No SSO cookie

Volkswagen lucreaza la un parbriz care nu ingheata!

voteaza
(0/ 0)
Volkswagen lucreaza la un parbriz care nu ingheata!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Volkswagen lucreaza impreuna cu cei de la Fraunhofer Institute for Surface Technology (IST) din Braunschweig la crearea unui parbriz care nu ingheata si permite vizibilitate maxima chiar si in timp de ceata.

 
 
Oamenii de stiinta au declarat ca noul parbriz ar fi o premiera mondiala, noul parbriz nefolosind nici o sursa de incalzire pentru a stopa inghetul. Parbrizul nu ingheata datorita folosirii unei compozitii speciale care opreste inghetul [arbrizului chiar si la temperaturi de -18 grade Celsius.

Volkswagen a declarat ca secretul consta in stratul de suprafata al parbrizului. Acesta este format din oxid de indiu care opreste degajarea de caldura spre exteriorul masinii si opreste racirea geamului sub punctul de roua. Germanii au declarat ca sunt extrem de incantati de aceasta realizare si doresc sa o implementeze pe cat mai mult modele din grup. Acestia au completat spunand ca scopul lor principal este de a creste confortul clientilor.

Din pacate conceptul nu a fost finalizat din cauza faptului ca stratul de indiu blocheaza undele radio. Volkswagen a declarat ca lucreaza la rezolvarea acestei probleme si vor implementa noul parbriz cat mai curand.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1796 :: 17.78MB