No SSO cookie

Skoda Auto a înregistrat slabe rezultate anul trecut si nu spera într-o redresare în anul 2003

voteaza
(0/ 0)
Skoda Auto a înregistrat slabe rezultate anul trecut si nu spera într-o redresare în anul 2003
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Rezultatele înregistrate anul trecut de Skoda Auto au fost nesatisfăcătoare şi nu speram într-o redresare în anul 2003, a anunţat vicepreşedintele societăţii, Winfried Vahland, citat de autoactu.com.

 
 
[poza1s]Declinul suferit de pieţele mondiale şi cursul ridicat al coroanei cehe au avut efecte dezastruoase asupra rezultatelor financiare obţinute de Skoda Auto. În 2002, filiala grupului Volkswagen a obţinut un profit net de 1,825 miliarde coroane (57,8 milioane euro), în scădere cu 14,5% comparativ cu anul 2001, având o cifră de afaceri de 145,7 miliarde coroane (4,60 miliarde euro). Timp de şapte ani consecutiv, vânzările Skoda Auto au crescut constant. În schimb, anul trecut, vânzările au scăzut cu 3,6% (445.525 de unităţi comercializate), faţă de rezultatul record obţinut în 2001, de 462.321 de maşini vândute. În ciuda acestui rezultat deloc satisfăcător, Skoda Auto deţine în continuare 50% din piaţa auto locală, cu 73.883 automobile vândute în 2002. Germania rămâne principala piaţă pentru exporturile Skoda Auto, care au înregistrat de asemenea o scădere faţă de anul 2001, cu 187 milioane de euro. Pentru acest an, constructorul ceh se aşteaptă la rezultate economice comparabile cu cele de anul trecut, după cum a declarat vicepreşedintele companiei.
Extinderea Uniunii Europene spre partea estică, aşteptată în 2004, va reprezenta, consideră vicepreşedintele companiei de automobile Skoda Auto, "un impuls pozitiv" pentru societate.
[poza2d] Compania, cunoscută astăzi sub brandul Skoda Auto, a fost fondată, în 1895, de Vaclav Laurin, mecanic, şi Vaclav Klement, librar. După cel de-al doilea Război Mondial, compania a fost naţionalizată. După 1989, pentru refacerea companiei, Skoda a început să caute un partener străin. În decembrie 1990, guvernul ceh a ales concernul german Volkswagen şi, în 16 aprilie 1991, Skoda automobilova şi-a început activitatea, fiind a patra filială a grupului VW, alături de VW, Audi şi Seat.
În 1994, a fost lansat modelul Felicia, care a înlocuit vechiul Favorit. În aprilie 1996, producţia Skoda a ajuns la un milion de automobile. În aceeaşi perioadă, a început să se lucreze la designul modelului Octavia.
[poza3s] În februarie 1998, a început producţia pentru modelul Felicia, complet modificat, cu un design modern. În decembrie 1998, producţia la modelul Felicia a atins un milion de maşini.
În prezent, Skoda Auto are 21.000 de angajaţi. Zilnic, se construiesc 2.000 de modele Fabia, Octavia şi Superb, care sunt transportate în aproape 80 de ţări.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2582 :: 22.1MB