No SSO cookie

In Irak cei mai multi soferi nu au permise de conducere

voteaza
(0/ 0)
In Irak cei mai multi soferi nu au permise de conducere
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Irakul este nevoit sa introduca permise de conducere intr-o tara unde pana acum se aplica Legea "Orice este posibil".

 
 
In Irak, deplasarea de la punctul A, catre punctul B, se face conform Legii "rice este posibil". Aproape nimeni nu poseda un permis de conducere, iar legile de circulatie sunt ca si inexistente. Autoritatile itrakiene au fost nevoite sa introduca un sistem de acordare al permiselor de conducere, care vizeaza totdata si instruirea viitorilor posesori de permise. In acest fel, se spera reducerea haosului de pe strazile din Irak.


Potrivit unui raport publicat de AFP, numarul de masini din Irak s-a dublat de la prabusirea regimului Saddam Hussein. Inainte de invazia americana din 2003, existau 1,25 milioane de vehicule inregistrate. Insa de atunci, un numar de 1,5 milioane vehicule au mai fost importate in Irak. Cu atatea masini noi pe strazile tarii, autoritatile au fost nevoite sa elaboreze un sistem care sa asigure un trafic civilizat, si mai mult decat atat, sa-i instruiasca pe soferi cum sa-si foloseasca corect vehiculele.


De la lansarea prgramului, din 21 octombrie anul curent, au fost eliberate 8.000 de permise de conducere. Si pe masura ce autoritatile se familiarizeaza cu procedurile si cu operarea pe calculator, se asteapta ca numarul de permise eliberate sa creasca. Tinta finala a programului este ca pana in doi ani, fiecare sofer existent in Irak sa detina un permis de conducere eliberat legal.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1948 :: 22.11MB