No SSO cookie

Igiena masinii te poate scuti de probleme de sanatate

voteaza
(0/ 0)
Igiena masinii te poate scuti de probleme de sanatate
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ne petrecem din ce in ce mai mult in automobilul propriu, incercand sa scurtam cat mai mult timpul pe care il petrecem pentru a ajunge la munca, acasa sau in diverse alte locuri de interes.

 
 

Masina poate contribui in mod decisiv la sanatatea noastra si la starea de spirit, asadar, igiena sa trebuie sa fie privita cu o foarte mare atentie. O masina neingrijia poate sa acumuleze foarte multe bacterii, poate sa fie un adevarat magnet pentru acarieni si poate sa imbolnaveasca. Cu toate dispozitivele moderne destinate curateniei din masina, o igiena perfecta nu este chiar atat de greu de atins.

De ce ai nevoie pentru o igiena cat mai buna in masina?

Exista cateva elemente care nu trebuie sa lipseasca din dotarea oricarui sofer. Un aspirator auto, spre exemplu, este extrem de important pentru eliminarea prafului si a acarienlor. Este recomandat un aspirator auto cu apa, deoarece se dovedeste mult mai eficient si poate sa curete in detaliu anumite zone mai greu de curatat.

De asemenea, sunt necesare cat mai multe carpe, detergenti speciali pentru diverse parti ale masinii si multa rabdare.

Curatenia interiorului necesita atentie la detalii. Simpla aspirare si spalare nu sunt intotdeauna suficiente

Masina are o multime de componente minuscule, care pot fi generatoare de praf. Toate trebuie sa beneficieze de atentie sporita. Un prim pas in demersul de curatenie temeinica este golirea masinii de tot ceea ce inseamna obiecte personale si gunoaie. De asemenea, se scot toate covorasele, protectiile pentru scaune si accesoriile.

Al doilea pas consta in aspirare. Aspiratorul, fie ca este un aspirator simplu sau un aspirator cu apa, trebuie sa conasca fiecare parte a automobilului, pentru o eficienta cat mai mare. Covorasele trebuie sa fie si ele aspirate, mai ales daca sunt dintr-un material textil. Cele din cauciuc necesita o simpla spalare cu jet de apa.

Spalarea geamurilor este al treilea pas si se face cu ajutorul unor solutii speciale pentru asta. In categoria geamuri intra si oglinzile.

Partea grea apare la curatarea bordului si a usilor. Exista multe elemente mici, carora trebuie sa li se acorde atentie. O periuta de dinti poate sa fie un ajutor de nadejde in acest sens.

Dupa curatarea fiecarui element in parte, aspiratorul trebuie sa isi mai faca o data treaba, in toata masina, pentru conturarea curateniei.

Protectia curateniei

Nu este suficienta curatenia, ci si mentinerea ei. Pentru acest lucru, trebuie sa te asiguri ca nu intri cu noroi pe incaltaminte in interiorul automobilului, ca masina dispune de dispozitive anti praf si de un parfum cat mai placut si ca spalarea exterioara este frecventa.

In cazul in care nu se doreste perderea timpului cu curatenia, exista destul de multe solutii de detailing. Cea mai temeinica curatenie este cea facuta de propria mana, asadar, cateva ore o data la cateva saptamani, un aspirator cu apa, de buna calitate, carpe, perii, detergenti si o rabdare de fier pot sa fie secretul catre sanatate si catre confort in interiorul automobilului.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1583 :: 22.11MB