No SSO cookie

Cum se calculeaza Brake Horsepower

voteaza
(0/ 0)
Cum se calculeaza Brake Horsepower
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Termenul ,,brake horsepower’’ s-a nascut din testele asupra motorului, unde se foloseau frane mecanice sau electrice pentru a se masura puterea unui motor. In cazul sistemului mecanic se poate masura doar cuplul iar rotatiile pe minut trebuie masurate separat si combinate cu o ecuatie a puterii. Dinamurile elecrice sau generatoarele pot fi monitorizate pentru a vedea output-ul de kilowati care se poate traduce direct in cai putere. Exista mai multe aplicatii unde calculul Brake Horsepower poate fi realizat cu datele potrivite.

 
 

Dificultate: moderat

Lucruri de care vei avea nevoie: calculator

Instructiuni

Cuplul motor—Calculul general al Brake Horsepower in cazul vitezei

Pasul 1: Defineste aplicatia de calcul a BHP (brake horsepower). Presupune ca un generator cu patru cilindri alimentat cu motorina genereaza un cuplu de 268 foot-pounds la 2400 de rpm. Cu aceasta informatie, poti calcula BHP ai motorului si puterea care poate fi asigurata de generator.

Pasul 2: Foloseste formula generala pentru cai putere pentru a determina BHP ai motorului. Formula spune: cai putere = cuplu, foot-lb X rpm / 5252. Inlocuind valorile avem: cai putere = 268 X 2400/5252=122,47 BHP.

Pasul 3: Converteste cei 122,47 BHP produsi de motor in kilowati, multiplicand cu 0,746 kW/hp = 91,36 kW.

Calculeaza BHP care pun in functiune un ventilator

Pasul 1: Defineste aplicatia ventilatorului. In acest exemplu, un ventilator mare deplaseaza 18 000 standard cubic feet/minute de aer cu o presiune la output de 2 inch water column. Cu formula BHP pentru ventilatoare si pompe, poti sa calculezi valoarea BHP necesara pentru functionarea ventilatorului.

Pasul 2: Determina formula corecta pentru BHP in cazul unui ventilator. Formula este Putere, bhp = CFM X PIW / 6356 X eficienta ventilatorului.

Pasul 3: Inlocuieste valori reale in ecuatie: Putere, bhp = 18 000 X 2 inches water column pressure/ 6356 X 0,48 (factorul de eficienta ). Rezultatul este 11,8 bhp pentru functionarea ventilatorului.

Calculul BHP pentru o pompa de apa

Pasul 1: Defineste aplicatia pompei de apa. O pompa de apa deplaseaza 94 de litrii pe minut printr-un filtru, backpressure de 8 pounds per square inch cu o eficienta de 62%. Cu aceste informatii poti sa calculezi valoarea BHP necesara pentru functionarea pompei.

Pasul 2:  Alege ecuatia corecta. Formula este P,bhp = GPM X psi/1713 X factorul de eficienta.

Pasul 3: Rezolva ecuatia inlocuind cu datele tale: P,bhp = 25 gpm X 8 psi/1713 X 0,62 = 0,188 bhp.

Sfaturi

Folosirea conservativa a unui motor electric mare va diminua uzura folosind aceeasi putere.

Calculele BHP sunt in mod normal aproximari, deoarece factori de pierdere neprevazuti pot sa-ti afecteze aplicatia. 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0964 :: 22.16MB