No SSO cookie

Cum putem sa imbunatatim sistemul audio al masinii?

voteaza
(0/ 0)
Cum putem sa imbunatatim sistemul audio al masinii?
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sistemele audio stock ale masinilor nu sunt de fiecare data o solutie prea buna. Poate ca pentru majoritatea nu ar fi o problema, caci este suficient sa produca un zgomot incat sa se auda stirile sau melodia preferata.

 
 

Totusi, nu trebuie sa facem rabat de la calitate. Petrecem foarte mult timp in masina si trebuie sa avem parte un confort pe masura. Chiar daca nu putem sa ne relaxam atunci cand stam cu volanul in brate, sunt momente in care iti vine sa canti cand iti auzi melodia preferata si pret de 3 minute uiti de aglomeratia din oras.  Totusi, daca sistemul audio al masinii nu este suficient de bun s-ar putea sa nu poti fredona melodia preferata. Noi am pregatit cateva sfaturi despre cum iti poti imbunatati sistemul audio al masinii cu costuri minime in prima parte. Daca este nevoie puteti chiar sa il schimbati.

In primul rand trebuie sa aflam cate sloturi pentru difuzoare are masina. Sunt sanse mari ca masina sa aiba minim 4 sloturi pentru difuzoare si doar 2 sa fie ocupate. Asa ca ar fi bine sa montezi inca 2 difuzoare auto, in cazul in care nu ai toate sloturile ocupate. De obicei la masinile vechi se puneau difuzoare doar in fata.

Daca masina ta este echipata cu toate difuzoarele si tot nu esti multumit de sistemul audio, iti recomandam sa iti antifonezi masina. Pe piata sunt disponibile diferite materiale antifonante speciale pentru sunet. Acestea izoleaza toata masina si ofera o sonorizare mai buna. Sunetul de la exterior va fi diminuat, iar sistemul audio al masinii va reda muzica altfel.

Presupunand ca masina este echipata cu un set complet de 4 difuzoare, poti monta suplimentar un subwoofer. Acesta poate sa fie pasiv sau activ, adica cu amplificator integrat sau separat. Subwoofer-ul va avea un rol major, acesta oferind un bass profund si mult mai puternic decat cel oferit de difuzoarele de pe masina, care in cea mai mare parte redau doar mediile si inaltele.

Subwoofer-ul se poate monta in portbagaj, insa daca nu vreti sa ocupati spatiul de acolo puteti opta pentru solutii mai mici. Exista subwoofere speciale pentru scaune care se introduc sub acestea sau sub bancheta din spate. Astfel, nu pierdeti spatiul din portabaj si nimeni nu va observa nimic. Doar atunci cand porniti muzica.

Verificati inainte de a cumpara un subwoofer daca playerul vostru are iesire speciala pentru el. Playerele mai noi dispun de iesire pentru subwoofere, insa cele care vin deja montate pe masina s-ar putea sa nu aiba.

Playerul de pe care redati muzica este foarte important. Acesta este responsabil de puterea oferita, de calitatea audio redata si de alte aspecte importante. Sunt foarte multe cazuri in care posesorii de autovehicule au schimbat difuzoarele audio cu unele foarte performante, insa nu au observat nici o diferenta. Acest lucru era datorat de playerul masinii care era foarte slab. Acesta nu era capabil sa ofere o putere mare si nici o calitate audio foarte buna.

poza-site-skut-1

Daca aveti un model vechi sau un model care a venit impreuna cu masina, va recomandam sa il schimbati pe el prima data pana sa umblati la subwoofer sau difuzoare. Un player auto bun va ofera functii moderne, egalizator performant, o putere mai mare si o calitate mai ridicata. In plus, daca alegeti un model mai bine dotat, o sa primiti Bluetooth, care va permite sa folositi telefonul in modul handsfree sau sa redati muzica de pe telefon direct in masina, fara fir. De asemenea, sunt modele care ocupa 2 sloturi, adica 2DIN, exact ca cele originale de pe masina. In acel caz o sa primiti un ecran generos chiar cu sistem de operare Android sau Apple. Totul depinde de bugetul dvs.

Aceste modificari sunt perfect legale si nu influenteaza cu nimic performantele masinii. Modificarile sunt pur si simplu pentru sistemul audio si nu afecteaza alte componente. Recomandam ca aceste operatiuni sa le efectuati intr-un service specializat.

Produse auto de buna calitate, cu garantie si drept de retur, gasiti la magazinul online SKUT.ro.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1485 :: 17.78MB