No SSO cookie

Importanta service-urilor auto

voteaza
(0/ 0)
Importanta service-urilor auto
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

In zilele noastre, intreaga lume este pe fuga, pe masura ce oamenii se muta dintr-un loc intr-altul, fie in interese de serviciu sau personale. Daca se intampla sa fiti printre multi dintre cei care conduc mult pe autostrada, service-urile auto sunt foarte importante. O vizita regulata la aceste service-uri va asigura ca totul functioneaza struna in masina dumneavoastra, pentru a va putea indeplini sarcinile zilnice mai usor. Service-urile auto fac parte din conduita preventiva a ingrijirii masinii, care va va ajuta sa va mentineti masina in forma maxima si intr-o stare buna de functionare tot timpul.

 
 

Un service normal include urmatoarele: schimbul uleiului de motor si al filtrului de ulei, verificarea nivelului lichidului de racire, lichidul de frana si sistemul de servo-directie, verificari ale luminilor, semnalizatoarelor, franelor, ambreiajului, presiunea din roti, pedalele, suspensiile, stergatoarele de parbriz si bateria, se ruleaza o diagnosticare mecanica a bordului si se inlocuieste filtru de aer si bujiile. O descriere mai detailata a acestor procese va va face o idee despre intelegerea si aprecierea beneficiilor pe care le aduc.

Schimbatul uleiului de la motor si a filtrului de ulei depinde de ce ati folosit de la ultimul service incoace. Uleiurile de motor pe care noi le folosim acum au devenit de la uleiuri minerale la semi-sintetice, ca mai apoi sa devina 100 % sintetice. Uleiurile sintetice sunt net superioare celor minerale. Vor tine mai mult si vor oferi o mai buna protectie motorului. De exemplu, exista uleiuri sintetice care pot proteja motorul datorita proprietatilor lor magnetice. Altele previn aparitia factorilor contaminanti, protejand motorul de rugina si coroziune.

Verificarea lichidelor de frana, directie si racire sunt la fel de importante si ar trebui ca acestora sa le acordati o atentie la fel de importanta. Fiind proprietarul masinii, puteti sa faceti chiar dumneavoastra aceste verificari. Insuficient lichid de racire poate duce la o deteriorare semnificativa a motorului. Acest lucru ar fi chiar costisitor daca garnitura principala sau terminatiile principale sunt deteriorate, deoarece acest lucru duce la inlocuirea motorului. Pe de alta parte, o lipsa a lichidelor din sistemul de servo-directie sau a lichidului de frana poate duce la probleme cu sistemul de control al masinii, care este vital pentru conducatorul autoturismului.

Toate modelele de masini moderne au calculatoare de bord incorporate, care au ca si componenta diagnosticarea autoturismului. Un service bine dotat poate accesa aceasta memorie interna a masinii pentru a verifica aparitia unor probleme iminente, care puteau sa apara de la ultimul service, oferind astfel o siguranta mai sporita. Filtrele de aer trebuie inlocuite tot la 40 000 de km. Un filtru de aer infundat va restrictiona circulatia aerului spre motor, care poate duce la reducerea puteri si, totodata, la un consum de combustibil mai ridicat. De asemenea, bujiile ar putea necesita schimbarea lor. Aceste componente nu sunt scumpe, insa fac parte dintre cele mai importante componente. Majoritatea producatorilor recomanda ca acestea sa fie inlocuite tot la 40.000 de km parcursi, cu toate ca durata lor de viata este calculata a fi pana la 160.000 de km.

Acestea fiind spuse, devine evident faptul ca alegerea unui service trebuie facuta cu grija. Mergeti cu masina la servici alaturi de un expert care are experienta atat in domeniu, cat si in ceea ce tine de masina dumneavoastra, pentru a oferi informatiile necesare celor de acolo si pentru a va realiza reparatiile in siguranta si corect. In cele din urma, indiferent de marca sau modelul masinii, urmarirea sugestiilor producatorilor va duce la faptul ca masina dumneavoastra va avea o sansa mai mica de a se strica, ceea ce va va ajuta, de asemenea, atunci cand veti dori sa o vindeti.    

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0908 :: 17.79MB