No SSO cookie

Cat de des trebuie verificat radiatorul?

voteaza
(0/ 0)
Cat de des trebuie verificat radiatorul?
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Verificarea tehnica a radiatorului masinii depinde de mai multi factori. Componentele sistemului de racire al masinii sunt in mod normal etanse si necesita mentenanta periodica pentru o functionare optima. Lichidul de racire si concentratia antigelului sunt vitale pentru componentele acestui sistem si sunt factori ce trebuie avuti in vedere. Spalarea radiatorului este posibil sa nu fie obligatorie la modelele noi de masini (cel putin nu timp de cativa ani), insa modelele vechi au nevoie de spalare si curatare deoarece acumularile de rugina si alte resturi pot afecta functionarea optima a sistemului de racire. Reparatia va depinde de starea radiatorului. Prezenta de scurgeri si furtunuri fisurate trebuie reparate de un mecanic auto cat mai repede cu putinta.

 
 

Ingrijirea si mentenanta radiatorului

Poti intreba orice mecanic auto si vei primi acelasi raspuns: cantitatea si concentratia potrivita a lichidului de racire sau antigelului din interiorul radiatorului sunt vitale pentru functionarea optima a motorului. Radiatorul este mai bine intretinut daca este spalat, deoarece este susceptibil la formarea de rugina si alte elemente daunatoare.

Cand motorul este rece, deschide capota si apoi capacul de la radiator. Capacul nu se deschide niciodata daca motorul este cald deoarece continutul aflat sub presiune va izbucni si va determina arsuri grave. Dupa deschiderea capacului de la radiator verifica prezenta ruginii sau a mizeriei acumulate pe acesta si pe componentele metalice inconjuratoare. Daca acestea sunt curate, inseamna ca radiatorul se afla intr-o stare buna. In schimb, daca se observa rugina si mizerie, se recomanda spalarea radiatorului. Prin aceasta se indeparteaza resturile care ar putea duce la supraincalzirea motorului.

Ai in vedere ca radiatorul este o componenta vitala pentru functionarea optima a motorului si pentru racirea acestuia. Se recomanda verificare anuala, insa este evident ca daca apar scurgeri sau rugina la nivelul radiatorului sau a altor componente ale sistemului de racire, acestea nu trebuie trecute cu vederea.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1206 :: 22.04MB