No SSO cookie

Influenta conflictului din Irak asupra vânzarilor de masini europene pe piata SUA va fi nesemnificativa

voteaza
(0/ 0)
Influenta conflictului din Irak asupra vânzarilor de masini europene pe piata SUA va fi nesemnificativa
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Oficialii Volkswagen AG au declarat că războiul din Irak este prea departe pentru ca efectele sale să fie notabile în raport cu industria auto mondială, informează AutomotiveNews.

 
 
"Până acum nu s-au semnalat diferenţe semnificative în ceea ce priveşte cresteri sau diminuări importante pe piaţa auto”, a declarat directorul executiv al companiei germane, Bernd Pischetsrieder.
[poza1s]Acesta a adăugat că, pe piaţa SUA, cea mai extinsă la nivel mondial, s-au semnalat diferenţe a cererii pentru automobile în această perioadă, comparativ cu acelaşi interval de anul trecut, însă acestea nu sunt îngrijorătoare pentru producătorii germani.
Companiile VW, BMW, Porsche şi Mercedes Benz îşi desfăşoară cam 25% din activităţile comerciale pe piaţa americană, care le oferă cote proporţionale de profit.
Potrivit opiniei unor experţi, este posibil ca o bună parte a consumatorilor americani să încerce să boicoteze vânzările de automobile germane în semn de protest împotriva poziţiei politice adoptate de Germania cu privire la conflictul irakian.
[poza2s]Majoritatea companiilor şi analiştilor se aşteaptă să scadă interesul pentru maşinile de producţie europeană în acest an, vânzările fiind aproximate cu 2% mai mici faţă de anul trecut, ceea ce dovedeşte că impactul războiului nu va avea un impact major asupra consumatorilor.
Pe de altă parte, specialiştii de la J.D. Power au prezentat un raport din care reiese că vânzările auto pe piaţa SUA au scăzut cu 8% de când a început războiul, faţă de perioada similară a anului trecut.
Astfel, în data de sâmbătă 22 martie, livrările de maşini s-au diminuat cu 14% faţă de cele înregistrate sîmbătă 23 martie 2002, notând că, în SUA, sîmbăta este cea mai dinamică zi a săptămânii în privinţa vânzărilor.
[poza3s]Oficialii J.D. Power au precizat că această reducere a vânzărilor nu a fost atât de drastică precum cea înregistrată după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, când cererea a fost cu 33% mai mică faţă de normal.
"Ceea ce se observă este că în timpul weekend-ului oamenii sunt preocupaţi de cum decurge războiul”, a spus un economist al J.D Power, adăugând că atâta timp cât atenţia populaţiei este concentrată asupra evenimentelor din Irak, vânzările auto vor continua să scadă, în medie cu 10% faţă de anul trecut.
Previziunile cunoscutei firme de analiză de piaţă indică, pentru luna martie, un nivel de 1,18 milioane de automobile, faţă de 1,27 milioane vândute anul trecut în aceeaşi lună.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2016 :: 22.1MB