No SSO cookie

Automobil de lux hibrid de la Citroen

voteaza
(0/ 0)
Automobil de lux hibrid  de la Citroen
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Citroen a prezentat la Salonul Auto Sanghai prototipul masinii de lux Metropolis, care a fost dezvoltat in intregime de sectiunea chineza.

 
 

Citroen a prezentat, sub numele de Metropolis, un prototip de masina de lux la Salonul Auto Sanghai. Lungimea de 5,3 metri a acesteia, depaseste si clasa S de la Mercedes, care are distanta intre axe prelungita, cat si Audi8. Latimea lui este de 2 metri, ca si Maybach 62. Cu ajutorul acestui concept, fabricantul poate sa cucereasca o piata total noua.

Din punct devedere global, inca de acum, China este a doua piata cea mai importanta pentru Citroen. Chinezii adora masinile de lux largi si mari de aceea A8 L se va prezenta la Beijing. Tot aici se va prezenta si BMW5 cu distanta de axe prelungita, cat si Volkswagen Phaeton “improspatat”.

Metropolis este primul model care a fost dezvoltat de centrul din Shanghai al PSA, jantele din metal usor asemanatoare turbinelor au 21 de toli, iar “datele” cauciucurilor sunt de 265/35. Baza este data de platforma 3 al PSA, pe care sunt construite C6 si Peugeot 407, de asemenea. PSA construieste aceasta platforma in colaborare cu Dongfeng Auto.

Sistemul de propulsie hibrida a ajuns pe Metropolis, langa motorul electric cu energie variabila, fiind incorporat un motor in format neobisnuit de 2 litri, presupus  un turbo V6 de benzina. Acesta ajuta cu 59-96 de cai putere in functie de preferinte, blocul de 2 litri avand 276 de cai putere si presiune de cuplu 375Nm. Cu supraincarcare, impreuna, puterea masinii poate sa fie si 466 de cai putere, iar presiunea de cuplu poate sa sara la 430 de Nm. Un schimbator cu 7 trepte si cuplare dubla asigura transmisia de forta, incat toate cele 4 roti sunt actionate.

Conform Citroen, puterea masinii seamana cu al unui V8 de patru litri, in timp ce emisia de dioxid de carbon este de doar 70 de gr/km. Probabil in China va ajunge pe piata.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1265 :: 22.11MB