No SSO cookie

Comportament riscant in timpul condusului

voteaza
(0/ 0)
Comportament riscant in timpul condusului
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ce inseamna comportament riscant? Practici un astfel de comportament atunci cand conduci? Citeste articolul de mai jos si, daca faci vreunul din aceste lucruri,…opreste-te. Daca faci unul dintre aceste cinci lucruri in timp ce conduci, inseamna ca nu esti suficient de atent. Cei mai multi oameni presupun automat cand se urca in masina ca se vor intoarce acasa teferi si nevatamati. Dar viata pe care o ducem este din ce in ce mai complexa si de multe oti suntem nevoiti sa facem mai multe lucruri deodata. Din pacate, acest lucru poate fi periculos pentru tine si poate compromite siguranta celorlalti soferi.Totusi, tot mai multi oameni, fac si altceva in timpul condusului.

 
 
Vorbitul la telefonul mobil in timpul condusului. Se pare ca acest lucru a devenit o adevarata epidemie. Oamenii folosesc telefonul mobil in timpul condusului pentru a avea conversatii, complet inutile, cu prietenii sau familia. Cand vorbesti la telefonul mobil s-a demonstrat faptul ca timpul de reactie este mai lent si esti mai susceptibil de a nu vedea obstacolele ce pot aparea pe drum. Dispozitivele hands-free nu sunt foarte eficiente, din moment ce atentia soferului este la fel de diminuata. Aparent, simplul fapt de a avea o conversatie este destul pentru a creste riscul unui accident.

Aplicarea machiajului in timpul condusului. Acesta este un joc periculos practicat de foarte multe femei. Nu este neobisnuit sa vedem cum este aplicat ruj sau rimel in timp ce masina ruleaza, iar ochii soferitei sunt “lipiti” de oglinda, in loc de drum. Grupul de varsta cel mai probabil sa faca aceste lucruri, este cel tanar si fara experienta. Nu e de mirare ca multe femei sunt vazute in spatele volanului manjite de ruj.

Mancatul in spatele volanului. Atat de multi oameni sunt stresati din cauza timpului, incat isi mananca pranzul in timpul condusului. Acesti soferi sunt vazuti ca merg cu viteza sub cea normala si facand manevre cel putin ciudate pentru a mentine cursul si banda. Un studiu efectuat in Anglia cu ajutorul simulatoarelor a demonstrat faptul ca acesti soferi si-au dublat riscul de a avea un accident.

Cititul in timpul condusului. Da, exista astfel de oameni. De fapt, 10% dintre persoanele intervievate recunosc ca citesc o carte sau un ziar in timp ce conduc, ca sa nu mai pomenim de cei care au un laptop sau iPod-uri.

Facand pe “durul” in spatele volanului. Exista oameni care sunt chiar sociabili, asta pana se urca in masina. Ecranati de geamurile fumurii se simt invincibili. Insa, cand cineva se baga in fata masinii lor, incep sa se dezlantuie si pornesc un “joc” de abuzuri verbale si gesturi pe geamul masinii. Acesti oameni merg si mai departe si incearca sa “scoata” masina respectiva de pe sosea. Aceasta este puterea furiei rutiere si nu este deloc surprinzator ca este o cauza importanta a accidentelor rutiere, unele soldate chiar cu decese.

Cand te urci la volan, ia acest lucru in serios. Nu lasa aceste comportamente riscante sa-ti puna sanatatea in pericol, ca sa nu mai spunem si de siguranta celorlalti soferi. Asculta muzica in surdina si tine mainile pe volan.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0848 :: 17.78MB