No SSO cookie

MOL devine al doilea benzinar multinational din România

voteaza
(0/ 0)
MOL devine al doilea benzinar multinational din România
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

MOL Rt. a devenit al doilea operator retail multinaţional din România, ca mărime, în urma acordului semnat între subsidiara MOL România, pe care o deţine în întregime, şi compania Shell România, prin care MOL îi preia celei din urmă, un număr de 23 de benzinării de pe piaţa internă.

 
 
[poza1s]Astfel, MOL îşi întăreşte considerabil competitivitatea pe piaţa românească de vânzări cu amănuntul pe segmentul carburanţilor, şi işi extinde reţeaua, dintr-un singur pas, cu aproape 50%. Noile staţii se integrează foarte bine din punct de vedere geografic şi topografic în reţeaua de benzinării MOL deja existenta in România şi vor creşte potenţialul afacerii MOL cu carduri de carburant. Tranzacţia se înscrie în strategia declarată a MOL de a-şi mări pieţele pentru rafinării prin extinderea reţelei de vânzări cu amănuntul din regiune. [poza2s]Oficialii Shell au declarat că decizia a fost luată de către conducerea diviziei Shell Europe Oil Products pentru că cele 23 de staţii nu se înscriau în cadrul criteriilor de performanţă financiară a grupului. În urma acestei tranzacţii, reţeaua Shell de distribuţie a carburanţilor în România a scăzut de la 81 de unităţi la 58 de puncte de desfacere. Pentru MOL, această tranzacţie ridică numărul benzinăriilor de pe piaţa românească de la 50 la 73, transformând compania în al doilea mare operator de vânzări cu amănuntul multinaţional din România. Obiectivul MOL pe termen mediu este de a obţine acoperire naţională şi o cotă de peste 10% din piaţa românească de desfacere a carburanţilor auto. Finalizarea afacerii este aşteptată să aibă loc în a doua jumătate a anului curent, urmând să fie aprobată de Consiliul Concurenţei şi să treacă de alte proceduri obişnuite în astfel de cazuri. Nu s-au oferit detalii despre valoare tranzacţiei, şi este extrem de dificil de apreciat valoarea unei benzinării Shell, fiindcă aceasta este determinată de mai multe variabile, precum volumul vânzărilor lunar şi anual, cifra de afaceri realizată sau amplasarea sa în teritoriu. Numai construirea unei noi benzinării Shell se ridică la aproximativ un milion de euro.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2447 :: 22.16MB