No SSO cookie

De ce sunt numite unele masini ,,hibrizi'' ?

voteaza
(0/ 0)
De ce sunt numite unele masini ,,hibrizi'' ?
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

,Hibrid'' este un termen stiintific care se refera la combinarea a doua specii diferite pentru a crea ceva complet nou. Cuvantul ,,hibrid'' este cel mai des folosit cu referire la unele plante si animale, cum ar fi de exemplu trandafirii hibrizi. Cand ne referim la vehicule, un hibrid rezulta din combinarea diferitelor sisteme de alimentare a masinii: cel pe benzina si cel pe energie electrica. Vehiculul care rezulta consuma putin si emite mai putin dioxid de carbon ca unul obisnuit.

 
 

Scurt istoric

In 1997, prima masina hibrid  a iesit de pe linia de asamblare. Totusi, aceste vehicule au o istorie indelungata, primul patent pentru un vehicul care functiona pe baza de benzina si curent electric a fost obtinut in anul 1905. Dezvoltarea adevarata, la care a contribuit si tehnologia moderna, a avut loc in anii 1970, rezultatul fiind vehiculele cu doua sisteme de alimentare. Producatorii de automobile continua sa dezvolte aceasta gama si sa creeze masini mai eficiente din punct de vedere al consumului.

Trasaturile unei masini hibrid

In cadrul unei masini hibrid, exista mai multe sisteme. Motorul vehiculului este mai mic si mai eficient decat motoarele conventionale. Asta inseamna ca masina are nevoie de un sistem secundar pentru a genera forta necesara acceleratiei. Masinile hibrid au un sistem de frane regenerante, proiectate ca sa reincarce bateriile motorului electric. Aerodinamica imbunatatita, materielele usoare din care este facuta si cauciucurile proiectate pentru a micsora pierderea de energie, reduc greutatea masinii si sarcina pe drum.

Tipuri de masini hibrid

Multi producatori de masini au introdus in ultimii ani pe piata vehicule hibrid. Exista diferite modele disponibile, de la sedan-uri de familie, pana la masini de lux. Un numar in crestere de SUV-uri (sports utility vehicle) si camioane sunt proiectate ca vehicule hibrid.

De ce sa cumparam o masina hibrid?

Aceste masini sunt laudate pentru eficienta si consumul scazut. Intr-o perioada in care pretul benzinei creste, iar lumea este ingrijorata din cauza incalzirii globale, masinile hibrid folosesc combustibilul mai eficient, avand motoare mai mici, iar emisiile de dioxid de carbon au valori mai scazute. Datele arata ca in cazul multor masini hibrid,  poti parcurge in oras intre 26 si 51 de mile cu un gallon de combustibil iar pe autostrada intre 28 si 48 de mile.

Masini hibrid sau flex-fuel

Vehiculele flex-fuel nu sunt masini hibrid, dar sunt considerate mai ecologice decat vehiculele conventionale. Pentru ca o masina sa fie considerata hibrid, trebuie sa aiba doua surse diferite de alimentare. Prin comparatie, vehiculele flex-fuel pot sa functioneze pe baza de benzina conventionala sau pe baza unui amestec de benzina si etanol. Vehiculele flex-fuel au un motor cu ardere interna care este proiectat sa functioneze pe baza unui amestec modificat de benzina. Potrivit Departamentului Energiei din SUA, vehiculele flex-fuel au un consum de carburant putin mai scazut decat cele conventionale.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1345 :: 22.11MB