No SSO cookie

Ford lanseaza pe piata un nou motor diesel

voteaza
(0/ 0)
Ford lanseaza pe piata un nou motor diesel
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Un nou motor Ford diesel cu înalte performanţe, va fi primul produs al Centrului Dagenham Diesel din Marea Britanie, motorul fiind destinat pentru echiparea maşinilor Jaguar şi a unor modele ale grupului francez PSA Peugeot - Citroen.

 
 
Motorul produs la Dagenham este V6 de 2,7 litri common-rail. El rezultatul celei de a treia etape a acordului semnat de Ford Motor Company şi PSA Peugeot Citroen, prin care firma franceză urmează să "împrumute" motoare de la Ford. Pînă atunci însă, Jaguar S-TYPE va fi prima marcă ce va beneficia de performanţele acestui motor inovator în 2004. Dezvoltat ca un motor diesel premium cu performante foarte înalte, noul V6 este rezultatul unui program stabilit între inginerii Ford din Marea Britanie şi din Germania, inginerii PSA Peugeot Citroen şi inginerii Jaguar. Designul avansat al motorului V6 respectă normele Euro IV, cu aplicarea unei tehnologii de filtrare pe particule, numita Diesel Particulate Filter. Prin intermediul acestui sistem de filtrare, emisiile sunt reduse până la un nivel în care sunt apoape de nedetectat. Volumul de productie iniţial al noului motor V6 va ajunge până la 150.000 unităţi pe an, cu posibilitatea măririi acestuia, în cazul în care piaţa o va cere. Centrul Ford de la Dagenham reprezintă cea mai nouă investiţie a companiei americane, în valoare de 325 milioane de dolari, deschiderea oficială având loc pe 6 noiembrie.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1793 :: 15.04MB