No SSO cookie

Fond de despagubire a victimelor accidentelor rutiere cu autor neidentificat

voteaza
(0/ 0)
Fond de despagubire a victimelor accidentelor rutiere cu autor neidentificat
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Societăţile de asigurare autorizate vor fi obligate să contribuie la constituirea "Fondului de protecţie a victimelor străzii prin evenimente rutiere", proporţional cu volumul primelor încasate pentru acest tip de asigurare, fără ca respectiva contribuţie să depăşească 5% din valoarea primelor.

 
 
Disponibilităţile fondului, care va fi constituit, administrat şi utilizat conform normelor CSA, vor fi păstrate la băncile autorizate de Banca Naţională, fiind purtătoare de dobandă, au declarat surse din sectorul asigurărilor. Asiguratorii care nu vor contribui la fond vor fi sancţionaţi cu amenzi de pănă la 50 milioane lei şi chiar cu retragerea, temporară sau definitivă, a autorizaţiei de funcţionare. Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate tramvaie sau autovehicule vor fi obligate să le asigure pentru cazurile de răspundere civilă. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor va administra şi un fond de garantare a despăgubirilor, pentru cazurile în care societatea de asigurare intră în faliment, constituit dintr-o cota de cel mult 10% din volumul primelor brute încasate de asiguratori. CSA va stabili tipurile de active în care vor putea fi investite resursele fondului şi condiţiile de plata a despagubirilor. Sursele citate au mai precizat că asigurarea de RCA va deveni obligatorie pentru pagube produse prin accidente de autovehicule atât pe teritorul Romaniei, cat şi în străinatate, eliminându-se restricţia impusă persoanelor fizice sau juridice române de a încheia contracte de asigurare numai cu societăţi stabilite în România. Persoanele care intră pe teritoriul Romaniei cu autovehicule înmatriculate în străinatate se consideră asigurate dacă deţin documente internaţionale de asigurare valabile sau dacă numărul de înmatriculare atestă încheierea asigurării conform acordurilor internaţionale la care România este parte. Asigurarea de răspundere civilă auto va trebui prezentată obligatoriu în momentul înscrierii vehiculului în circulaţie sau la verificarea tehnică periodică. Conducerea unui autovehicul neasigurat pe drumurile publice va fi sancţionată cu o amenda cuprinsa între 3 şi 10 milioane lei. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor şi Ministerul Administraţiei şi Internelor vor crea, în cel mult un an, o bază unică de date la nivel naţional, cu informaţii privind autovehiculele care nu au încheiat un contract de asigurare de raspundere civilă auto

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • MINI Cooper S F56

    MINI Cooper S F56

    Designul compact al lui Alec Issigonis și proiectarea sportivă a lui John Cooper au definit MINI încă de la început și se pare că au rămas în ADN-ul micilor modele până în prezent, lucru care îi va bucura nespus de mult pe puriști.

  • Jaguar F-PACE 2.0 i4D AWD Prestige

    Jaguar F-PACE 2.0 i4D AWD Prestige

    Deși este un SUV, cei de la Jaguar s-au concentrat foarte mult pe experiența de condus on-road, chiar dacă multe versiuni beneficiază de tracțiune integrală și diverse tehnologii pentru rulare în off-road. Ca urmare, șasiul este foarte rigid și există o structură ușoară din aluminiu și alte materiale ușoare pentru a menține greutatea cât mai redusă și implicit pentru a îmbunătăți agilitatea.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2259 :: 17.82MB