No SSO cookie

Un razboi în Irak ar putea influenta decisiv piata auto americana

voteaza
(0/ 0)
Un razboi în  Irak ar putea influenta decisiv piata auto americana
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Războiul cu Irak ar putea afecta destul de serios piaţa auto a Statelor Unite în acest an, potrivit estimărilor CSM Worldwide, care apreciază că în situaţia unui conflict de lungă durată, numărul vehiculelor vândute în SUA s-ar putea reduce la circa 15,5 milioane de unităţi, faţă de 16,6 milioane de unităţi prognozate în cazul evitării unui conflict armat în zonă, informează auto.com.

 
 
[poza1s]Cauza principală a scăderii interesului faţă de automobile a fost explicată, de sursa citată, printr-o influenţă directă pe care ar putea-o avea un eventual război asupra distribuitorilor de carburanţi auto, fără a fi precizate însă cauzele care ar putea duce la o astfel de recesiune a pieţei auto americane.
În schimb, CSM Worldwide precizează că, în cazul unei conflagraţii, numărul livrărilor de autovehicule ar putea creşte, în 2004, la 17 milioane de exemplare, comparativ cu estimările propuse pentru acest an.
[poza2d]CSM a mai analizat şi situaţiile în care conflictul dinte SUA şi Irak ar fi rezolvat într-un termen scurt, fără a face însă precizări asupra a ceea ce ar putea însemna acest lucru.
Potrivit aprecierilor, în acest caz, piaţa americană ar putea cunoaşte, în acest an, o scădere până la 16,4 milioane de maşini, faţă de 16,6 estimate în lipsa unui război.
Aplanarea rapidă a conflictului dintre SUA şi Irak nu ar afecta însă vânzările de anul viitor, apreciază sursa citată, acest lucru fiind valabil şi în cazul în care disensiunile dintre cele două state ar fi rezolvate pe cale amiabilă.
[poza3s]Un eventual razboi în Irak nu ar afecta doar piaţa americană, fiindcă, după cum apreciază grupul german Porsche, deţinător al mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche şi Lamborghini, acest fapt ar putea influenţa considerabil vînzările companiei.
“Efectele unei posibile escaladări a conflictului din Irak asupra pieţei auto sunt dificil de anticipat. Din acest motiv, nu poate fi exclus un impact negativ asupra evoluţiei activităţilor şi a volumului de vânzări”, precizează un comunicat al celui mai profitabil producator auto din lume.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1542 :: 17.77MB