No SSO cookie

VIDEO: Incredibilul drum al iadului din Pakistan

voteaza
(0/ 0)
VIDEO: Incredibilul drum al iadului din Pakistan
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Drumul iadului nu este pentru cei slabi de inimă.

 
 

Pasul Lowari, în lungime de 240 kilometri, este unica rută dintre oraşul Dir si micile sate din muntoasa Vale Chitral. Zona se află lângă graniţa cu Afganistanul, în partea de nord-vest a ţării, unde şoferii îşi riscă vieţile pentru un salariu de 60 dolari (salariul mediu în Pakistan) şi un bonus de 180 dolari, dacă... se întorc în viaţă şi cu preţioasa încărcătură nevătămată.

Camioanele sunt vechi, unele având către un milion de kilometri parcurşi afişaţi pe bord. Avalanşele, alunecările de teren şi stâncile căzătoare, alături de torenţii care apar din munţi, sunt ingredientele unei călătorii care durează patru zile.

Drumurile sunt îmbătrânite şi nu au bariere de protecţie laterale. Deseori nici nu există suficient spaţiu pentru două maşini care să treacă una lângă cealaltă. Cel mai înalt punct al traseului este situat la 3.100 metri deasupra nivelului mării, unde din cauza aerului rarefiat este extrem de dificil să stai treaz, iar mişcările sunt vizibil îngreunate. Frânele se spraîncălzesc la coborâre, însă fără ele moartea devine o certitudine.

Reportajul video pe care vi-l prezentăm a fost realizat de Aljazeera şi în ciuda faptului că durează 25 de minute, vă va ţine cu sufletul la gură. Merită să vedeţi şoferii pakistanezi în încercarea lor de a parcurge Drumul iadului, cu sistemul de navigaţie uman alături, în persoana copilotului, dar şi să asistaţi la o lecţie de şoferie live, tot în stilul Pakistan.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1270 :: 17.78MB