No SSO cookie

Test drive extrem cu Volvo S60 si accident cu happy end

voteaza
(0/ 0)
Test drive extrem cu Volvo S60 si accident cu happy end
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Jurnalistii auto au fost invitati de catre Volvo Romania sa testeze Pedestrian Detection, City Safety, si sa efectueze Slalom Test, Testul elanului – cu echipa de profesionisti Volvo si Titi Aur intr-un cadru special organizat, la volanul Noului Volvo S60.

 
 
Astazi, 1 septembrie 2010, Volvo Romania a organizat un test drive rezervat presei auto din Romania, la care au luat parte mai multi jurnalisti auto (INDICIU). Scopul intalnirii, care a avut loc intr-unul dintre platoruile Romexpo, a fost de a prezenta mai bine si in detaliu noutatile pe care noul Volvo S60 le aduce in domeniu: Pedestrian Detection si City Safety.


Jurnalisti prezenti au condus, ficare cate un S60, unde pret de cateva tururi de circuit, alaturi de spcialistii Volvo, au experimentat senzatia unica a masinii care accelereaza, reduce viteza, sau pur si simplu franeaza pana la oprirea totala, pentru a evita obstacolele de pe traseu, fie ele umane, sau auto. Adica, ceea ce Volvo numeste Pedestrian Detection si City Safety.


Cea de a doua parte a intalnirii a fost dedicata Slalom Testului si apoi, Testului Elanului. Aici, jurnalistii, alaturi de multiplul campion national de raliurui, Titi Aur, au condus modelele S60 in slalomuri extreme, care au evidentiat posibilitatile masinii de a interveni activ in pastrarea trasei ideale si logice pe sosea.


Din nefericire, in cadrul acestui al doilea test drive, unul dintre jurnalistii prezenti, a avut un moment de ezitare, si conform declaratiilor ulterioare, ale maestrului Titi Aur, nici nu a franat, nici nu a mai tras de volan, izbindu-se direct intr-unul dintre peretii unui pavilion din Romexpo, de la marginea circuitului.
Jurnalistul a scapat cu rani usoare, insa masina, Un Volvo S60 a suferit avarii destul de insemnate (vezi galeria foto).
Trebuie mentionat ca in cadrul celei de a doua parti a sedintei de test drive, sistemele Pedestrian Detection si City Safety au fost decuplate, altfel fiind imposibila efectuarea Slalomului si a Testului Elanului.


Cu acest eveniment nefericit, Volvo a demonstrat ca fabrica masini extrem de sigure, deoarece impactul s-a produs la o viteza mare, undeva peste 50 km/h, insa sistemele de protectie ale ocupantilor masinii s-au dovedit imbatabile. Toate airbagurile s-au declansat, cel din volan fiind cauza ranirii usoare a jurnalistului, care nu avea o pozitie corespunzatoare in momentul impactului.


Asadar, un crash-test nedorit, insa care releva ca siguranta auto s-a inventat la Volvo!


O galerie foto completa puteti vedea aici. Totodata va prezentam si un clip video, cu tot cu momentele hazlii, aici.


foto si text: Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2449 :: 22.12MB