceva din viitor .. pe care nu-l poate controla atat de usor, mai ales cu USListii la guvernare smile.gif

HalbaSus
QUOTE
Mie nu mi se pare nimic iesit din comun insa eu nu gandesc foarte democratic...
Mi-ai amintit de vorbele cuiva (nu stiu daca o persoana importanta sau un ilustru anonim): "ganditi-va cat de limitat intelectual sunt oamenii cu inteligenta medie, apoi ganditi-va ca mai mult de jumatate din toti membrii unei societati sunt mai prosti decat aia."


In primul rand nici eu nu sunt un fan al democratiei si tocmai de aceea PSSUR nu si-a propus sa instaureze un regim democratic. Dar lasand asta la o parte mi se pare ca Winston Churchill zicea ceva de genu: "Democratia e un lucru rau dar ceva mai bun nu s-a inventat". Daca mergem pe rationamentul tau eu as zice ca la alegeri sa castige partidul care ia cele mai putine voturi. Ca doar desteptii l-au votat. Sau stii ceva, mai bine nu facem alegeri, gasim o persoana inteligenta si o rugam ca odata la 4-5 ani sa ne spuna cine trebuie sa fie prim ministru, presedinte, ba chiar sa nominalizeze si membrii parlamentului (care evident nu trebuie sa fie multi, eu zic ca 10-12 ajung).

P.S: De ce tot vorbiti de USL ? la referendumul asta au votat de 2 ori mai multi oameni fata de cati oameni au votat USL-ul la locale. Nu e referendumul USListilor. E referendumul la care au votat 8.2 milioane de oameni... Mai multi decat au votat la alegerile europarlamentare, mai multi decat l-au votat pe Basescu, Geoana si Antonescu (cumulat) in primul tur de scrutin din 2009, mai multi decat au votat IN TOTAL la alegerile parlamentare din 2008 (prezenta la vot a fost atunci de 39.26%)... si voi tot urlati cu USL in sus si in jos.
AlexTM
Solmar, tu crezi ca daca UDMR-ului i s-ar propune functia de premier in regimul lui Basescu, ar refuza??
solmar
Alex,

in general 95% din cei care primesc propunerea asta ar accepta. Nu te intalnesti de multe ori cu ocazia (si apoi isi fac calculul daca merita umilinta pentru avantajele colaterale, unii chiar cred ca ar putea coabita). In cazul de fata am rezerve, probabil ca ar fi acceptat cei de la UDMR dar n-ar fi oferit in schimb voturile (absenta la vot), pentru ca nu se justifica. "Voturile" lor valorau mai mult - postul de PM merita doar 20% din puterea lor de vot (adica din 100%). Ce le-a oferit Basescu pentru celelalte 80%?
mircanu

Tre' sa va masturisesc ca am incercat sa gasesc circumstante atenuante ptr actiunile USL. Asta a fost posibil (logic) punanadu-i in comparatie cu cu PDL si Base. Cum si astia au la randul lor o multime de bile negre s-au gasit premise. Insa, cu cat se prelungeste criza asta politica cu atat mai mult incep sa le anulez orice urma de simpatie. merg din rau in rau spre dezastru.

Ponta&co sunt de-a dreptul tampiti. Am vazut azi tampenia fara de margini cu anularea dreptului de vot romanilor care stau in afara tarii. chiar sunt iresponsabili si murdari. pai ala e drept constitutional. e optiunea mea sa votez cu X, Y sau deloc. E ireal.....
In schimb, leul nostru e din ce in ce mai jigarit. ziua si minimul istoric in raport cu euro. in scurt timp se va vadea in preturi efectul usturator al acestui curs ridicat.

sa se aleaga prafu' de ei cu toata politica lor si setea de putere.
emyshor
QUOTE (mircanu @ Aug 3 2012, 02:38 PM) *
...

Ponta&co sunt de-a dreptul tampiti. Am vazut azi tampenia fara de margini cu anularea dreptului de vot romanilor care stau in afara tarii. chiar sunt iresponsabili si murdari. pai ala e drept constitutional. e optiunea mea sa votez cu X, Y sau deloc. E ireal.....

...


Din cate am inteles eu te va sterge de pe listele din Romania.
Asta nu inseamna ca nu poti sa votezi in afara.
Aici (in afara tarii) au de asemenea liste, iar daca nu esti pe lista arati pasaportul romanesc si poti vota.
Faza tare a fost cu inchiderea sectiilor de votare, dupa care le-au deschis, dar nu prea a mai fost nimeni la vot.

Nu au cum sa interzica definitiv votul celor plecati in alta tara.
HalbaSus
mircanu, asa cum zicea emyshor Ponta nu vrea sa iti ia dreptul la vot (sau poate ca vrea, dar nu o va face). Ba mai mult, nici macar nu a dat vreo lege noua. Legea actuala (care nu e data de ponta sau antonescu) spune ca la un an de la plecarea din tara cetatenii sunt eliminati de pe listele permanente, asta nu inseamna ca iti ia cineva dreptul de a vota, doar ca vei vota pe liste suplimentare. Pe langa importanta cruciala pe care o are acest lucru asupra cvorumului mai are o importanta deosebita in alegerea parlamentarilor. Adica daca tu stai in dubai e normal sa alegi un parlamentar care sa reprezinte diaspora, si cand cineva va dori sa iti ia dreptul de vot parlamentarul respectiv sa urle ca din gura de sarpe ca "auleeeeeu, nu-i luati dreptul de vot, ca nu mai prind un alt mandat...". Si ar fi incorect sa fii pe listele din prahova (sa zicem) cand tu nu mai ai nicio treaba cu prahova.

In alta ordine de idei eu ma bucur ca baselu va mai sta o vreme in tricou albastru... ii sta bine.
mircanu

Trebuie sa recunosc ca ai dreptate la faza cu parlamentarii. are sens ce spui.

Insa, acum la Referendum ce vrea sa faca Ponta nu are sens decat ptr USL. e o smecherie la care s-au gandit ei ca sa faca cvorumul si sa castige referendumul.
Atat cat eu sunt cetatean roman, fac partea din marea de alegatori si trebuie sa raman pe listele permanente. prezenta sau absenta mea la vot trebuie luata in seama ca atare si nu anulata, ptr ca asa vrea USL.
admin
Lol..politica:)

N-am citit tot da am si eu o nelamurire. Ce dreaqu v-a facut Basescu asta de il urati asa? Da sa nu ma luati cu d'alea ca v-a scazut salariu si vine Ponta cu bani d'acasa si vii da inapoi ca nu tine.
Sunt extrem de curios ce motive poate sa aiba un om intreg la cap, ca sa se barbereasca, sa se imbrace frumos si sa se duca la vot, alaturi de o multime de gospodine cu studii medii ca sa voteze DA!
solmar
@admin
Ce zici sa pierzi peste 100 k eur pe o firma si sa inchizi o alta firma? Te coafeaza? Nu spun ca astia de la USL sunt din basmele lui Ispirescu, pentru ca si ei au inceput sa-si dea cu stangu-ndreptu si sa ma afecteze, dar stii expresia "ia de la Basescu" - Ei bine, mie mi-a ajuns cat "am luat"!

Si nu m-am imbracat frumos. Probabil ca m-am barbierit, dar de dimineata, iar de votat am fost dupa-amiaza.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.