No SSO cookie

Noul sistem american de evaluare al securitatii vehiculelor

voteaza
(0/ 0)
Noul sistem american de evaluare al securitatii vehiculelor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Statul american incearca sa-si imbunatateasca sistemul de evaluare al securitatii vehiculelor, in timp ce jurnalistii de peste ocean se intreaba de ce nu s-ar putea alinia NHTSA la normele UE?

 
 
Secretarul american responsabil cu transporturile, Ray LaHood a anuntat ca un nou sistem, imbunatatit, de evaluare a securitatii vehiculelor este gata si va fi dat in folosinta incepand cu anul 2011. Si acesta va avea un punctaj maxim tot de cinci stele.


Daca sunteti curios ce masina aveti si cat de sigura este ea din punctul devedere al noului sistem propus de NHTSA, aveti la dispozitie un tabel ilustrativ si sugestiv, in galeria foto alaturata. Va putem insa "da din casa", conform sistemului cu pricina, numai BMW Seria 5 si Hyundai Sonata au obtinut maxim de punctaj. Au fost testate si evaluate un numar de 33 de vehicule, dintr-un total de 55.


NHTSA a anuntat ca noul protocol de evaluare va include si teste care presupun coliziuni laterale, sau testari ale sistemelor de prevenire al accidentelor. De asemenea se vor folosi noi tipuri de manechine. Un alt element nou este folosirea unui manechin de dimensiuni mai reduse, care imita conformatia corpului feminin, in ideea clasificarii gradului de siguranta in cazul accidentelor in care sunt implicate femei.
De asemenea vor fi implementate noi criterii de vatamare corporala rezultate din accidente, dar si un sistem nou de acordare al scorului final pentru fiecare vehicul.


Administratorul NHTSA, David Strickland a declarat: "Dorim ca aceste noi tehnologii destinate sigurantei sa fie imbratisate de catre toti consumatorii si sa fie privite ca o cale de a avea masini mai sigure. Credem ca sistemul electronic de stabilitate, cel de avertizare al depasirii benzii de circulatie, sau cel care avertizeaza iminenta unei coliziuni, sunt benefice si ofera garantii de siguranta suplimentare, drept pentru care potentialii clienti ar trebui sa le ia in considerare la achizitionarea unui nou vehicul."


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1680 :: 22.11MB