No SSO cookie

Date despre masinile italiene

voteaza
(0/ 0)
Date despre masinile italiene
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Italia este cunoscuta in lume pentru masinile ei, cu marci celebre ca Ferrari, Lamborghini, Alfa Romeo si Lancia. Productia de masini in Italia a inceput in ultimii ani ai secolului XIX, iar in ziua de azi masinile de productie italiana sunt conduse pe tot globul, iar cele de curse participa la competitii de cel mai inalt nivel.

 
 

Origini
Potrivit Enciclopediei Britannica, companiile italiene au intrat pe campul productiei de automobile mai tarziu decat competitorii lor din Europa. Produsa in 1896, Stefanini-Martina este considerata a fi prima masina produsa in Italia. Desi compania nu a rezistat mult, rivala sa din Torino, Fabrica Italiana Automobili Torino – FIAT , a devenit una dintre cele mai mari companii auto ale secolului XX .

Cea mai mare companie auto italiana
Azi, Fiat a ramas cea mai mare companie auto din Italia, cu un venit net pe anul 2009 de peste 50 de miliarde de euro in sectorul Fiat Automotive Grup al companiei. Potrivit raportului anual pe 2009 al grupului, Fiat Automotive Group a angajat peste 54 000 de oameni in acel an, care au produs mai mult de 2 milioane de masini si vehicule comerciale usoare. In 2009, Fiat a lansat o serie de upgrade-uri la cele mai populare modele existente, incluzand aici Punto Evo (un ,,prieten’’ al Punto-ului Grande) si 500C Cabriolet, care are un acoperis moale controlat electronic. Re-proiectatul Fiat 500 a avut un imens succes la nivel global, iar un grup de jurnalisti auto din New York l-au votat ca avand ,,cel mai bun design auto al anului 2009’’.

Ferrari
Desi Fiat este o companie mai mare, Ferrari este probabil cea mai cunoscuta masina italiana la nivel global. Fondata in 1929 de pilotul de curse Enzo Ferrari, compania care produce masini de culoare rosu aprins si care are ca logo ,,calutul cabrat’’ este celebra in toata lumea. Ferrari este singura echipa care a participat in Formula 1 inca de la inceputul acestei competitii, in 1950. Echipa a participat la cel de-al 800-lea sau Grand Prix in mai 2010. Noua piloti au devenit campioni mondiali in Formula 1 la volanul unei masini Ferrari, incluzandu-i aici pe Michael Schumacher, Niki Lauda si Alberto Ascari.

Design si stil
Masinile italiene sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai frumoase din lume. Aceasta reputatie se datoreaza traditiei puternice a tarii in domeniul design-ului auto. Una dintre cele mai celebre companii italiene din acest sector este Pininfarina, cu sediul in Cambiano. Pe parcursul a mai mult de 80 de ani, Pinifarina a stilizat sute de masini produse de companii celebre ca Maserati, Ferrari, Ford, Alfa Romeo si Volvo. Presedintele companiei, Paolo Pininfarina subliniaza ,,rolul central al design-ului’’ si ,,sensibilitatea estetica ce creeaza frumusetea nemuritoare’’ ca fiind concepte care au asigurat reputatia companiei sale.

Cele mai scumpe masini
Un studiu realizat de Forbes la inceputul anului 2010 a evidentiat cateva masini italiene in top 10 al celor mai scumpe masini. Avand un pret de 1,42 milioane de dolari, Lamborghini Reventon este inspirat dintr-un avion de vanatoare. Doar 20 vor fi produse la fabrica de la Sant’Agata Bolognese. Pagani Zonda Cinque Roadster ajunge la 101 km in 3,4 secunde, avand o viteza de top de 349 km/h. Doar 5 astfel de masini, avand un pret de 2 milioane de dolari fiecare, vor iesi pe poarta fabricii de la San Cesaria Sul Panaro.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1073 :: 17.79MB